Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Από απόσταση χιλιομέτρων θα εντοπίζονται οι εχθροί της «παγκόσμιας χούντας»



Στην Κίνα έχουν σηκώσει για τα καλά μανίκια και προετοιμάζουν τα πάντα, προκειμένου να εφαρμοστούν σε όλον τον πλανήτη, μιας και στις ΗΠΑ, 
ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάσσεται κατά της παγκοσμιοποίησης, δεν επιτρέπει πια τα πειράματα να γίνονται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Ήδη το σύστημα βιομετρικής αναγνώρισης προσώπου εφαρμόζεται στην Ευρώπη (διαβάστε ΕΔΩ), αλλά τώρα ετοιμάζουν κάτι άλλο πιο μεγάλο.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε τις 195-gigapixel φωτογραφίες που δημιούργησε η ομάδα BigPixel.

Όπως σχολιάζεται, αποτελούνται από καρέ 24,9 δισεκατομμυρίων pixel.
Τι σημαίνει αυτό;

Για πρώτη φορά, στην γνωστή ιστορία του πλανήτη, η όποια εξουσία μπορεί να έχει, μέσω δορυφόρων, εναέρια και λεπτομερέστατη απεικόνιση μεγάλων αστικών τοπίων και προορισμών, με σούπερ ζουμάρισμα ακόμη και σε πρόσωπα περαστικών!!!

Δεν θα σταθούμε στις τεχνολογικές λεπτομέρειες του εν λόγω εγχειρήματος αλλά στο «ζουμί».
Το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών αυτών είναι 2.000 φορές πιο «ακριβές» σε σχέση με τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η χωρητικότητα των δεδομένων δε, είναι σε θέση να φτάσει σε εκατοντάδες GB, τα οποία μπορούν να απεικονίσουν κάθε λεπτομέρεια δρόμων αλλά και ανθρώπινων προσώπων.

Όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, η λεπτομέρεια είναι ανατριχιαστική με την διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων να πηγαίνει «περίπατο».

Το εργαλείο που χρησιμοποιείται, άσχετα αν το όλο σκηνικό είναι σκηνοθετημένο ή όχι, δείχνει σε όλους μας, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, το πώς θα μπορούσε κανείς να καταγράφεται ακόμη και τις ώρες των ιδιωτικών στιγμών του σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!

Οι δορυφόροι της παγκόσμιας εξουσίας θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια! Τι έχετε να πείτε; Δεν ζούμε γεγονότα;
video

el.gr 
ΦΩΤΟ: pexels.com

https://odysseiatv.blogspot.com/2019/01/blog-post_688.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου