Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι 3 ρίζες του κακού για την υφαρπαγή των ιδιωτικών περιουσιών και ελέγχου της κοινωνίας από την οικονομική ελίτ

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ.


Σε κάθε χώρα υπάρχει η κεντρική τράπεζα που έχει δύο βασικές λειτουργίες:

Να εκδίδει το χρήμα του κράτους και να ελέγχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν οι εμπορικές τράπεζες.

Στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το δικαίωμα το έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει το χρήμα για όλα τα κράτη μέλη και καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν όλες οι κεντρικές τράπεζες της κάθε χώρας μέλους οι οποίες με τη σειρά τους εφαρμόζουν αυτό το .πλαίσιο στις εμπορικές τράπεζες της κάθε χώρας.

Όμως οι κεντρικές τράπεζες καθώς και η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα είναι εταιρίες που το μεγαλύτερο τους ποσοστό ανήκει σε ιδιώτες γνωστοί και ως διεθνείς τραπεζίτες.

Δηλαδή αυτοί οι ιδιώτες έχουν το δικαίωμα κάθε φορά που η κάθε χώρα ή η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα εκδίδει χρήμα να χρεώνουν τόκο και να καθορίζουν με τέτοιο τρόπο το πλαίσιο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους που είναι η ολοένα αύξηση του πλούτου τους που σημαίνει ολοένα μείωση του συνόλου του πλούτου που ανήκει στους υπόλοιπους ανθρώπους και την ολοένα αύξηση της ισχύς και του ελέγχου των χωρών και των ανθρώπων καθιστώντας τους την απόλυτη δικτατορική ολιγαρχία.

Το χρήμα του κράτους παράγεται με δύο τρόπους ο ένας είναι μέσω του ΑΕΠ και ο άλλος μέσω έκδοσης ομολόγων από τη κάθε χώρα

Στη περίπτωση των ομολόγων το κράτος εκδίδει ομόλογα τα δίδει στη κεντρική τράπεζα και αυτή με τη σειρά της τυπώνει ανάλογο χρήμα και το δίνει στο κράτος με τόκο.

Το κράτος για να πληρώσει την αξία των ομολόγων εισπράττει ολοένα και περισσότερους φόρους από τους πολίτες.

Δηλαδή οι διεθνείς τραπεζίτες με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνουν στα χέρια τους ένα μέρος του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου

Οι εμπορικές τράπεζες με τη σειρά τους λειτουργούν για να φυλάσσουν τις καταθέσεις των ανθρώπων δίνοντας ένα ελάχιστο τόκο και για να δίνουν δάνεια με μεγαλύτερο τόκο με δύο τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω του κλασματικού αποθέματος.

Το τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων είναι ένα είδος συστήματος κατά το οποίο η τράπεζα δεν κρατάει όλες τις καταθέσεις ενός πελάτη αλλά μέρος αυτών δίνονται σαν δάνεια με πολύ μεγαλύτερο τόκο από τον τόκο των καταθέσεων σε άλλους πελάτες.

Αυτό σημαίνει ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια (τα τραπεζικά αποθέματα) είναι μόνο ένα κλάσμα (γνωστό ως ποσοστό αποθεματικών) της συνολικής ποσότητας των καταθέσεων στην τράπεζα.

Το κλασματικό απόθεμα που ισχύει στη χώρα μας αλλά και στις περισσότερες χώρες είναι το 10% δηλαδή η εμπορική τράπεζα οφείλει να διατηρεί μόνο το 10% των καταθέσεων ως απόθεμα και το υπόλοιπο 90% να το δανείζει με υψηλό τόκο στους δανειολήπτες.

Ο δεύτερος τρόπος που δημιουργούν χρήμα οι εμπορικές τράπεζες είναι μέσω των υποθηκών και των εγγυήσεων.

Σε αυτήν τη περίπτωση οι δανειολήπτες για να πάρουν δάνειο ένα ποσό βάζουν υποθήκη στη τράπεζα κάτι που έχει αντίστοιχη πραγματική αξία όπως μια κατοικία, γη, αυτοκίνητο.

Τότε η εμπορική τράπεζα έχοντας την υποθήκη δημιουργά λογιστικά από το τίποτα το αντίστοιχο ποσό και το δανείζει στον ιδιώτη με τόκο.

Δηλαδή δανείζει κάτι που δεν έχει και λαμβάνει τόκο και όταν ο δανειολήπτης για κάποιους λόγους δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ανύπαρκτο χρήμα τότε η τράπεζα του παίρνει μέσω υποθήκης αυτό που έχει και πραγματικά υπάρχει.

Με βάση τα παραπάνω γίνονται εύκολα αντιληπτοί οι τρόποι με τους οποίους οι διεθνείς και τοπικοί τραπεζίτες συγκέντρωσαν στα χέρια τους τεράστιο πακτωλό χρημάτων που το βούτηξαν με παράνομη 'νομιμοποιημένη' μέθοδο από τους συμπολίτες τους και ανέλαβαν τον έλεγχο κάθε τομέα της κοινωνίας (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Μ.Μ.Ε. - ΙΑΤΡΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΤΛ) .

Αυτοί όταν εξάρτησαν τα κράτη και τους πολίτες μέσω του χρέους σταμάτησαν τη παραγωγή νέου χρήματος για να αρπάξουν από τη κάθε χώρα όλο το δημόσιο πλούτο της και από τον κάθε ιδιώτη τον ιδιωτικό του πλούτο οδηγώντας τα κράτη στη κατάρρευση, τους πολίτες σε απόλυτη εξαθλίωση , πετυχαίνοντας τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων στην οποία αυτοί θα είναι τα απόλυτα αφεντικά και θα ελέγχουν απόλυτα τους πολίτες μέσω του χαράγματος.

Τραγική συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η απόγνωση του κόσμου και η διαφυγή σε πιο ακραίες λύσεις όπως είναι τα φασιστικά και τα εθνικιστικά κόμματα που στην ουσία αποτελούν δημιούργημα του συστήματος των διεθνών τραπεζιτών για να αποτελέσουν το μοχλό ανατροπής όλων των κρατών και τη δημιουργία απόλυτου χάους πριν την τελική πράξη του δράματος που είναι η παγκόσμια κυβέρνηση.

Επομένως γίνεται φανερό ότι η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει και να διαχειρίζεται την παραγωγή του χρήματος το δημοκρατικά διοικούμενο κράτος (πολιτεία), γιατί μόνο αυτό μπορεί να το κάνει με ανθρωπισμό.

Οι πολίτες οφείλουν να αντιδράσουν μέσω αφύπνισης και κοινωνικής αλληλεγγύης στα παρανοϊκά σχέδια των διεθνών τραπεζιτών που απειλούν την ύπαρξη , την ελευθερία και την ατομική τους ιδιοκτησία, να διατηρήσουν το δημοκρατικό πολίτευμα και να προωθήσουν από τα σπλάχνα της κοινωνίας αληθινούς αδιάφθορους ηγέτες που με τη δύναμη του εθνικού κράτους θα αφαιρέσουν αυτή τη δύναμη από τους διεθνείς τραπεζίτες και θα τη παραδώσουν ξανά με δίκαιο τρόπο στους πολίτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

ΠΟΛΕΜΑ ΕΞΥΠΝΑ.

Η ΜΗ ΜΑΧΗ, Ή Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ "ΧΑΡΑΓΜΑ".

Πηγή: 'ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ'

Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/11/3.html#ixzz2lz7cLQ5S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου