Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Τυχοδιώκτες & αποστάτες παραδίδουν την Μακεδονία: Ένα σικέ παιχνίδι – Παίρνει «ανάσες» ο Τσίπρας και εκλογές τον Οκτώβριο



Τέλος για σήμερα το θέατρο σκιών. Το τελευταίο διάστημα είδαμε ένα κακοστημένο θέατρο. Οι πρωτοετείς θεατρικής σχολής θα δημιουργούσαν καλύτερο σενάριο. Ήταν οφθαλμοφανές εξαρχής αυτής της… κρίσης, πως Τσίπρας-Καμμένος θέλουν να βγουν κερδισμένοι πολιτικά. Ο Καμμένος όλο αυτό το διάστημα το έπαζε όψιμος Μακεδονομάχος. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να πει σήμερα πως δεν κρατάει την καρέκλα, διότι έχασαν την ζωή τους δεκάδες Έλληνες.

Εάν ήθελε πραγματικά να τιμήσει αυτούς τους ανθρώπους, θα είχε στείλει τον Τσίπρα σπίτι του εδώ και μήνες! Όμως επέλεξε την καρέκλα. Σήμερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους ενός σίκουελ και έρχεται ένα νέο κεφάλαιο να προστεθεί.

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την παράδοση της Μακεδονίας! Μετά και τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είναι βέβαιο πως όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα που καταρρέει, κυρώνει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο Ξεπούλημα της Μακεδονίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ



«Θα κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αλλά, όπως φάνηκε, τα περιθώρια κινήσεων που του άφησε ο κ. Τσίπρας δεν του επιτρέπουν να παρέμβει στις εξελίξεις που δρομολογούνται, αφού κινδυνεύει ακόμη και να μείνει χωρίς αναγνωρισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι θα τον εγκαταλείψουν τρεις από τους 6 βουλευτές που έχει τώρα και συγκεκριμένα η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Μαζί του παραμένουν άλλοι τρεις: η Μαρία Κόλια – Τσαρούχα, ο Κώστας Κατσίκης και ενδεχομένως ο Κώστας Ζουράρις, τον οποίο, ωστόσο, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ προφανώς την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος- θα τους επιτρέψει να… «μην ρίξει την αριστερή κυβέρνηση».

Αν μείνει, εν τέλει, ο κ. Ζουράρις τότε ο κ. Καμμένος μπορεί να συμμαχήσει εκ νέου με τον ανεξάρτητο Νίκο Νικολόπουλο ή με κάποιον από τους άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, ώστε με 5 βουλευτές να συγκροτήσει εκ νέου Κ.Ο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρει «δεκανίκια» στον Αριστείδη Φωκά, που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, καθώς και στον Γιώργο Λαζαρίδη που θα επανακάμψει στους ΑΝΕΛ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με απόλυτη εμπιστοσύνη 151 ναι από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί προσθήκες και άλλων βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και ελπίζει σε «ναι» από την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τους τρεις των ΑΝΕΛ, καθώς και τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι, για το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας στοχεύει σε δύο πλειοψηφίες: στην πρώτη για να πάρει την εμπιστοσύνη της Βουλής με βουλευτές από διάφορες κατευθύνσεις, ανάμεσα τους οποίους και η πλειονότητα των ΑΝΕΛ, και στη δεύτερη για τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα ακολουθήσει με άλλους συσχετισμό, στον οποίο βαρύνουσα θα είναι η στάση του Ποταμιού.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μετά το θεατρικό show όπου Τσίπρας ο πρωθυπουργός και Καμμένος πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση…αρχίζει να ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο.

Συγκεκριμένα πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι εξής βουλευτές
-Κουντουρά ΑΝΕΛ
-Κόκκαλης ΑΝΕΛ
-Παπακώστα ανεξάρτητη
-Ζουράρις ΑΝΕΛ
-Δανέλης Το Ποτάμι
-Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ.

Με τους ψήφους αυτούς η κυβέρνηση Τσίπρα θα διαθέτει 151 βουλευτές…

Τελευταία εβδομάδα Ιανουαρίου 2019 – Συμφωνία Πρεσπών

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2019 έρχεται προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική βουλή.

Η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της FYROM που θα κατοχυρωθεί ως Βόρεια Μακεδονία θα περάσει από την ελληνική βουλή με 153 ή 154 βουλευτές και με διαφορετική σύνθεση από τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 29 Σεπτεμβρίου ή 13 Οκτωβρίου 2019

Ένα σενάριο που υποστηρίζει σχεδόν η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι άπαξ και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ή ξεπεραστεί η κρίση με τους ΑΝΕΛ, θα επιχειρήσει να εξαντλήσει την 4ετία με εκλογές 29 Σεπτεμβρίου ή 13 Οκτωβρίου 2019.

Το σενάριο αυτό προκήρυξης των εκλογών υποστηρίζεται από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ αλλά και άλλα κόμματα.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ανατροπή στα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, το πρωί της Δευτέρας θα διεξαχθεί έκτακτη διάσκεψη προέδρων, ενώ αναμένεται την Τρίτη το απόγευμα να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μία ημέρα μετά. Ετσι, η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αν ήθελε όντως ο Καμμένος να σταματήσει την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία», έπρεπε να μπλοκάρει τη διαδικασία αυτή στην αρχή της, όταν μπορούσε και όχι στη μέση, με τους πολιτικούς όρους να είναι δυσμενείς.

Αντιθέτως επιλέγει να το κάνει τώρα, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών έχει ξεκαθαρίσει ότι περνάει τις Πρέσπες από τη Βουλή και χωρίς τον Καμμένο και τους βουλευτές του.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο όρος «Μακεδονία» στη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ, είναι γεγονός από τη στιγμή που υπεγράφη η συμφωνία το καλοκαίρι και έγιναν οι συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.


https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%cf%84%cf%85%cf%87%ce%bf%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου