Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Προ των πυλών ο κίνδυνος – Μανιφέστο από το DEB: «Οι “Τούρκοι” της Θράκης έχουν δικαιώματα!» – Πανηγυρίζει η Άγκυρα



ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ...Την στιγμή που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Τουρκία πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα που έφερε το κόμμα DEB στη Θράκη, με τα ΜΜΕ να κάνουν αφιερώματα. Ίσως κάποιοι θα πρέπει να σοβαρευτούν στην Αθήνα και να δούν τον άμεσο κίνδυνο. Μάλιστα υποψήφιοι φθάνουν στο σημείο να κάνουν επίθεση κατά της χώρας στην οποία ζουν, βγάζοντας εμμέσως ένα άτυπο μανιφέστο και στέλνοντας μήνυμα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Κάθε ψήφος αποτελεί απόδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu η επικεφαλής του μειονοτικoύ Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Σύμφωνα με σημερινό (Τρίτη) τηλεγράφημα του Anadolu, πριν από τις ευρωεκλογές, η επικεφαλής του ΚΙΕΦ είπε στο πρακτορείο ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας»».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, που ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ, ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ότι «τα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια».

Σημειώνεται ότι με 98,73% της ενσωμάτωσης στις ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ καταλαμβάνει στην Ξάνθη 25,05%, με τη ΝΔ να κατατάσσεται δεύτερη με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το μειονοτικό κόμμα παίρνει 37,81% με τη δεύτερη ΝΔ να παίρνει ποσοστό 19,81%.




Τι είναι το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας”

Τι είναι το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” που κράτησε λευκό τον εκλογικό χάρτη στη Θράκη; Πίσω από το «προοδευτικό» τίτλο, κρύβεται ιστορία χρόνων, που έχει να κάνει με τη μεθοδική προσπάθεια της Τουρκίας να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι στη Θράκη υπάρχει “τουρκική” μειονότητα.

Το μειονοτικό κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1991. Ιδρυτής και πρόεδρος μέχρι το θάνατό του ο Αχμέτ Σαδίκ. Όταν το 1995 σκοτώθηκε σε τροχαίο τα ηνία του κόμματος ανέλαβε η σύζυγός του, η οποία παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 1999.

Η ρητορική του ιδρυτή της φιλοτουρκικής παράταξης ήταν ιδιαιτέρως επιθετική και είχε ως κύριο άξονα της την υποτιθέμενη καταπίεση και περιθωριοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ κατέβαλε πολλές προσπάθειες προκειμένου η μουσουλμανική μειονότητα να αναγνωριστεί ως τουρκική.

Από το 1999 μέχρι και το 2007 πρόεδρος ανέλαβε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος και έφυγε για να γίνει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ!

Η επιθετική ρητορική του ιδρυτή της παράταξης επανήλθε τα τελευταία χρόνια, με κύκλους του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή να επαναφέρουν ζήτημα «ανεξάρτητης δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» κάνοντας λόγο για δήθεν δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τα οποία θίγονται από την ελληνική πλευρά.

Από το 2007 την ηγεσία του κόμματος είχε ο Μουσταφά Μποσνάκ, ο οποίος παρέδωσε τον Ιούλιο του 2010 στον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη το 2002 και το 2006 για το Νομό Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, ενώ ήταν και αντινομάρχης από το 2002 έως το 2007. Τον περασμένο Ιανουάριο το μειονοτικό κόμμα έκανε συνέδριο στο οποίο εξελέγη πρόεδρος η Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Το εν λόγω κόμμα θέτει θέμα ακόμη και για “ανεξάρτητη δημοκρατία της Θράκης” και διαδίδει σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα καταπιέζει τους μουσουλμάνους, υπό τις εντολές του τουρκικού προξενείου προφανώς.



https://www.pentapostagma.gr/2019/05/%cf%80%cf%81%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%85%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%ce%bf-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%af%cf%83.html














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου