Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΜΑΣ… ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!

7-turkiye-enerji-zirvesi-yarin-adana-da-baslayacak-8987542_6726_o Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια ώρα που στην Ελβετία οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκονταν στην πιο κρίσιμη φάση, η Τουρκία που δεν έχει κανένα σκοπό να αποχωρήσει από την κατοχή της Κύπρου, διοργάνωνε μεικτή διάσκεψη Τουρκίας και κατεχομένης Κύπρου για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής. Δηλαδή με λίγα λόγια διαδικασία επίλυσης και… κουραφέξαλα!

Όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, (Anadolu Ajansı) η Τουρκία είχε από καιρό προγραμματίσει ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού μεγάλη παράνομη Διάσκεψη, (7η κατά σειρά), με το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου που θα γίνει στις 24-26 Νοεμβρίου στα Άδανα της Τουρκίας, για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής.
resized_53611-29cc0db2unnamed


Συγκεκριμένα στην Διάσκεψη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, γαμπρός του Ερντογάν, ο Berat Albayrak, ο υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας του ψευδοκράτους, Sunat Atun, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της τουρκικής βουλής, Ziya Altunyaldiz και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Διακανονισμού Τιμών Ενέργειας της Τουρκίας, Mustafa Yılmaz.
Όπως φαίνεται ήταν προγραμματισμένο από τουρκικής πλευράς το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, έστω και με τους δυσμενείς όρους κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς παράλληλα οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει την άνευ όρων προώθηση των επεκτατικών τους σχεδίων για την αποκλειστική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου.
Σιγά που θα κάθονταν με σταυρωμένα χέρια.! Εμείς… ας πιστεύουμε ακόμα στις αυταπάτες μας. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου