Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Τα νέα μέτρα απαγορεύσεων καταστρέφουν την ήδη προ πολλού παραπαίουσα οικονομία και την μεσαία τάξη με ανεξέλεγκτες τρομακτικές συνέπειες, πραγματικές και όχι φανταστικές και επιβάλλουν περιορισμούς στην ελευθερία των πολιτών (μέτρα τα οποία ασφαλώς τυχαία μοιάζουν να έχουν εκφοβιστικό και εξημερωτικό χαρακτήρα επιχείρησης κοινωνικής μηχανικής).

Αυτά τα μέτρα έχουν βασιστεί επί των κρουσμάτων τα οποία υποτίθεται εμφάνισαν επικίνδυνη αύξηση. Στον παραπάνω πίνακα καταγράφεται η εξέλιξη των κρουσμάτων από τις 20 Μαρτίου που ξεκίνησε η καταγραφή τους και ανά περίοδο 30 ημερών. (Τα στοιχεία προέρχονται από τον ιστότοπο του ΕΟΔΥ Εκθέσεις COVID-19 - Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας)

Στην στήλη (6) αναγράφονται τα τεστ που έχουν γίνει και στην στήλη (7) το ποσοστό του αριθμού των τεστ που έγιναν ανά μήνα επί τού συνόλου των τεστ. Ο αριθμός των τεστ παρατηρούμε ότι αυξάνεται σταθερά ανα μήνα και εκτοξεύεται στην τελευταία περίοδο στο 43% δηλαδή υπερδιπλασιάζεται και έτσι επιτυγχάνεται ο ψευτο-«εντυπωσιακός» αριθμός των 2084 κρουσμάτων. Επομένως όσο αυξάνονται τα τέστ τόσο θα εμφανίζονται κρούσματα.
Στην στήλη (8) αναγράφονται τα θετικά αποτελέσματα δηλαδή τα κρούσματα και στην στήλη (9) η ποσοστιαία αναλογία τους επί των τεστ της αντίστοιχης περιόδου.
 
Παρατηρούμε ότι αυτή η αναλογία ΔΕΝ αυξάνεται.
Στην περίοδο 20 Μαρτίου έως 20 Μαΐου αυτή η αναλογία ήταν αυξημένη (5,7% και 3,6%) επειδή τα τεστ (που ήταν λιγότερα) εγίνοντο κατά μεγαλύτερο ποσοστό σε πάσχοντες ήδη νοσηλευόμενους, δημιουργώντας ένα παραποιημένο στατιστικό αποτέλεσμα μεγεθυμένου κινδύνου.
Σε αυτά τα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται και αυτά των εισερχομένων στην χώρα, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται, αφού τα εισερχόμενα κρούσματα δεν είναι ενδεικτικά της διασποράς στο εσωτερικό της χώρας.
Συνεπώς αυτή η συνολική στατιστική εικόνα δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα νέα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεστ αυτά δεν αποκλείεται να ανιχνεύουν είτε ακίνδυνα θραύσματα του ιού που ακόμα βρίσκεται στο σώμα των ελεγχομένων ενώ η ίωση έχει θεραπευτεί πλήρως έως και βδομάδες πριν, είτε ιούς ή θραύσματα ιών διαφορετικού είδους.
Επίσης τα τεστ μπορεί να δίνουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα για λόγους λοιπών τεχνικών ατελειών.
Αυτό σημαίνει ότι και να έχει εξαλειφθεί εντελώς ο ιός, πάντοτε θα υπάρχει ένα ποσοστό που θα συντηρεί την φιλολογία των κρουσμάτων.
Η μεγάλη απορία είναι: πόση είναι η ανακρίβεια των τέστ στα ψευδώς θετικά; 
Διότι αν είναι πχ 0,6% τότε από το 0,7% που είναι το τρέχον ποσοστό των θετικών κρουσμάτων μόνο το 0,1% θα πρέπει να είναι έγκυρο, ενώ αν είναι 0,7% τότε μόνο το 0,0% θα πρέπει να είναι έγκυρο. Φαρσοκωμωδία...
Η Σουηδία και η Λευκορωσία κατάφεραν χωρίς τα ακραία μέτρα άλλων χωρών να ξεπεράσουν την έξαρση αυτής της ίωσης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σε πείσμα της παγκόσμιας συντονισμένης υστερίας που συνεχίζεται αμείωτη με επαγγελματική συνέπεια.
Η διασπορά του ιού είχε πολύ χρόνο στην διάθεσή της σε αυτές τις χώρες να δημιουργήσει ανοσία στον πληθυσμό της. Συνεπώς τα κρούσματα μόλυνσης ήταν προφανώς εκατοντάδες χιλιάδες ή και περισσότερα, χωρίς να επιφέρουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και χωρίς να υπερφορτώσουν το σύστημα υγείας τους. 
Το ανάλογο προφανώς έχει γίνει και στην Ελλάδα παρά τα μέτρα (δεδομένου ότι τα μέτρα δεν βελτίωσαν την εικόνα των χωρών που τα πήραν συγκριτικά με τις άλλες).
Συνεπώς με ποια λογική τα 8256 κρούσματα που έχουν συνολικά ανιχνευτεί έως τώρα στην Ελλάδα ή το κλάσμα αυτών τις τελευταίες βδομάδες, θεωρείται ότι αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο;

Μιάς ίωσης συνήθως με ελαφρά συμπτώματα, με μικρή νοσηρότητα και θνητότητα, αλλά με μεγάλη και χονδροειδή συστηματική παραποίηση των στατιστικών μεγεθών της, ιδίως των θανάτων.
Εδώ δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι για αυτόν τον ιό η άποψη περί έλλειψης προϋπάρχουσας ανοσίας στον πληθυσμό, είναι μία αμφισβητούμενη άποψη (Coronavirus: Γιατί όλοι τους κάναν λάθος. Δεν είναι «Νέος Ιός». Το παραμύθι της έλλειψης ανοσίας). 
http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2020/08/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου