Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Στρατιωτικές εγγυήσεις ζητούν οι Γάλλοι για την πόντιση του καλωδίου!

Σε μείζον θέμα ασκήσεως εθνικής κυριαρχίας έχει καταστεί το έργο της ηλεκτρικής διασυνδέσεως Ελλάδος – Κύπρου. Πέρα από τα σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι δύο πλευρές, η ολοκλήρωση του καλωδίου που θα συνδέσει τις δύο χώρες συνιστά μεγάλη ευκαιρία επιδείξεως πυγμής και διασφαλίσεως των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου απέναντι στις ακόρεστες ορέξεις της Τουρκίας.

Το φιλόδοξο σχέδιο για τη ναυτική ενίσχυση της Τουρκίας

Καθώς η Τουρκία μετακινείται από την περιφερειακή πρωτοκαθεδρία σε έναν πιο εξέχοντα παγκόσμιο ρόλο, φροντίζει για την ενίσχυση των ναυτικών της δυνάμεων. Η Τουρκία στοχεύει να γίνει ένας από τους ισχυρότερους στόλους στην παγκόσμια αρένα, καθώς σχεδιάζει να θέσει σε υπηρεσία περισσότερα από 40 νέα υποβρύχια και μαχητικά επιφανείας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2030. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι καθώς η Άγκυρα προχωρά σε μια μαζική ναυτική ενίσχυση, πρέπει να θέσει προτεραιότητες σύμφωνα με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία για αναδυόμενες απειλές και προκλήσεις.

Το φάντασμα τῆς « Russiagate Συνωμοσίας» συνεχίζεται καθώς οἱ ΗΠΑ προκαλοῦν φόβο καί μῖσος γιά τήν Μόσχα

Γράφει ὁ John Miles

Το αφήγημα ["Russiagate"] έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική επίθεση κατά της Ρωσίας.

«Πράσινο φως» από το ΝΑΤΟ, για πλήγματα τής Ουκρανίας βαθιά εντός τής ρωσικής επικρατείας - Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία και κατόπιν ΗΠΑ και Γερμανία οι πρώτες χώρες που θα πλήξουν οι Ρώσοι



Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

 

Το καρτέλ τής Federal Reserve - Οι οκτώ οικογένειες

 

Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις του διαμελισμού της Αφρικανικής Ηπείρου

 

Πηγή εικόνας και δικαιώματα χρήσης: Geopolitical Futures

Του Γιάννη Μπότσα

Εισαγωγή

Ο Διαμελισμός της αφρικανικής ηπείρου στα πλαίσια του αποικισμού της από τη Δύση, έλαβε χώρα την περίοδο από το συνέδριο του Βερολίνου (1884-1885), έως και την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο διαμελισμός αυτός δεν έλαβε υπόψη τη γλωσσική ποικιλομορφία, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την ιδιαίτερη κουλτούρα του γηγενούς πληθυσμού, όπως και τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες των εκάστοτε περιοχών.

Η «Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος» (Summit of the Future) του ΟΗΕ, απέχει μόλις λίγες ημέρες, αλλά οι λαοί παγκοσμίως εξακολουθούν να μην έχουν ιδέα για το γεγονός…

Με τη Σύνοδο Κορυφής ΟΗΕ για το Μέλλον να απέχει λιγότερο από 15 ημέρες, η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού ΔΕΝ έχει ιδέα ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου πρόκειται να υπογράψουν το λεγόμενο «Σύμφωνο για το Μέλλον»…

Στον αέρα η δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης ακόμη μία φορά πέφτουν έξω στις προβλέψεις και στους υπολογισμούς για την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών...Ενώ αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης διαβεβαίωνε ότι η δίκη θα είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2023, οι κοπιώδεις έρευνες των συγγενών των θυμάτων έβγαλαν συγκλονιστικά στοιχεία για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος, τα οποία ο εφέτης ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαΐμης δεν ήταν δυνατόν να αγνοήσει, γι’ αυτό και τα ερευνά ακόμη.

Ο Great Sea Interconnector είναι ένα πολύ επισφαλές σχέδιο

Δημήτρης Α. Ιωάννου

Πρόσφατα στον δυτικό τύπο εμφανίσθηκαν,  εκ νέου, όπως και παλαιότερα, άρθρα για την ανησυχία κύκλων του NATO σχετικά με την βιωσιμότητα των διεθνών υποθαλάσσιων καλωδίων του διαδικτύου και ιδιαίτερα εκείνων που συνδέουν την Ευρώπη με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα άρθρα αυτά οι Ρώσοι  διαθέτουν πολλούς τρόπους για να καταστρέψουν ένα υποθαλάσσιο καλώδιο, ποντισμένο ακόμη και σε μεγάλο βάθος, και  σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης μία αποστολή των υποβρυχίων τους θα είναι  να το κάνουν αυτό για όλα τα υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας μεταξύ της ευρωπαϊκής και των άλλων ηπείρων. 

«Φύλακας ὅλου τοῦ Σύμπαντος». Ὕψωσις Τιμίου Σταυροῦ

  «Φύλακας όλου του Σύμπαντος». Ύψωση Τιμίου Σταυρού. 


( Ύψωση του Σταυρού.Τέλη 15ου αιώνα. Νόβγκοροντ- ἐδῶ

H ιδιωτικοποίηση νερού μας χτυπάει την πόρτα!!

Διαρρηγνύει τα ιμάτια της η κυβέρνηση πως δεν επίκειται ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού του νερού, όπως συνέβη ελέω ανταγωνισμού, με πρόσχημα τις φθηνότερες τιμές για τον πολίτη, με την ενέργεια και την τηλεφωνία παλαιότερα. Η διπλή ωστόσο άρνηση κάνει κατάφαση και στην κυβέρνηση ήδη χρησιμοποιούν δυο αρνήσεις τους τελευταίους μήνες. Δεν θα αυξηθεί η τιμή του νερού, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

Ο μιλιταρισμός των ΗΠΑ είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της κλιματικής καταστροφής

Ένας Αμερικανός στρατιώτης στέκεται στα ερείπια ενός από τα παλάτια του Σαντάμ Χουσεΐν στη Βαγδάτη, στις 24 Απριλίου 2003. (Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, Cherie A. Thurlby, Εθνικά Αρχεία, δημόσιος τομέας)

Marjorie Cohn

Truthout

Ο σκηνοθέτης της Τερατωδίας Ολυμπιακών λέει ότι η Ζαν ντ’Αρκ ήταν μια απ΄τις μεγαλύτερες τραβεστί της ιστορίας. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ …



 


Ο σκηνοθέτης, ιθύνων νους της Τερατωδίας Ολυμπιακών Αγώνων αυθαιρετεί ισχυριζόμενος ότι η Ζαν ντ’Αρκ ήταν μια απ΄τις μεγαλύτερες τραβεστί της ιστορίας. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ … Με το ανώμαλο σκεπτικό του και οι Αγίες της ερήμου στο ”Μητερικόν” που ασκήθηκαν με ανδρική περιβολή ήταν τραβεστί.. ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΒΕΛ ΣΤΗ ΒΕΒΗΛ…. της βεβήλωσης. Πολλές αναχώρητριες ερημίτισσες κυρίως του 9ου αι μ.χ ασκήθηκαν ως άνδρες μοναχοί με ονόματα ανδρικά καλογερίστικα και αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του φύλου τους μόνο κατά την κοίμηση τους όπως η Αγ Αθανασία από την Αντιόχεια. Αυτές σαρκάζουν την τρανσομανία των ημερών μας ..

Μήπως οι σημερινοί “αντιρατσιστές ουλεμάδες” είναι εκδοχή τής Ακροδεξιάς;


Περισσότερα, εδώ

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Στο όνομα των ενεργειακών αναγκών της Γηραιάς Ηπείρου...

 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο διαβόητα γεγονότα : 7η Ὀκτωβρίου καί 11η Σεπτεμβρίου ( μέρος Δ΄) Ἰσραήλ τό μόνο κερδισμένο ἀπό τήν 11η Σεπτεμβρίου

Γράφει ὁ Ron Unz 
Ας υποθέσουμε τώρα ότι το συντριπτικό βάρος των αποδεικτικών στοιχείων είναι σωστό και να συμφωνήσουμε με υψηλόβαθμους πρώην αναλυτές πληροφοριών της CIA, διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και έμπειρους επαγγελματίες ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δεν ήταν αυτό που φαινόταν.

Ἡ ἀξία ἐντάξεως τῆς Τουρκίας στούς BRICS

 

Ἡ ὑπαρξιακή ταύτισις τοῦ δυτικοῦ ἰμπεριαλισμοῦ μέ τό Ἰσραήλ

Γράφει ὁ John Miles

Αν και οι σύγχρονοι υπερασπιστές του Ισραήλ δικαιολογούν την ύπαρξή του με το πρόσχημα της «εβραϊκής αυτοδιάθεσης» ή «απο-αποικιοποίησης», οι ιδεολογικοί πρόγονοι του κράτους διατύπωσαν ξεκάθαρα τον Σιωνισμό ως αποικιακό σχέδιο. ( φωτό ἀριστερά Ὑπό τό βλέμμα τοῦ Theodor Herzl Νετανιάχου καί ὁ Γεωργιανός ὁμόλογός του Giorgi Kvirikashvili ,2017  ) 

Οἱ ἐλίτ ἔχουν γίνει ἐπικίνδυνα περιφρονητικές γιά τόν λαό

Γράφει ὁ  Alastair Crooke

Στη Washington Post τη Δευτέρα, οι τίτλοι έγραφαν: Ο Musk και ο Durov ( φωτό ἀριστερά)  αντιμετωπίζουν την εκδίκηση των ρυθμιστικών αρχών . Ο πρώην υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, Robert Reich, στη βρετανική εφημερίδα Guardian , δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το πώς να «μειώσει» τον Elon Musk, προτείνοντας ότι "οι ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να απειλούν τον Musk με σύλληψη" με την μορφή ακριβώς αυτού που συνέβη πρόσφατα στον Pavel Durov στο Παρίσι.

Μαριονέτα ο Zelensky στo ύπουλο σχέδιο των ΗΠΑ να εξαφανίσουν την Ουκρανία, για να... καταστρέψουν την Ρωσία!!!

Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει δημογραφικά το Κίεβο και ακολούθως όλη την Ουκρανία! - Ποιος μεγάλος Σύμβουλος των ΗΠΑ από τα παλιά, εμφύσησε την πολιτική που υλοποιούν οι ΗΠΑ τώρα...O Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky φέρεται να είναι μια μαριονέτα στo ύπουλο σχέδιο των ΗΠΑ να εξαφανίσουν την Ουκρανία βάσει σχεδίου βασισμένου στη θεωρία του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ] Zbigniew Brzezinski, ο οποίος πίστευε πως χωρίς την Ουκρανία, δεν υπάρχει Ρωσία.... άρα εξαφανίζοντας την Ουκρανία, καταστρέφουν την Ρωσία.

SOS: Φουρνιές λαθρο-εισβολέων ετοιμάζεται να μάς στείλει πίσω η Γερμανία

 



Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Το πολιτικό σύστημα απαρνείται την εθνική μας ταυτότητα και προβαίνει σε ασκήσεις δουλοπρέπειας στους γείτονες

Οι πραγματικοί ναζί είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλουν στον λαό μας πράγματα ξένα προς την ταυτότητα και την κουλτούρα του!

Μανώλης Κοττάκης

Η άπατρις πολιτική τάξη χορηγός της μεγάλης Ακροδεξιάς

Πρός τά γκούλαγκ μέ δημοκρατικές διαδικασίες made in USA

Γράφει ὁ Λεονίντ Σάβιν
 
Οι ΗΠΑ εντείνουν το κυνήγι μαγισσών κατά ανεξάρτητων δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων.

Στις 21 Αυγούστου 2024, οι New York Times δημοσίευσαν ένα αρκετά εκτενές υλικό σχετικά με το οποίο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (φωτό ἀριστερά) είχε ξεκινήσει έρευνα για Αμερικανούς πολίτες που είχαν διασυνδέσεις με ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα. Για το σκοπό αυτό, το FBI έκανε έφοδο στα σπίτια δύο ατόμων που είναι γνωστοί σχολιαστές, προκειμένου, όπως λένε, «να αμβλύνει τις προσπάθειες επηρεασμού των εκλογών του Νοεμβρίου».

Γιατί οἱ ἑβραῖοι ἀγαποῦν τὀν ἀντι-σημιτισμό ;

Γράφει ὁ Israel Shamir

 Δὲν εἶναι ἐπειδὴ αὐτὰ τὰ ἀντισημιτικὰ φυλλάδια λένε ὅτι οἱ Ἑβραῖοι ἐλέγχουν τὸ Χόλιγουντ καὶ τὰ μέσα ἐνημέρωσης. Δὲν εἶναι ἐπειδὴ οἱ ραβίνοι ἰσχυρίζονται ὅτι ἡ ζωὴ εἶναι φρικτὴ καὶ ἔτσι οἱ Ἑβραῖοι θὰ ὑφίστανται πάντα κακομεταχείριση ἀπὸ τοὺς Goyim. Αὐτὴ ἡ συγκεκριμένη λέξη ἔχει γίνει ἕνα κεντρικὸ δόγμα τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ, καὶ ὅμως σὲ σύγκριση μὲ τὰ δύο χιλιάδες χρόνια ἀντιεβραϊκὴς φιλοσοφίας, ὁ ἀντισημιτισμὸς εἶναι μιὰ μικρὴ καὶ πρόσφατη παρέκκλιση.

Τι συμβαίνει τελικά στο ουκρανικό μέτωπο;...

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Έχουν γραφεί και εξακολουθούν να γράφονται και να λέγονται πολλά γύρω από τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας, που στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος δια αντιπροσώπου (Ουκρανία) εναντίον της Ρωσσίας. Δεν θα αναφερθώ εδώ ξανά στα αίτια αυτής της σύγκρουσης. Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει κατά καιρούς και πιο ολοκληρωμένα εδώ: https://www.hereticalideas.gr/2024/07/to-stratigiko-vathos-tis-rossias-kai-matioponia-tis-dysis.html και εδώ:
https://www.hereticalideas.gr/2024/06/giati-o-polemos-erxetai-sta-valkania.html, όπου μάλιστα εξηγώ γιατί κατά τη γνώμη μου, ο πόλεμος αυτός μπορεί να εξελιχθεί με επέκτασή του στα Βαλκάνια, με τη χώρα μας να υφίσταται επίσης τραγικές συνέπειες.

Ο χώρος που προορίζεται για τζαμί, στην Αργολίδα...


Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


«salami tactics»

Σεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίσηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

«Έκπτωτος» πρόεδρος ο Κασσελάκης

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Οι πρώτοι Γάλλοι Κομμουνιστές…η «Συνωμοσία των Ίσων»…και η ομοιότητα με τη σημερινή παγκόσμια δικτατορία που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα…

Το απόλυτο ιδεώδες του Babeuf και της Συνωμοσίας του ήταν η απόλυτη «ισότητα». Η φύση, υποστήριζαν, απαιτεί τέλεια ισότητα- κάθε ανισότητα είναι αδικία: επομένως έπρεπε να καθιερωθεί η κοινοκτημοσύνη…Οι δάσκαλοι ή οι επιστήμονες «πρέπει να υποβάλλουν πιστοποιητικά πίστης» στους ανωτέρους, ενώ η πατρίδα αναλαμβάνει τον έλεγχο του ατόμου από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του…

400 μέρες φυλακή για να μάθει να αποκαλεί το αγόρι …κορίτσι!

Ο χριστιανός καθηγητής Enoh Burke οδηγείται για τρίτη φορά στις φυλακές. Αρνήθηκε να εφαρμόσει τη «θεωρία του φύλου» που οδηγεί στην αυτοκτονία, τον ακρωτηριασμό και στην εκ των υστέρων και μάταιη μεταμέλεια την δυτική νεολαία. Ο Ιρλανδός καθηγητής Enoch Burke συνελήφθη έξω από το σχολείο που τον απέλυσε επειδή αρνήθηκε να «αποκαλέσει ένα αγόρι κορίτσι» και φυλακίστηκε για τρίτη φορά. Σύμφωνα με την Irish Independent, ο καθηγητής, ο οποίος είναι επίσης ευαγγελικός Χριστιανός, συνελήφθη από την ιρλανδική αστυνομία έξω από το σχολείο Wilson’s Hospital στην ιρλανδική κομητεία Westmeath, πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια του Δουβλίνου.

«Κόβουν» το καλώδιο με την Κύπρο και ψάχνουν θύματα για να αναλάβουν το κόστος...

Με την ρήτρα «εξωτερικού κινδύνου» που προβλέπει η νέα συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου η Αθήνα φορτώνει στην Λευκωσία πολιτικώς και οικονομικώς το κόστος της εγκαταλείψεως, μετά από νέα τουρκική πρόκληση – Μειοδοτούμε ενταφιάζοντας δύο ΑΟΖ, την ελληνο-κυπριακή και την ελληνο-αιγυπτιακή...

Η βραχονησίδα Ζουράφα και οι τουρκικές αιτιάσεις

Μαρία Τσιλινίκου

Εδώ και χρόνια , η βραχονησίδα Ζουράφα έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας. Πρόκειται για ακατοίκητη νησίδα , ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ανατολικά της Σαμοθράκης και βορείως της Ίμβρου.

Δέν κρύβονται πλέον...

 Ἐλευθερία λόγου στήν Βραζιλία 

Ὁ Ὑπουργός τοῦ Ἀνωτάτου Δικαστηρίου τῆς Βραζιλίας Alexandre de Moraes

αποφάσισε να κλείσει το X στη Βραζιλία

Το ίδιο δικαστήριο επίσης: Ἀπελευθέρωσε τον Λούλα μετά ἀπό φυλάκιση 2 ετών γιά ποινή 9 ἐτῶν γιά διαφθορά ...

Ἀπαγόρευσε στόν προηγούμενο ἡγέτη τῆς χώρας Μπολσονάρο νά εἶναι ὑποψήφιος μέχρι το 2030 

Kalergi και Ιουδαϊσμός. Από την αρχοντιά του αίματος στην ευγονική της Cabal. Το αληθινό πρόσωπο της ελίτ πίσω από την Paneuropa



 

Έχοντας μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πρωτοπόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κόμης Καλέργη - στην πραγματικότητα - δεν ήταν παρά μια μαριονέτα, μια μαριονέτα στενά συνδεδεμένη με τον μαχητικό Ιουδαϊσμό και τις πιο κρυφές μαγικές-εσωτερικές πρακτικές του

Αυτά βλέπει ο Σίσι...

Τι επιδιώκει το πιο διεφθαρμένο κόμμα στην ιστορία των ΗΠΑ;

 

Γιατί ήταν ΕΞΥΠΝΗ η επιλογή τής ΧΑΖΗΣ Κάμαλα;

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι γέλασαν με την επιλογή των Δημοκρατικών στο θέμα τής υποψήφιας για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου …Γέλασαν που «ξέπεσαν» οι Δημοκρατικοί στο επίπεδο μιας χαζής υποψηφίου που χαχανίζει ανεξέλεγκτα …Γέλασαν βέβαια με το «κουτσάλογο» της Ουάσιγκτον, γιατί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάμε τις κινήσεις τής Νέας Τάξης. Έχουν ολόκληρα επιτελεία ειδικών σε θέματα που αφορούν τις ανθρώπινες συμπεριφορές και οι κινήσεις τους είναι πάντα μελετημένες με στόχο την εξαπάτηση των ανθρώπων. Έχουν επικοινωνιολόγους —ειδικούς στο πολιτικό μάρκετινγκ— και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Η σημασία του να ξαναγίνουμε θαλάσσιο Έθνος

του Δημήτρη Τσαϊλά*

Όταν αναφερόμαστε στην πολιτική δεν εννοούμε τους νόμους και τα διατάγματα μόνο, αλλά τον τρόπο ζωής που επικρατεί σε μια χώρα. Εννοούμε τα κυρίαρχα ήθη και έθιμα ή όπως θα λέγαμε στις μέρες μας, την επικρατούσα «κουλτούρα».

Πέντε καθηγητές Διεθνούς Δικαίου εκθέτουν το ΥΠΕΞ για την Κάσο

Μανώλης Κοττάκης

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μία αξιοσημείωτη μεταβολή: πολλοί γνωστοί καθηγητές Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων με επώνυμα άρθρα τους σε ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών και με τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους επισημαίνουν τους κινδύνους που προκύπτουν για τα εθνικά μας συμφέροντα από τα γεγονότα της Κάσου. Χωρίς ωραιοποιήσεις. Πρώτη φορά αισθάνονται την ανάγκη να πάρουν αποστάσεις από τους τρέχοντες ισχυρισμούς και τη γραμμή άμυνας που χάραξε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MRNA

Όθων Κουμαρέλλας

MRNA
Η τεχνολογία mrna είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, αλλά δεν κάνει για όλες τις δουλειές. Αυτοί βρήκανε... παπά για να τους... θάψουν όλους! Μέσω του mrna μπορείς να εισαγάγεις στο κύτταρο μια πληροφορία να φτιάξει κάτι που θα βοηθήσει τον οργανισμό να ανταπεξέλθει σε μια του δυσκολία, εάν φυσικά δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, ή καθυστερεί και ο χρόνος είναι «χρήμα». Μπορεί να πετύχει, μπορεί κι όχι. Στο πρόγραμμα είναι όλα.

Ο παγκόσμιος κομφορμισμός αναδύεται - Πώς οι ελίτ μετέτρεψαν τους ανθρώπους σε άβουλα ζώα!!!

Κόντρα στην παγκόσμια εξέλιξη των τελευταίων αιώνων και τις υπερβάσεις που πέτυχε η ανθρωπότητα μετά από τεράστιες καταστροφές, οι ελίτ κατάφεραν το αδιανόητο: να μετατρέψουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικά στη Δύση, σε άβουλα ζώα.Μέσα από συγκεκριμένες και ολοφάνερες ενέργειες, καταστάσεις και μέσα, μία μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού ξέχασε μεταξύ άλλων τις λέξεις «πρωτοβουλία», «άρνηση», «αλληλεγγύη» και ευθυγραμμίστηκε με όσα προστάζει η όποια «ομάδα» επέλεξαν να ενταχθούν.

Σε ρόλο "Big Brother" η ΑΑΔΕ: Τι θα γίνει αν το ύψος της κινητής περιουσίας και οι δαπάνες διαβίωσης δεν καλύπτονται από εισοδήματα των φορολογουμένων...


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


ΥΒΡΙΣ, ΑΙΔΩΣ, ΕΜΕΤΟΣ...

 

Περισσότερα, εδώ K A I εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Το τραγικό ΛΑΘΟΣ

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

του Παντελή Σαββίδη

ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Την ιστορία με το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα την γνωρίζετε. Το έργο ανέλαβε ο ΑΔΜΗΕ και ζητά απο τις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών να αποφασίσουν πως αν παρέμβη η Τουρκία και δεν ολοκληρωθεί, το κόστος μέχρι εκείνη την στιγμή θα το πληρώσουν οι καταναλωτές.

Ἐκλογές Γερμανία : Τό Σύστημα σέ Π Α Ν Ι Κ Ο !

Ὁ «ἐρμηνευτικός κύκλος» τῆς Ῥωσσικῆς Νίκης

Στὴ φιλοσοφία, ὑπάρχει μιὰ ἔννοια ποὺ ὀνομάζεται ἑρμηνευτικὸς κύκλος. Αὐτὴ ἡ ἰδέα ξεκίνησε ἀπὸ τὸν Schleiermacher, ἐξελίχθηκε μέσῳ τοῦ Dilthey καὶ ἀναπτύχθηκε περαιτέρω ἀπὸ τοὺς Heidegger καὶ Gadamer. Ἡ βασικὴ ἀρχὴ εἶναι ὅτι ἡ κατανόηση ἀπαιτεῖ γνώση τόσο τοῦ συνόλου ὅσο καὶ τῶν μερῶν του. Ὡστόσο, ὅταν προσεγγίζουμε γιὰ πρώτη φορὰ κάτι, δὲν καταλαβαίνουμε πλήρως οὔτε τὸ σύνολο οὔτε τὰ μέρη του. Ἐπιπλέον, ἡ κατανόηση ἑνὸς μέρους χωρὶς τὴ γνώση τοῦ συνόλου εἶναι ἀδύνατη, καὶ τὸ σύνολο δὲν μπορεῖ νὰ ὑπάρξει χωρὶς τὰ μέρη του (ἀλλιῶς, τί τὸ καθιστᾶ ἕνα σύνολο καὶ τί εἶναι ὁλόκληρο σὲ σχέση με τα μέρη ;). Αὐτὴ ἡ φαινομενικὰ παράδοξη κατάσταση ἐπιλύεται μέσῳ μιᾶς διαδικασίας προσέγγισης. 

«Αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

Η Δύση ανακήρυξε την ελευθερία λόγου ως τον κυριότερο εχθρό της. Οδεύουμε προς στυγνό φασισμό.

Maria Nikolakaki

Απλά μαθήματα για την αεράμυνα


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/


Τουρκικό αίτημα εντάξεως στους BRICS - Ετοιμάζεται και η Αλγερία

Göbekli Tepe: Ένα μυστήριο 12000 ετών

 depicting a dramatic and pivotal moment at Göbekli Tepe around 8000 BCE, when ancient individuals are 


Το Göbekli Tepe είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της Ανατολίας της Τουρκίας, κοντά στην πόλη Σανλιούρφα. Χρονολογείται στη νεολιθική περίοδο πριν από την κεραμική γύρω στο 9600 π.Χ., θεωρείται ένας από τους παλαιότερους γνωστούς ναούς του κόσμου, πριν από το Στόουνχεντζ για περισσότερα από 6.000 χρόνια. Η τοποθεσία είναι σημαντική για τις μεγάλες κυκλικές κατασκευές και τους ογκώδεις πέτρινους πυλώνες, μερικοί από τους οποίους είναι χαραγμένοι με ανάγλυφα ζώα και αφηρημένα σύμβολα.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

«Ἐθνικός προσανατολισμός, στήριξις Παραδοσιακῶν Ἀξιῶν» ἡ πολιτική γιά τήν ῥωσσική Νεολαία


 Ο κοσμοπολιτισμός και ο ατομικισμός μεταξύ των νέων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο για την εξέλιξη και την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, δήλωσαν οι ρωσικές αρχές.

Η θεωρία των δύο άκρων: Εξετάζοντας τη σύγκλιση των πολιτικών άκρων στον 20ό αιώνα ...( ΜΕΡΟΣ Β΄)

Κολάζ με τον Χίτλερ και τον Στάλιν, το οποίο επιβεβαιώνει την θεωρία των δυο άκρων. Πηγή εικόνας: politis.com.cy

ΜΕΡΟΣ Β΄

Της Χαράς Γρίβα,

Όπως αναφέρθηκε στο Α’ Μέρος, η θεωρία των δυο άκρων, αν και μία διφορούμενη θεωρία, παρατηρήθηκε μέσα από το «ρου» της ιστορίας ότι βρίσκει αντίκρυσμα. Η σχέση ανάμεσα στην σταλινική Σοβιετική Ένωση και ναζιστική Γερμανία και οι αντιμαχόμενες πλευρές του ισπανικού εμφυλίου, επαληθεύουν την θεωρία του Faye.