Πληρωσαμε και εμεις
Περισσότερα από 100.000 ευρώ κατέληξαν στο εργαστήριο που μάζευε νυχτερίδες από σπήλαια
Πληρωσαμε και εμεις
Περισσότερα από 100.000 ευρώ κατέληξαν στο εργαστήριο που μάζευε νυχτερίδες από σπήλαια
Ἀλήθεια,ποιά εἶναι ἡ διαφορά τῆς καταλήξεως,ὅσον ἀφορᾷ ἐπώνυμα, σέ -άκης καί ἐκείνη σέ -άκις ; Διαβάζουμε σχετικῶς γιά τήν ὀρθογραφία τῶν ὀνομάτων κι᾿ἐπωνύμων,ἀπό ἐδῶ :
Συνεπῶς,προσωπική ἐπιλογή ἡ ὀρθογράφησις τοῦ ἐπωνύμου. Μάλιστα...Νά ὑποθέσω πώς ὅσοι τό κάνουν ἐπιζητοῦν συγκεκριμένη,ὡς πρός τό ἐπίθετο, διαφοροποίησιν ; Ἴσως...
Ὡς παράδειγμα δίνεται τό : Χατζηδάκις,ἀντί Χατζηδάκης καί ἀπό ὀνόματα τό Χρίστος,ἀντί τοῦ Χρῆστος.
Τι σηματοδοτεί η εκλογή εκλεκτού του «σουλτάνου» στη Γερμανία στην προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατών
Του Μιχάλη Ψύλου
Απαραίτητη η ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων από τον υπουργό Εξωτερικών για το περιεχόμενο των προηγούμενων κύκλων συζητήσεων από το 2002 έως το 2016 – Τι θα πράξει η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της Ίμβρου και της Τενέδου στον 62ο γύρο των συνομιλιών. Αρχίζοντας από το πέρας της 61ης συναντήσεως διερευνητικών συνομιλιών (με την αιφνιδία συμμετοχή Καλίν, αναβαθμίζονται σε «διαβουλεύσεις, όπως τις απεκάλεσε στις 27/01/2021 ο κ. Τσαβούσογλου» και ας μην το αποκρίπτομε…) μεταξύ αντιπροσωπειών Ελλάδος – Τουρκίας εις το κτήριο του Ντολμά Μπαχτσέ, σημειώνομε τα κατωτέρω:
Μία αποκαλυπτική μελέτη η οποία συγκρίνει τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις χώρες που πήραν αυστηρά μέτρα και στις χώρες που δεν πήραν τόσο αυστηρά μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται -χονδρικά- εδώ και έναν χρόνο σε lockdown και κοινή ομολογία όλων είναι πως η πανδημία δεν φεύγει, καθώς τα κρούσματα δεν πέφτουν, ή πέφτουν λίγο.
Λυγερός Σταύρος
Μπορεί τα 25 χρόνια από την κρίση στα Ίμια να συμπίπτουν με την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, αλλά οι Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρία για να υπογραμμίζουν αυτό που είχαν τότε κερδίσει: "γκριζάρισαν" τις δύο βραχονησίδες και κυρίως χρησιμοποίησαν αυτό το "γκριζάρισμα" για να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία σε 152 ελληνικών νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr
Έχω ενώπιόν μου το βιβλίο Γεωγραφίας της Έ Δημοτικού, τάξη στην οποία φέτος είμαι δάσκαλος. Το εγχειρίδιο τιτλοφορείται «Γεωγραφία» και υπότιτλος «Μαθαίνω την Ελλάδα». (Το σωστότερο θα ήταν «Μαθαίνω από την Ελλάδα», αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους συγγραφείς του). Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 2020. Όμως την φετινή σχολική χρονιά, μας ήρθε πολύ διαφορετικό, αγνώριστο, μασκαρεμένο. Περιέχει μια «καινοτομία», μια λεπτομέρεια που όσοι παραμένουν ακόμη Έλληνες, διατηρούν άγρυπνη την ιθαγένεια και έχουν ανοιχτά τα μάτια της ψυχής τους, αισθάνονται θλίψη, οδύνη και σπαραγμό.
Φτάνουμε σε ένα σημείο όπου όσα μας σερβίρουν σαν έγκυρη πληροφόρηση και γνώση, έγκυρα σχέδια και πλάνα, φαίνεται να θρυμματίζονται και να μην γίνονται πιστευτά. Η νομιμοποίηση του επίσημου λόγου για πάρα πολλά θέματα και μάλιστα καίρια, δοκιμάζει μεγάλες αμφισβητήσεις. Οι κυβερνήσεις εμφανίζονται αναξιόπιστες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν με αλαζονική υποκρισία τους πολίτες γιατί δεν πειθαρχούν στα μέτρα που παίρνονται.
Ο Εύρυτος αποτυπώνει μορφές αγωνιστικές, που εκπέμπουν όμως δυναμικότητα με την απλότητά τους. Ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς και ένας απλός ιερέας είναι τα πρώτα από τα έργα του, που όπως δηλώνει στη «Δημοκρατία», γίνονται υπό καθεστώς «φόβου», καθώς υπάρχει πάντοτε το «φόβητρο» της ΕΛ.ΑΣ., που μπορεί να τον συλλάβει.
Σχόλιο «Ῥωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ»
Σὲ ποιὰ Ἐκκλησία ἐννοοῦν πώς πρέπει νὰ κάνουμε ὑπακοή; Ὅταν ἀκοῦς ὀρθόδοξο ἐπίσκοπο νὰ λέει πὼς τὰ ἔμβρυα ποὺ χρησιμοποιοῦνται εἶναι νεκρωμένα καὶ δὲν ὑπάρχει ἠθικὸ ζήτημα, τί ἄλλο νὰ πεῖς; Δηλαδὴ αὐτὰ τὰ ἔμβρυα δὲν εἶναι νεκροὶ πλήρεις ἄνθρωποι; Εἶναι ἄνθρωποι ἐξ ἄκρας συλλήψεως. Πρῶτον λοιπόν, γνωρίζουμε ἀπὸ ποῦ καὶ μὲ ποιὸν τρόπο καὶ ἀπὸ ποιὰ μήτρα «ἠρπάγησαν»; Μήπως ἦταν θύματα δολοφονικῆς πράξεως καὶ ἴσως ἀπόλυτα ἐσκεμμένης; Κι ἂν δὲν ἦταν καὶ ἔγινε ἡ ἔκτρωση ἄνευ συγκεκριμένης εὐθύνης, ἐμεῖς ἔχουμε τὸ δικαίωμα νὰ κανιβαλίζουμε ἐπὶ τῶν νεκρῶν ἀνθρώπων; Νὰ τοὺς χρησιμοποιοῦμε ὡς... ἐργαλεῖα γιὰ τὴν προσωρινότητα αὐτῆς τῆς ζωῆς; Οὐδὲν ἄλλο σχόλιο. Ἀπογοητευόμαστε μὲ τὴν ἀνθρωποκεντρικὴ καὶ ἐκλογικευμένη ἀντίληψη ποὺ ἔχει καταλάβει ἀκόμη καὶ τοὺς ποιμένες, «οὓς ὁ Θεὸς ἔθετο ποιμαίνειν τὴν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος»!
Εάν, αδελφέ μου αναγνώστη, γύριζες την πλάτη στο ΕΛΙΑΜΕΠ και πέταγες πίσω σου πέτρα, όλο και κάποιο τεφαρίκι του Σημίτη θα πετύχαινες.
Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
Οι φτωχότεροι θα χρειαστούν 10 χρόνια για να ανακάμψουν οικονομικά
Από τον Μιχάλη Ψύλο
Ο
διάσημος φιλελεύθερος Γάλλος φιλόσοφος Γκασπάρ Κενίγκ, στο τελευταίο
του βιβλίο «L`Enfer» (Η Κόλαση), αφηγείται την ιστορία ενός
νεοφιλελεύθερου καθηγητή Οικονομικών που μόλις έχει… αποβιώσει ύστερα
από μια ασθένεια (ίσως και από τον κορωναϊό).
Ὁ Ἀν. Ὑπ. Ἐξωτερικῶν κ. Βαρβιτσιώτης ἐδήλωσεν ἄγνοιαν νὰ ἀπαντήση σχετικῶς μὲ τὰς ἑταιρείας τῶν ἐμβολίων καὶ τὴν Ε.Ε., διότι «οἱ συμφωνίες δὲν ἔχουν δημοσιευθεῖ»! (Σκάι, 27.1.2021).
Ἡ Κυβέρνησις δρᾶ ὡς ἐντολοδόχος καὶ δὲν γνωρίζει οὔτε διὰ τὸ ἐμβόλιον, οὔτε τί ὑπέγραψε…
-----------------------------
Περισσότερα, εδώ K A I εδώ.
Ὁ Ῥαββῖνος Ῥάσκιν εἶναι ἐκπρόσωπος τῆς Κύπρου στό Εὐρωπαϊκό Ἑβραϊκό Συμβούλιο ( ἐδῶ) |
Η στρεβλή εικόνα περί αποκλιμάκωσης στην ελληνική στρατηγική
Η παρατεταμένη ελληνοτουρκική κρίση καταδεικνύει με τον πιο σαφή
τρόπο, την ουτοπική, ανορθολογική και ατροφική στρατηγική προσέγγιση της
ελληνικής πλευράς κατά την ύστερη μεταπολιτευτική περίοδο έναντι της
αναθεωρητικής Τουρκίας, ιδίως από το 2016 και εντεύθεν.
Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ Κ Α Ι εδώ.
==================================
By the way... Ξέρεις από Μηταράκη;
Κοινές περιπολίες έρευνας-διάσωσης ζητά η Άγκυρα στον 25ο μεσημβρινό
Οι
πληροφορίες για το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας
και Τουρκίας κυκλοφορούν με το… σταγονόμετρο, δείγμα πιθανόν της
πρόθεσης και των δύο μερών να αποφύγουν τις κατηγορίες ότι υπονομεύεται
«με το καλημέρα» η επαναπροσέγγιση.
Η πρόσφατη παρέμβαση Σαμαρά διά της συνέντευξης στην “Καθημερινή”, δεν λέει κάτι καινούριο. Πέραν γνωστών εκπεφρασμένων θέσεων του συγκεκριμένου πολιτικού, λέει το προφανές: Ότι οποιουδήποτε είδους επαφή – διαπραγμάτευση με πειρατές αντιμετωπίζει εξ ορισμού πρόβλημα ένα πρόβλημα λογικής. Όπως και το να… διερευνάς προθέσεις για 61η φορά! Όχι δεύτερη, όχι τρίτη, όχι τέταρτη! Κατά τη γνώμη του, η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει, έστω και σε διερευνητικό επίπεδο, κανενός είδους επαφή. Είναι δε προφανές, όπως προκύπτει από επίσημες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, αλλά και δημοσιεύματα συστημικών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ότι η χώρα μας οδηγήθηκε, ή ακόμα και “σύρθηκε”, στις διερευνητικές από συμμαχικές δυνάμεις. Πρωτίστως τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
Ὁ Ἰμπραήμ Καλίν ἐμφανίστηκε,ἐχθές,κατά τήν ἔναρξιν τῆς πρώτης διερευνητικῆς ἐπαφῆς τῶν ἑλληνο-τουρκικῶν ἐπιτροπῶν,στήν τουρκική πλευρά,ὅταν καί μᾶλλον δέν τόν περίμενε κανείς. Ἴσως οὔτε καί αὐτή ἡ τουρκική ἐπιτροπή,πιθανολογῶ. Ὁ Ἰμπραήμ,ἐξελληνισμένο Ἀβραάμ,ὅταν ἀνέλαβε τό ὑπουργεῖο ἐξωτερικῶν ὁ Ἀχμέτ Νταβούτογλου,τοποθετήθηκε ὡς «δεξί χέρι» τοῦ Ἐρντογάν,σύμβουλος ἐπί τῶν ἐξωτερικῶν θεμάτων καί ὄχι μόνον...
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
Σε
μία, καθυστερημένη ομολογουμένως, ανασκόπηση του βαλκανικού τύπου
νοιώσαμε βαθιά έκπληξη όταν διαπιστώσαμε ότι τα ΗΑΕ επενδύουν στην
Αλβανία! Μία δεύτερη έκπληξη αφορά στην ετεροχρονισμένη δημοσιοποίηση
της ίδιας είδησης από κάποια εγχώρια ΜΜΕ που μάλλον λειτουργούν με άλλα
κριτήρια…
Ο Σαμαράς έπαθε το 2012 και έμαθε. Έκανε πανστρατιά και πήρε 19% γιατί εμφανίστηκε κάτι άλλο δεξιά της (μνημονιακής, ελέω κωλοτούμπας Σαμαρά, δηλαδή σοσιαλιστικής) ΝΔ που πήρε 11% με το καλημέρα και το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ από κόμμα έγινε απόκομμα.
...η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της το σύνολο ουσιαστικά της τουρκικής ατζέντας. Σύμφωνα με αυτή την ανταπόκριση, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, το καθεστώς των μικρών νησιών που όπως υποστηρίζει η Άγκυρα δεν έχουν ονομαστικά ανατεθεί στην Ελλάδα (γκρίζες ζώνες), το θέμα του εναέριου χώρου μπήκαν στο τραπέζι από την τουρκική αντιπροσωπεία ενώ επιπλεόν τέθηκε εκ μέρους της Τουρκίας και ζήτημα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού για τον έλεγχο των ροών προσφύγων και μεταναστών. ( ἀπό ἐδῶ)