Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

To φάντασμα του Ηπειρώτη Κωλέττη...Η ανακάλυψη των οστών του έγινε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019....

Londos2.jpgΟ Ανδρέας Λόντος (1786-1845) ήταν προεστός του Αιγίου, με σημαντική στρατιωτική και πολιτική δράση στην Επανάσταση του 1821, καθώς και έπειτα από αυτή. Η ανακάλυψη των οστών του έγινε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τυχαία κατά τις εργασίες μεταφοράς της μαρμάρινης πλάκας με ανάγλυφο το πρόσωπό του από τον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης, προς τον χώρο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, όπως έχει αποφασιστεί από τη δημοτική αρχή. Ακολούθως τα οστά θα φυλαχθούν ώστε να ταφούν κάτω από την μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκα που απεικονίζει τον Ανδρέα Λόντο, στο προαύλιο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου, έξω από το αρχοντικό της θρυλικής οικογένειας Λόντου που πρόσφερε τα μάλα στον Αγώνα κατά του Οθωμανικού Ζυγού.

Μετείχε ενεργά στην Επανάσταση, όπως και οι αδελφοί του Αναστάσιος και Λουκάς. Στις 23 Μαρτίου κήρυξε την επανάσταση στο Αίγιο, εκδίωξε τους Τούρκους χωρίς μάχη και ύψωσε την πρώτη Ελληνική επαναστατική σημαία. Στη διάρκεια της επανάστασης διοικούσε δικό του σώμα στρατού, με το οποίο πήρε μέρος 
στην πολιορκία της Πάτρας και του Μεσολογγίου. Μετά την Απελευθέρωση ο Λόντος παραγκωνίστηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια, γι' αυτό και πρωτοστάτησε στα «αντικαποδιστριακά» κινήματα.
Το 1833 μετακόμισε στο Ναύπλιο, προκειμένου να συναντήσει τον βασιλιά Όθωνα κατά την άφιξη του. Το 1835 ο Όθων τον διορίζει συνταγματάρχη και στη συνέχεια στρατιωτικό επιθεωρητή. Κατά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου ο Λόντος έλαβε ενεργά μέρος όντας αρχηγός του Αγγλικού κόμματος. Μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου διορίστηκε αντιπρόεδρος της εθνοσυνέλευσης ενώ στη συνέχεια 

Χρημάτισε υπουργός στρατιωτικών & εσωτερικών στην επαναστατική κυβέρνηση. Με την άνοδο όμως του Κωλέττη, ο Λόντος εκδιώχθηκε και έχασε όλα του τα αξιώματα.

Τα οικονομικά προβλήματα και το τέλος

Τα οικονομικά του προβλήματα αλλά και η μεγάλη πίκρα του για την πολιτική του αποτυχία τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Έθεσε τέλος στην ζωή του στις 24 Σεπτεμβρίου του 1845 στο σπίτι του στην Αθήνα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο σπίτι του αδερφού του Λουκά στις 15 Οκτωβρίου αλλά δεν τάφηκε με εκκλησιαστικό τελετουργικό εξαιτίας της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί από την Κυβέρνηση Κωλέττη. 

Τελικά η κηδεία του πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1847, αμέσως μετά τον θάνατο του Ιωάννη Κωλέττη........Ποια κηδεία; Καμία κηδεία.
Tι έγινε τελικά; Τον δούλευε ο Κωλέττης που παρίστανε τον επαναστάτη του λαού. Όταν έριξαν τον Καποδίστρια ( δολοφονήθηκε) του πρόσφερε αξίωμα με τον ερχομό του Όθωνα. Όταν πήρε το μέρος των Άγγλων ο ψευταράς Κωλέττης πολύ απλά τον τελείωσε!! 

Τι μας θυμίζει?  αχ αυτά τα ψέματα...αυτές οι ίντριγκες γα χάρη των Γερμανών και των Ρότσιλντ.

Σε αυτό το blog πρώτη φορά εμφανίζεται ο Κωλέττης; Χμμμ 


Γιατί ο Κολοκοτρώνης έχει τάφο;
 Τι τάφο; Που; Για κάντε μια έρευνα...

Όλοι τους πέθαναν φτωχοί, προδομένοι και κυνηγημένοι από τον Κωλέττη. 


Ξεχνάμε τον τραγικό θάνατο του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην Ακρόπολη; Κάτω από την Ακρόπολη είχε μνήμα ο Οδυσσέας..Εκεί και τα κόκκαλά του. Καμία Κηδεία για τον Ανδρούτσο!!


Η ιστορία κύκλους κάνει...μας ταρακουνά από τον λήθαργο, μας προειδοποιεί...

Αν γραφτεί ποτέ η πραγματική σύγχρονη Ελληνική ιστορία η Ελλάδα θα αδειάσει από κόσμο μέσα σε χρόνο ρεκόρ!
 
http://perimajestic.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου