Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Greek Spirit....16-2-2017
 Την 23η Απριλίου διεξάγεται ο πρώτος γύρος προεδρικών εκλογών στην Γαλλία.Οι υποψήφιοι με τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι τρεις.Η Λεπέν η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις, ο Εμάνουελ Μακρόν που είναι φανατικά αντιρώσος και δήθεν υπέρ της ευρωπαϊκής ένωσης , ενω κατά βάθος είναι φιλοισλαμιστής και όργανο της Μέρκελ και τρίτος ο Φρανσουά Φιγιόν, παλιός πολιτικός σύντροφος του Σαρκοζί και φιλορώσος ο οποίος πλήρωσε την φιλορωσική στάση του με το σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι Γερμανοί σχετικά με τις αργομισθίες της συζύγου του στο γαλλικό δημόσιο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Λεπέν προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 27%, δεύτερος έρχεται ο Μακρόν με 22% και ο Φιγιόν τρίτος και εξουθενωμένος εφόσον δεν αποτελεί πλέον ικανό αντίπαλο μετά το σκάνδαλο που έπληξε την εικόνα του.
Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους, ο πρώτος την23η Απριλίου  και ο δεύτερος την 7η Μαΐου 2017.Οι δημοσκόποι ενώ παραδέχονται ότι η Λεπέν προηγείται του Μακρόν θολώνουν τα νερά λέγοντας ότι τελικά στον δεύτερο γύρο θα επικρατήσει ο Μακρόν, κάτι που δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ένα ψέμα εφόσον οι δημοσκόποι εξυπηρετούν την γερμανοφασιστική πλευρά.Η Λεπέν κατά τα φαινόμενα θα γίνει η νέα πρόεδρος της Γαλλίας.
Η Λεπέν έχει εξαγγείλει ότι μέσα σε έξι μήνες από την εκλογή της θα βγάλει την Γαλλία από την ευρωζώνη και θα γυρίσει μονομερώς την Γαλλία στο Φράγκο και ας τολμήσουν οι ΄΄διεθνείς οίκοι΄΄ και οι Γερμανοί να την κηρύξουν σε χρεοκοπία κάτι που θα σημάνει την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης και του ευρώ που θα συμπαρασύρει τις διεθνείς χρηματαγορές. Η Λεπέν γνωρίζει ότι η Γαλλία είναι πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει και θα συμπαρασύρει τα πάντα.Το δημόσιο χρέος της είναι πάνω από 2, 5 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το μετεκλογικό περιβάλλον η Ε.Ε θα αρχίσει να διαλύεται.Εδώ πλέον δεν μιλάμε για ένα BREXIT αλλά για χτύπημα εκ των έσω που η Γερμανία δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει. Η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι έτοιμες να καταρρεύσουν επίσης .Οι τράπεζες των τριών αυτών χωρών είναι στην ίδια κατάσταση και μάλλον χειρότερη από τις ελληνικές και τυχόν αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης αμέσως μετά την εκλογή της Λεπέν θα επιταχύνει την εξαΰλωση τους.
Η Ευρώπη και η ευρωζώνη θα διαλύεται μετά την 7η Μαΐου.ΟΙ ΗΠΑ του Τραμπ θα παρακολουθούν με ικανοποίηση το ευρώ να εξαφανίζεται από ανταγωνιστής του δολαρίου ως παγκόσμιο αποταμιευτικό νόμισμα των μεγαλοπενδυτών και ως εν δυνάμει αντικαταστάτης του δολαρίου στις διεθνείς συναλλαγές.Οι ΗΠΑ θα έχουν να ανησυχούν πλέον μόνο για τους BRICS οι οποίοι απειλούν για την απεμπόλιση του δολαρίου στις μεταξύ τους συναλλαγές.
Η Ρωσία θα είναι εξίσου ικανοποιημένη αλλά και ανήσυχη ταυτόχρονα διότι εάν η Ευρώπη καταρρεύσει οικονομικά τότε οι εξαγωγές ρωσικού αερίου θα πληγούν. Από την άλλη η Ρωσία θα μπορέσει να ξεμπερδέψει με την Ουκρανία και να προσαρτήσει τις βαλτικές χώρες που θα μείνουν χωρίς την γερμανική προστασία.Το πεδίο δράσης του Πούτιν θα είναι απεριόριστο, κατάληψη των ουκρανικών παράλιων έως την Υπερδνειστερία, προσάρτηση Εσθονίας,,βόλτες με τα τάνκς στην Εσθονία και ένωση με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, παιδική χαρά στην κυριολεξία.
Βέβαια η ταχύτητα των εξελίξεων θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους, αλλά είτε σε μια εβδομάδα είτε σε έξι μήνες έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Στην Ελλάδα θα έχουμε άλλα προβλήματα.
Όσοι εδω και χρόνια υποστηρίζουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εισβάλει στην Ελλάδα με ολοκληρωτικό πόλεμο διότι η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ,δεν έχουν απόλυτο άδικο.Τι θα γίνει όμως όταν η Ε.Ε θα έχει διαλυθεί και το ΝΑΤΟ θα αποτελείται από χώρες όπως η Βαλτικές, η Αλβανία, η Γερμανία που δεν διαθέτει στρατό, το Βέλγιο και την Ολλανδία που επίσης δεν διαθέτουν στρατό αλλά κάτι υπέρβαρους τύπους που βρίσκονται σε συνεχείς διακοπές σε ειρηνευτικές αποστολές σε Κύπρο και Ινδοκίνα ; Το ΝΑΤΟ αποτελείται πλέον απο χώρες οι οποίες είτε δεν διαθέτουν στρατό όπως η Βουλγαρία, είτε διαθέτουν αλλά θα βρίσκονται σε κρίση όπως η Γαλλία η Ιταλία, η Ισπανία, είτε θα είναι απασχολημένες με την φύλαξη των δικών τους συνόρων από την Ρωσία όπως η Νορβηγία κι η Πολωνία είτε έχουν κατά βάθος κακές σχέσεις με τις ΗΠΑ όπως ο Καναδάς.Εξάλλου το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να οργανώσει μια δύναμη εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση καθολικού συμβατικού πολέμου, εδώ μερικούς ξυπόλητους Ταλιμπαν στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να κάνει καλά.Όσο για τις ίδιες τις ΗΠΑ, ε.., ο Τραμπ απειλεί με διάλυση του ΝΑΤΟ εάν τα υπόλοιπα κράτη μέλη δεν τηρήσουν την υποχρέωση για την διάθεση του 2% του ΑΕΠ γα την άμυνα....
Αλλά ακόμα και στο διπλωματικό σκέλος το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα εναντίον της Τουρκίας όπως και ο ΟΗΕ διότι οι Τούρκοι θα έχουν βρει την κατάλληλη αφορμή και αιτία.Ίσως να είναι οι οχτώ Τούρκοι φυγάδες(που κάναμε και τους δώσαμε άσυλο), ίσως μια σειρά από προβοκάτσιες στην Θράκη, ίσως ένα ατύχημα στο Αιγαίο.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. αλλά εάν αυτή πάψει να υπάρχει κάποιο διάστημα μετά την ενδεχόμενη επικράτηση της Λεπέν τότε το εμπόδιο θα εξαφανισθεί.
Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια όχι απλά εξοπλίζει την Αλβανία αλλά διατηρεί ολόκληρο στόλο  πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και μοίρες πολεμικών αεροσκαφών στην Αλβανία υπό το πρόσχημα της φύλαξης του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της.Η Αλβανία ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικαίωμα να ζητήσει την συνδρομή ενός άλλου μέλους της συμμαχίας για την φύλαξη του εναέριου κι θαλάσσιου χώρου της  κάτι που ανέλαβε η Τουρκία η οποία όμως υπερέβη τις συμβατικές υποχρεώσεις και έχει μετατρέψει την Αλβανία και τις ΄ενοπλες δυνάμεις της σε παράρτημα των τουρκικών.
Όπως έχει γράψει το hellenicsunrise στο ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ 42 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 15η ΙΟΥΛΙΟΥ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/01/42-30.html
υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να προετοιμάζει δεύτερο μέτωπο στα σύνορα μας με την Αλβανία σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση.
Η Τουρκία εδώ και χρόνια όχι μόνο εξοπλίζει την Αλβανία αλλά διατηρεί ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην χώρα ΄΄οπως έχει δημοσιεύσει το hellenic sunrise στο Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΎ ΣΤΡΑΤΟΥ  https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/blog-post_27.html

Όλα αυτά είπαμε εάν τελικά νικήσει η Λεπέν η οποία σε αντίθεση με όσα νομίζουμε δεν απολαμβάνει πλέον την στήριξη της Ρωσίας.Είπαμε πιο πάνω ότι την στήριξη της Ρωσίας την είχε ο Φιγιόν ο οποίος όμως ΄΄κάηκε΄΄ μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου σχετικά με την σύζυγο του.
Η Λεπέν είχε την υποστήριξη του Πούτιν από το 2014 μέχρι και την νίκη του Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016 Ο Τραμπ απ ότι φαίνεται εκτός από την πρόταση για γεωπολτική συμμαχία ΗΠΑ-Ρωσίας εναντίον της Κίνας ίσως να έχει και ακόμα πιο φιλόδοξα και προχωρημένα σχέδια.
Ας πάμε λίγο πίσω, στο 2009.Εκείνη την χρονιά ,ένα μόλις χρόνο μετά την κρίση στις ΗΠΑ που προκλήθηκε απο την LEHMAN BROTHERS οι BRICS είχαν προτείνει την υιοθέτηση ως παγκόσμιου νομίσματος αντι του δολαρίου το SDR που δεν είναι άλλο από άυλη νομισματική μονάδα του ΔΝΤ.
Οι χώρες των BRICS το 2009 διαβλέποντας την παγκόσμια κρίση αλλά και τα ελλείμματα  της Αμερικανική οικονομίας τα οποία θα οδηγούσαν σε σπάσιμο της φούσκας του δολαρίου είχαν προτείνει την εναλλακτική του SDR. To SDR είναι ένα νόμισμα το οποίο είχε εισαγάγει το ΔΝΤ μερικές δεκαετίες πριν και είχε εφαρμογή μόνο ανάμεσα στα μέλη του και η αξία του ήταν προϊόν της ίδιας της οικονομικής δυνατότητας του ΔΝΤ η οποία καθορίζονταν κυρίως από τις εισφορές των χωρών μελών του. Με άλλα λόγια οι χρες μέλη του ΔΝΤ με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν μια συνδρομή για να διατηρούν ένα κεφάλαιο περίπου 400 δις δολαρίων το οποίο χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση χρεοκοπημένων χωρών Ακόμα κι η Τουρκία είναι πλέον μέλος του ΔΝΤ.Το νόμισμα αυτό δεν έχει την μορφή χαρτονομίσματος αλλά αποτελείται από αξιόγραφα τα οποία πωλούνται και αγοράζονται από τα κράτη μέλη του ΔΝΤ ή ακόμα και απο τα κράτη θύματα αυτού και αφορά μόνο κρατικές οντότητες και όχι ιδιώτες.
Πέρα από τις χρηματοπιστωτικές αλχημείες το θέμα που ανακύπτει είναι ότι στις απαρχές της παρούσας παγκόσμιας κρίσης οι BRICS,ανάμεσα τους και η Ρωσία, είχαν αναγνωρίσει ότι μπροστά στον κίνδυνο για μια γενικευμένη παγκόσμια κατάρρευση του δολαρίου που θα οδηγούσε στο τέλος της οικονομίας και την απαρχή μιας καταστροφής που μόνο με πόλεμο θα εξομαλύνονταν ότι ίσως ήταν καλύτερο να αποδεχθούν ένα νέο παγκόσμιο κοινό νόμισμα .Αυτό βέβαια θα απαιτούσε το παραμέρισμα των εθνικιστικών και άλλων διαφορών μεταξύ των υπερδυνάμεων όπως οι ΗΠΑ-Ινδία-Ρωσία-Κίνα αλλά και μεγάλων οικονομιών όπως η Βραζιλία και η Ευρώπη.
Όπως ακριβώς η κλιματική αλλαγή που βρίσκει σύμφωνα σχεδόν όλα τα κράτη ότι εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη θα οδηγήσει στον αφανισμό αλλά τελικά η κοινή δράση εναντίον της εμποδίζεται από τα εθνικά συμφέροντα έτσι και η οικονομική κρίση που διάγουμε και άρχισε το 2008 οδηγεί στον αφανισμό και ενώ έχει κάνει τους μεγάλους παίκτες να ανησυχήσουν τελικά η απόφαση για κοινή δράση καθυστερεί και εμποδίζεται από τα εθνικά συμφέροντα.
Βέβαια η υιοθέτηση ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος δεν θα άλλαζε κάτι εφόσον θα αποτελούσε το όχημα για την παράταση της λεηλασίας των ανθρώπων και των πόρων της γης.Το ίδιο και τα μέτρα εναντίον της κλιματικής αλλαγής, θα οδηγούσαν σε μια ΄΄πρασινη'' δικτατορία χωρίς αποτελέσματα εφόσον κατά μεγάλο ποσοστό η κλιματική αλλαγή είναι φαινόμενο που δεν έχει σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα και που συγχέεται με την ρύπανση απ αυτή.
Η Γερμανία αποτέλεσε τον χρήσιμο ηλίθιο  για την καθυστέρηση των σχεδίων για την υιοθέτηση του SDR ως αντικαταστάτη του δολαρίου .Η Γερμανία στην προσπάθεια της για ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία άρχισε από το 2009 να προκαλεί αναστάτωση στη  Μ.Ανατολή. Από το 2009 άρχισε επαφές με το Κατάρ για την δημιουργία ενός αγωγού αερίου που θα ξεκινούσε από το Κατάρ και θα διέσχιζε την  Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα- ΄Βόρεια Ήπειρο-Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία.Ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ δεν δέχθηκε το σχέδιο και έτσι η Γερμανία από κοινού με την Τουρκία και το Κατάρ και με την χορηγία των ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο στην Συρία με στόχο την ανατροπή Άσαντ και το πέρασμα του αγωγού.Ο Ομπάμα στήριξε αυτό τον πόλεμο που οδήγησε στο Ισλαμικό Κράτος, απο την άλλη όμως απέτρεψε γενικευμένη εισβολή των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Συρία ΄΄αλά΄΄ πόλεμου του Κόλπου το 1991.
Η Ρωσία επενέβη προς υποστήριξη της Συρίας για να αποτρέψει τον αγωγό ο οποίος θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην καλύτερη αγορά του κόσμου, την Ευρώπη.
Η Γερμανία και οι ΗΠΑ συνέχισαν να εκνευρίζουν την Ρωσία στην Ουκρανία οπότε και φθάσαμε το 2014 στην προσάρτηση της Κριμαίας και στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.
Ολη αυτή η δραστηριότητα των Γερμανών αναζωπύρωσε τα εθνικιστικά πάθη και δημιούργησε γεωπολιτικά διακυβεύματα τα οποία εμπόδισαν την περαιτέρω προσέγγιση Ρωσίας -Κίνας και ΗΠΑ για την διαβούλευση σχετικά με το νέο παγκόσμιο νόμισμα , το SDR.

'Ετσι οι ΒRICS απο οικονομικός συνασπισμός που πρόκρινε το 2009 το νέο παγκόσμιο νόμισμα και την συνεννόηση των μεγάλων δυνάμεων κατέληξε το 2014-15 σε οργανισμό απολύτως εχθρικό προς τις ΗΠΑ, αποκλείοντας έτσι κάθε συζήτηση .
Όμως από ότι φαίνεται , ο Τραμπ πίσω από την επίθεση φιλίας προς την Ρωσία θέλει να ξαναζωντανέψει το όραμα για το νέο παγκόσμιο νόμισμα αλλά αυτή την φορά με την Κίνα να αποκλείεται.
Σε αυτό το περιβάλλον η διάλυση της Γερμανικής   Ευρωπαϊκής ένωσης είναι κάτι που επιθυμεί ο Τραμπ για να μπορέσει έτσι να αποδυναμώσει την Γερμανία που μέχρι τώρα αποτέλεσε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την προσέγγιση των μεγάλων δυνάμεων για την εύρεση του αντικαταστάτη του δολαρίου.
Η Αμερική απλά δεν μπορεί να συνεχίσει να τυπώνει δολάρια και να μεγαλώνει τα αστρονομικά ελλείμματα της , όχι χωρίς να υποστεί καταστροφή ανάλογη της ελληνικής. Έτσι, μια απο τις λύσεις είναι η υιοθέτηση και αποδοχή ενος νέου παγκόσμιου νομίσματος το οποίο θα είναι προϊόν των εγγυήσεων των μεγάλων δυναμεων.Οι ΗΠΑ θα χάσουν ισχύ κι επιρροή αλλά θα γλυτώσουν την καταστροφή.
Σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ θα έχουν ανάγκη από μεγάλες περιφερειακές και οικονομικές δυνάμεις, όπως πχ η Ινδία, η Βραζιλία, η Αίγυπτος, η Ν Αφρική, αλλά και  η Τουρκία.Το νέο νόμισμα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και να εγγυηθεί τόσο από τις υπερδυνάμεις όσο και απο τοπικές υπερδυνάμεις . Η Αυστραλία πχ δεν αποτελεί υπερδύναμη παρ όλο το μέγεθος της διότι η οικονομία της εξαρτάται αποκλειστικά απο τις εξαγωγές μεταλλευμάτων στην Κίνα .Έτσι η Αυστραλία ενώ διαθέτει μέγεθος δεν διαθέτει ούτε πληθυσμό ούτε και οικονομική αυτονομία και μάλιστα είναι εταίρος της Κίνας .Γιαυτό και ο Αυστραλός πρωθυπουργός ήταν μόνος ηγέτης κράτους με τον οποίο  επικοινώνησε ο Τραμπ και του έκλεισε το το τηλέφωνο θυμωμένος πριν ολοκληρωθεί ο προκαθορισμένος χρόνος συνομιλίας.
Η Τουρκία απο την άλλη αποτελεί μια τοπική υπερδύναμη οποία έχει πολύ πληθυσμό και μάλιστα νέο, πολύ στρατό και πολύ ατυαρχικό και φιλόδοξο ηγέτη έτοιμο να κάνει τα πάντα για την εξουσία.Έτσι, όταν και εάνν η Ε.Ε αρχίσει να διαλύεται απο μια ενδεχόμενη νίκη της Λεπέν και όταν όλα θα καταρρέουν γύρω μας με τις ΗΠΑ να παρακολουθούν ευχαριστημένες και την Ρωσία έτοιμη να πλιατσικολογήσει, ποιος τότε θα ενδιαφερθεί εάν η τοπική υπερδύναμη Τουρκία αποφασίσει να μεγαλώσει την επικράτεια της ;
Υ.Γ Μία συμβουλή :Εάν θέλετε να ενημερωθείτε πραγματικά για όσα συμβαίνουν γύρω σας θα πρέπει να κάνετε τα εξής α.Να διαβάζετε έντυπο τύπο και να αγνοείτε το διαδίκτυο όπου ο καθένα άκριτα και ανέξοδα γράφει ότι του κατέβει χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο β. να μάθετε να διαβάζετε, να αποβάλλετε την κακιά σας συνήθεια να μην συγκεντρώνεστε για πέντε λεπτά σε ένα κείμενο.Με τις επικεφαλίδες των σελίδων του ιντερνετ δεν γίνεται δουλειά,ούτε ενημέρωση. 
Βγείτε έξω, περπατήστε για δύο λεπτά, πάτε σε ένα περίπτερο, αγοράστε μια εφημερίδα, καθήστε κάπου και διαβάστε, κάντε αυτό που σας ξε-έμαθαν στα σχολεία, διαβάστε.Εάν η εφημερίδα σας φαίνεται σκάρτη τότε την επόμενη ημέρα αγοράστε μια άλλη και συνεχίστε μέχρι να βρείτε ένα τίμιο έντυπο, όταν το βρείτε θα το καταλάβετε.Σηκωθείτε απο τον καναπέ και αφήστε το διαδίκτυο αλλιώς και ανενημέρωτοι θα μείνετε και θα τρελαθείτε.Εκτός απο την παχυσαρκία  την καθιστική ζωή και το junk food  σήμερα υποφέρουμε και από την παχυσαρκία της δήθεν πληροφόρησης του junk news Ακριβώς όπως και με ένα παχύσαρκο άτομο  το πρωτο βήμα για την σωτηρία είναι η κίνηση και το δέυτερο η καλή τροφή , έτσι και για να σώσετε το πνεύμα σας πρέπει να σηκωθείτε απο τον καναπέ, να αγοράσετε έντυπο τύπο, να πιάσετε στα χέρια σας ένα έντυπο και κατόπιν να μάθετε να το διαβάζετε.Αλλιώς δεν θα βρείτε ησυχία. Μην  δίνετε περισσότερη σημασία στο διαδίκτυο από όση πρέπει...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου