Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Greek Spirit....26-8-2015
Η Ρωσία δείχνει αξιοσημείωτη υπομονή και κατανόησή στα πρόσφατα χαοτικά γεωπολιτικά παιχνίδια στην βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι που αποτελούσαν για καιρό τα αγαπημένα παιδιά τόσο των Ρώσων όσο και των ΗΠΑ απολάμβαναν εδώ και χρόνια την φροντίδα των δύο υπερδυνάμεων. Οπλισμός, εκπαίδευση, υποστήριξη στο πεδίο της μάχης ήταν τα ανταλλάγματα που λάμβαναν οι Κούρδοι και από τις δύο πλευρές.Ο λόγος είναι ότι οι Κούρδοι λόγω της ένοπλης αντιπαράθεσης τους με την Τουρκία τα τελευταία 25 χρόνια είναι οι μόνοι εμπειροπόλεμοι και οι μόνοι που θα μπορούσαν να  βοηθήσουν τους οπαδούς του Άσαντ που πολεμούσαν εναντίον των ισλαμιστών ενταγμένοι σε παραστρατιωτικά σώματα. Οι Ρωσοι  θεωρούσαν του Κούρδους σύμμαχους τους και φυσικά είχαν δίκιο. 



Οι Αμερικάνοι μέχρι τουλάχιστον το αποτυχημένο πραξικόπημα τη; 15 Ιουλίου προσπαθούσαν να δελεάσουν τους Κούρδους και να τους κάνουν να ενταχθούν στα αμερικανικά γεωπολιτκά σχέδια που με μεγάλο ζήλο εξυπηρετούσε το Ισλαμικό Κράτος.Μάλιστα δε τις τελευταίες εβδομάδες οι Κούρδοι πολέμησαν για λογαριασμό των ΗΠΑ στην βόρεια Συρία και κατέλαβαν την Μανμπίζ , πόλη δυτικά τυυ Ευφράτη , και όλα αυτά κατόπιν συμφωνίας με τις ΗΠΑ που είχαν προςς στιγμήν συμφωνήσει με την Ρωσία για την καταπολέμηση του ΙΚ και την ίδρυση Κουρδικού κράτους. Ωστόσο η ξαφνική στροφή του Ερντογάν προς την Τουρκία πανικόβαλε την Αμερική που μέσω του αντιπρόεδρου Τζ. Μπάιντεν  έσπευσε -προσωρινά - να πέσει στα πόδια του Ερντογάν και να ΄΄αδειάσει΄΄ τους Κούρδους, να ξεχάσει την συμφωνία ή τέλος πάντων την συνεννόηση  με την Ρωσία για την ίδρυση Κουρδικού κράτους.Οι Τούρκοι έχουν ήδη εισβάλει στην βόρεια Συρία και σκοπεύουν να συνεχίσουν την κατάληψη μια ζώνης βάθους  και μήκους δεκάδων χιλιομέτρων στο Συριακό έδαφος.
Η Ρωσία παρακολουθεί με απάθεια και σιωπηρή αποδοχή της ανοησίες των ΗΠΑ και ο κόσμος αναρωτιέται που πήγε η ρωσική μαχητικότητα που από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχει στην ουσία διεξάγει ένα καθολικό πόλεμο στο πλευρό του Άσαντ.Η Ρωσία που πολέμησε την Συρία για να εμποδίσει την διάχυση του ισλαμικού προβλήματος στην Τσετσενία και στην αποτροπή της κατασκευής του αγωγού Κατάρ-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Γερμανίας που θα απεξαρτοποιούσε την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο, αυτ΄η Ρωσία κάνει την ''παλαβή'' στην στηριξη των Τούρκων και ισλαμιστών από τις ΗΠΑ .
Η  ψυχραιμία της οφείλεται στο ότι αναμένει να  ισοφαρίσει το παιχνίδι στην Ουκρανία. Είναι σίγουρο ότι η Γερμανία και  οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει τον διαμελισμό της Ουκρανίας και την απόδοση του ανατολικού κομματιού της στην Ρωσία. Στην διάσκεψη των G20 τον Ιούλιο συζητήθηκε το μέλλον της Ουκρανίας χωρίς να έχει κληθεί ο Ποροσένκο, ο δοτός πρόεδρος της. Γερμανία-Γαλλία-ΗΠΑ και Ρωσία συζήτησαν χωρίς τους Ουκρανούς.Δείτε και το

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ -ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1576.html

 Είναι προφανές ότι η δύση θα δώσει την ανατολική Ουκρανία στην Ρωσία. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η αδιάλειπτη υποστηριξη των αυτονομιστών από την Ρωσία και η διατηρηση της μαχητικής τους ικανότητας. Εάν οι Ρώσοι τις ανατολικής Ουκρανίας δεν αγωνίζοτναν με ένοπλο αγώνα τότε οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν αμέσως μετα την ανακατάληψη της Κριμαίας μεταξύ του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Τ Κέρι και του Ρώσου ομόλογο του Σ. Λαβρόφ θα είχαν ε τον ρώτο λόγο στις εξελίξεις και όλοι ξέορυμε τι σημάινει αυτό για σκλαβωμένους όπως οι ρώσοι της Ουκρανιας . Η  επιμονή των ΄Ρωσων αυτονομιστών για απελευθέρωση ανάγκασε τους  Αμερικάνους να πιέσουν αφόρητα τα πρωτοπαλίκαρα τους στην πολιτική σκηνή  της Ουκρανίας για αποτελέσματα. 

Ο πρόεδρος Ποροσενκο και παλιός γνώριμος και τρόφιμος του Σόρος, ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ, επιστράτευσαν ναζιστές, φασίστες και μισθοφόρους Αμερικάνους, προέβησαν σε κάθε είδους εγκλήματα εναντίον των Ρώσων αυτονομιστών , έκαναν δηλαδή αυτά που ήξεραν , αυτα τα οποία χαρακτηρίζουν την παιδεία τους. Η Ουκρανικη οικονομία κατέρρευσε,η διαφθορά διέπρεψε ακόμα περισσότερο και οι Ουκρανοί απογοήτευσαν τα αφεντικά τους , ΗΠΑ και Γερμανία οι οποίες δεν μπορούν να συντηρούν περαιτέρω την ένταση στην περιοχή εφόσον οι ρώσοι φαίνονται ανεξάντλητοι τόσο σε μέσα όσο και σε θέληση για ελευθερία. ;Hδη ο Αρσένι Γιάτσενιουκ έχει καθαιρεθεί από πρωθυπουργός από τον Απρίλιο, όταν ανγκάσθηκε σε παραίτηση. 
Εκτιμώ ότι όχι μόνο θα αποδοθει η ανατολική Ουκρανία στην Ρωσία αλλά και ότι θα στηθεί ολόκληρο πανηγύρι με τις ρωσικές δυνάμεις, τις ρωσικές όχι τους ατονομιστές, να προελαύνουν στις αντολικές επαρχίες της Ουκρανίας με τον κόσμο ναπανηγυριζει ι μετά από την υπογραφή συμφωνίας παράδοσης άνευ όρων και όχι απλής αυτονόμησης. Αυτό θα είναι απαραίτητο για τον Πούτιν ο οποίος χρειάζεται μια επιτυχία για να συσπειρώσει τόσο τους Ρωσους γύρω από το πρόσωπο του όσο και και γα να αποδείξει σε εχθρούς και φίλους ότι είναι κατακτητής. Καζακστάν , Κιργιστάν , Ουζμπεκιστάν, Τσετσενία, Κίνα , Ιράν ,Ινδία, όλοι τον παρακολουθούν στενά για να δούνε ποσο αξιόπιστος ηγέτης αποτελεί για την ευαγγελιζόμενη Ευρασιατική Ένωση. 
Η ψυχραιμία του Πούτιν στην Συρία βασίζεται στ αναταλλάγματα που έχει πάρει στην Ουκρανία. 
Όσο για την νεότευκτη συμμαχία Τουρκίας -ΗΠΑ,ο Ταγίπ δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όποιος πήγε κόντρα στις ΗΠΑ , έστω και έαν κατόπιν γονάτιζε ευλαβικά μετανοιωμένος, πέθανε...
Σύντομα όλα τα παραπάνω...............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου