Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τα προσωπεία της ελευθερίας, η φενάκη της ανατροπής και η αληθοφάνεια του ψέματος

Του Δημήτρη Κυριαζή,

Μια ανάγκη και μάλιστα επιτακτική —για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον— είναι η βαθιά συνειδητοποίηση του παραγωγικού χαρακτήρα της εξουσίας. Αντλώντας θάρρος —πρωτίστως— και υλικό από την ίδια την ανάλυση του Foucault για τον ρόλο που λαμβάνει αυτό που συγκαταβατικά ονομάζουμε «εξουσία», οφείλουμε να απομακρυνθούμε από την απλή εξωτερική και απαγορευτική της διάσταση και να εστιάσουμε και στην εσωτερική της.

Μας «κλείνουν» στα 6 μίλια!

Και να θέλουμε να πιστεύσουμε τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών παραγόντων για την προσήλωσή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, έρχεται η επικαιρότης να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα.
Η Τουρκία μας έχει περιορίσει στην ζώνη των έξι μιλίων των χωρικών μας υδάτων και εμείς δεν αντιδρούμε. Έχουμε ατύπως αποδεχθεί ότι έξω από την αιγιαλίτιδα ζώνη των νησιών μας η θάλασσα είναι «γκρίζα» και οιαδήποτε κίνησίς μας υπόκειται σε έγκριση από την Άγκυρα.

Ένα ακόμη νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη "δώρο" στον Ερντογάν!


Η ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.- Ή ΠΩΣ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

του Παντελή Σαββίδη

Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και η κοινή λογική δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο σύνταξης και προώθησής του για ψήφιση στη βουλή.

Στόχος της τουρκικής διπλωματίας είναι η «φινλανδοποίηση» Ελλάδας και Κύπρου

Ο διπλωματικός κλοιός της Τουρκίας για Ελλάδα -Κύπρο.

Ειδικού Συνεργάτη

Μια συνοπτική μελέτη πάνω σε κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας, αποκαλύπτει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί έναν ασφυκτικό διπλωματικό κλοιό για την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πολεμοχαρής Δημαγωγός στήν Ὁμίχλη τοῦ Πολέμου

Γράφει ὁ Rod Dreher

 Όχι ότι τον ρώτησε κανείς, αλλά ο γερουσιαστής Mitch McConnell, μίλησε με σκληρή γλώσσα για την Ουγγαρία αυτή την εβδομάδα . Αυτός ο "εγκέφαλος"  Ρεπουμπλικανός έκανε άσχημα σχόλια κατηγορώντας τους συντηρητικούς των ΗΠΑ που υποστηρίζουν την Ουγγαρία πως αυτό εμπίπτει στην «λατρεία της προσωπικότητας» του Βίκτορ Όρμπαν.

ΗΠΑ - Ἀπολύτως ἀφοσιωμένες στόν Σιωνισμό. Carthago delenda est !

φωτό
Γράφει ἡ Mary Manley

  Το Ισραήλ σ᾿ έναν συνεχή βομβαρδισμό του Λιβάνου, από τις 23 Σεπτεμβρίου έχει επιφέρει τον θάνατο σε περισσότερους από 700 ανθρώπους. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριξε κρυφά τα σχέδια του Ισραήλ να επεκτείνει τον πόλεμο του.

Μαρτυρικός θάνατος ; Οὐδέν πρόβλημα

 Ἐάν φοβᾶσαι νά πεθάνῃς μήν ἐπιτίθεσαι σ᾿ἀνθρώπους πού δέν φοβοῦνται 

Τι είπε ρε...


Περισσότερα, εδώ.

http://esxatianasxesi.blogspot.com/