Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Βρυξέλλες και Βερολίνο εναντίον Βαρσοβίας σε μια αναμέτρηση έξω από τα όρια


Βρυξέλλες και Βερολίνο εναντίον Βαρσοβίας σε μια αναμέτρηση έξω από τα όριαΕδώ και μεγάλο διάστημα σοβεί μια έντονη διαμάχη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την  Πολωνία η οποία θυμίζει κανονικό «πόλεμο». Η αδήριτη ανάγκη των Γερμανών μέσω της ΕΕ να επιβληθούν σε μια νέα ανεξάρτητη πολωνική κυβέρνηση παίρνει διαστάσεις του πολέμου , που ομοιάζει με αυτόν του  1939 ανάμεσα στις δύο χώρες . Με την πολιτική σύγκρουση μεταξύ των Βρυξελλών και της Βαρσοβίας να ευρίσκεται σε ένα πολύ « καυτό σημείο»,   η Πολωνία αντιμετωπίζει κατηγορίες για « ολοκληρωτισμό», ενώ αντικυβερνητικές διαδηλώσεις  λαμβάνουν χώρα από τις αποκαλούμενες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις .
Σύμφωνα με Πολωνούς δημοσιογράφους, οποίοι   προειδοποιούν την ΕΕ,  η χώρα προετοιμάζεται για εξέγερση τύπου  «Μαϊντάν».
Παρατηρώντας κανείς τα  γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πολωνία θα μπορούσε να έχει την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με μια σχεδόν άνευ προηγουμένου παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  και την εισαγωγή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος από την ΕΕ  προς την  νεοεκλεγείσα  κυβέρνηση.
Αυτό το πλάνο της ΕΕ μας θυμίζει το «Bullying»που  δέχθηκε και ο ελληνικός λαός το καλοκαίρι που μας πέρασε από τους ίδιους ανθρώπους,  με τις ίδιες μεθόδους σε  αγαστή συνεργασία με τον τύπο από την  Γερμανία και την Δύση.
Εδώ όπως και στην πατρίδα μας ,  οι Βρυξέλλες και Βερολίνο,  παραβλέποντας την βούληση του Πολωνικού λαού  στις  εκλογές που διεξήχθησαν τον φθινόπωρο του περασμένου έτους, έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο δηλώσεων, μαζί με ένα μέρος του πληθυσμού, ενάντια στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση στην Πολωνία.
Νέοψηφισθέν νομοσχέδιο  για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει δώσει το έναυσμα για μια άνευ προηγουμένου  εκστρατεία από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, με σκοπό  να «δαιμονοποιήσουν» την πολωνική  κυβέρνηση .
Σε αγαστή συνεργασία με την αντιπολίτευση έχουν ξεκινήσει μαζικές διαδηλώσεις  « τύπου Μαϊντάν » στην Βαρσοβία, οι οποίες θα μπορούσαν να α απειλήσουν  την δημοκρατία της χώρας, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.
«Η αίσθηση ότι η  Πολωνία βυθίζεται όλο και πολύ στην αναρχία  μπορεί να την δει κανείς στην προπαγάνδα που εισάγεται σκοπίμως σε δημόσια κυκλοφορία,  από τα ξένα  μέσα ενημέρωσης και δίκτυα , όπως το CNN», γράφει Πολωνός  δημοσιογράφος.
Επιπλέον, μέρος της λεγόμενης αντιπολίτευσης, η οποία απομακρύνθηκε  από την εξουσία στις πρόσφατες δημοκρατικές εκλογές, ζητά την έναρξη των διαδηλώσεων στυλ Μαϊντάν στην Βαρσοβία,  προσπαθώντας να αμφισβητήσει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Το όλο θέμα δυστυχώς, παραπέμπει σε μια ωμή παρέμβαση της  ΕΕ, προκειμένου να« αποκαταστήσει την δημοκρατία», κατά το δικό της μοντέλο , καθώς  πίσω από όλα αυτά ευρίσκεται σαφώς το Βερολίνο.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε άρθρο στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Stratfor: «Η επόμενη δεκαετία θα έχει πολύ πόνο, δάκρυ και αίμα»), στο οποίο αναφέρεται ανάλυση του αμερικανικού ινστιτούτου που τονίζει ότι   οι ελίτ που έχουν δημιουργήσει την ΕΕ , θα βρεθούν κάτω από την αυξανόμενη πίεση και αποσταθεροποίηση από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό.
Η ένταση μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και της πολιτιστικής σταθερότητας θα καθορίσουν την δημιουργία μιας νέας Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές  εσωτερικές σχέσεις  θα είναι όλο και πιο απρόβλεπτες και ασταθείς.
Η λέξη «αποσταθεροποίηση», μεταφράζεται σε ταραχές, επαναστάσεις , πόλεμο πόλεων, εξεγέρσεις και πολλά άλλα .
Σε ανάλυση άλλων   αμυντικών αναλυτών με χρήση της  ευρωπαϊκής ιστορίας , εκτιμάται ότι η ΕΕ θα πάθει αυτό ακριβώς που έπαθε ο Γάλλος Βασιλιάς κατά την γαλλική επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου