Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

«Ἐθνικός προσανατολισμός, στήριξις Παραδοσιακῶν Ἀξιῶν» ἡ πολιτική γιά τήν ῥωσσική Νεολαία


 Ο κοσμοπολιτισμός και ο ατομικισμός μεταξύ των νέων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο για την εξέλιξη και την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, δήλωσαν οι ρωσικές αρχές.

Η προειδοποίηση έγινε στη Στρατηγική για τη ρωσική πολιτική για τη Νεολαία έως το 2030, η οποία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση στη Μόσχα την Πέμπτη. Το έγγραφο ετοιμάστηκε μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχουν σχεδόν 38 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 14 και 35 ετών στη Ρωσία. Η φροντίδα του μέλλοντός τους είναι... σημαντική για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Αυτό θα απαιτούσε κοινές προσπάθειες από τα κυβερνητικά όργανα και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και, το πιο σημαντικό, τη συμμετοχή νέων ανδρών και γυναικών στη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.


Στο έγγραφο στρατηγικής, επισημάνθηκε ότι η λειτουργία της Ρωσίας ως «ισχυρού, οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους» απαιτεί έναν πληθυσμό που έχει «εθνικό προσανατολισμό και υποστηρίζει τις παραδοσιακές αξίες». Αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω της «αρμονικής ανάπτυξης των νέων και των δημιουργικών δυνατοτήτων τους», αναφέρεται.

Λόγω του βασικού της ρόλου στην κοινωνία, η νεότερη γενιά έχει επιλεγεί ως «ο κύριος στόχος ιδεολογικής παρέμβασης που πραγματοποιείται από έξω για να αποδυναμωθεί το ρωσικό κράτος», τονίζει το έγγραφο. 

Μία από τις σημαντικότερες απειλές για τους νέους της χώρας, όπως είπε, είναι «η επιβολή του δυτικού τρόπου ζωής και των καταναλωτικών συνηθειών», που περιλαμβάνει εξω-εδαφικές, απολιτικές απόψεις και σεξουαλικές αποκλίσεις.

Το ηθικό σύστημα της νεότερης γενιάς στη Ρωσία «αντανακλά τις μετατοπίσεις αξιών από την συλλογικότητα στον ατομικισμό και από τον κρατισμό στον κοσμοπολιτισμό, τα τελευταία 30 χρόνια», ανέφερε.

Το έγγραφο σημείωσε ότι «οι ατομικιστικές αξίες συχνά οδηγούν σε δυσκολίες για τους νέους στη δημιουργία σχέσεων στην οικογένεια, με φίλους και στην εργασία». Ξεχώρισε την ανάπτυξη κολεκτιβιστικών αξιών εντός της ηλικιακής ομάδας ως σημαντικό καθήκον για την κυβέρνηση τα επόμενα έξι χρόνια.


Μερικοί από τους άλλους κινδύνους για τους νέους που αναφέρονται στη στρατηγική είναι η αποδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ των γενεών, η υποβάθμιση των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών, ο νομικός μηδενισμός, η ανεπαρκής συμμετοχή σε κοινωνικά χρήσιμες δραστηριότητες και ο αυξανόμενος αριθμός εγκλημάτων που διαπράττονται από νεότερους. με τη χρήση τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι βασικοί τομείς της πολιτικής για τη νεολαία της Ρωσίας έως το 2030 θα είναι η υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος και των πατριωτικών οργανώσεων, η εισαγωγή πρόσθετων ευκαιριών για σπουδές και προχωρημένη κατάρτιση, η επέκταση της πρόσβασης σε ποιοτικό διαδικτυακό περιεχόμενο ως μέρος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, η προώθηση της ρωσικής γλώσσας ως βάση συνεργασίας σε διεθνείς πλατφόρμες και δημιουργία πρόσθετης υποδομής για αναψυχή και αθλητισμό.

Ἀπό : swentr.site


Πόσο πιό ξεκάθαρα μπορεῖ κανείς νά διαπιστώνει τήν διαφορά μεταξύ Ῥωσσίας καί Δύσεως. Καί πόση ἀπογοήτευσιν μπορεῖ νά νοιώθῃς βλέποντας σήμερα αὐτό πού κάποτε λεγόταν Πολιτιστική ἐκπρόσωπος νά πολεμᾶ μέ τέτοιο μένος μία χώρα πού προστατεύει ὅ,τι ἡ ἴδια ἡ Δύσις κάποτε πρέσβευε ! Ψάχνεις γιά περιθώρια ἀντιδράσεως καί ἀνακαλύπτεις τό πόσο ἐλάχιστα εἶναι αὐτά καί πώς δέν ἔχεις καί πολλές ελπίδες νά ὑπερασπιστῇς μέσῳ αὐτῶν τά ἰδανικά, τίς ἀξίες,τίς ἰδέες πού σήμερα βλέπεις στίς ἴδιες χώρες πού γεννήθηκαν καί μεγαλούργησαν νά διώκονται ὡς ἀδικήματα καί κατά συνέπεια κάθε ὑπερασπιστής αὐτῶν. 

Ἄν λοιπόν, μία χώρα ὅπως ἡ Ῥωσσία πού διατρανώνει τήν ἀντίθεσίν της μέ τήν σέ ἀπόλυτη κάθετη Πολιτισμική πτῶσιν Δύσιν,καί ὑπερασπίζεται μέσῳ τῆς Νεολαίας της τήν ἀπαρέγγλιτη προσήλωσίν της στόν ἀγῶνα τῶν Ἰδανικῶν τῆς Πολιτιστικῆς Παραδόσεως μέσῳ τοῦ Ἐθνικοῦ προσανατολισμοῦ, δέν εἶναι αὐτή ἡ χώρα στήν ὁποία θά σταθοῦμε συμπαραστάτες,τότε ἀπορῶ ποιά μπορεῖ νά εἶναι ; 

Ὁ στόχος γιά τό 2030, στήν Ἁγία Ῥωσσία, εἶναι μία Νεολαία μέ πλήρη ἐπίγνωσιν τοῦ προσανατολισμοῦ της στό Ἔθνος καί ἡ στήριξις τῶν Παραδοσιακῶν,Πολιτιστικῶν Ἀξιῶν. Εἰλικρινῶς σᾶς λέω, πόσο πολύ ζηλεύω τούς ἠγέτες αὐτῆς τῆς χώρας πού ἐμπνέουν μέ τόν τρόπο αὐτό τόν λαό τους...

( φωτό 1,φωτό 2,φωτό 3,φωτό 4

Ἡ Πελασγική 

http://sxolianews.blogspot.com/2024/09/blog-post_1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου