Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκία, ώρα εξελίξεων: Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Φετουλάχ Γκιουλέν

gullen_erd Ο θεωρητικός του νέο-οθωμανισμού Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στον Ερντογάν και τον ατλαντιστή, κατά πολλούς συνεργάτη της CIA, Φετουλάχ Γκιουλέν, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στην γείτονα και την προφανή πρόθεση των Αμερικανών να αποδυναμώσουν ή και να αντικαταστήσουν, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, την κυβέρνηση Ερντογάν, έχοντας σας ήδη ενημερώσει, από αυτήν την ιστοσελίδα, σχετικά με το γιατί.

Με τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τον δισεκατομμυριούχο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, σε δημιουργικό διάλογο για το μέλλον, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί η έξοδος από την κρίση αυτή, αντί να δημιουργούνται νέα εμπόδια.

Ο Γκιουλέν, του οποίου μεγάλος θαυμαστής είναι ο… Μπιλ Κλίντον, δηλώνει ανοιχτά παγκοσμιοποιητής. Έχει γράψει άλλωστε το βιβλίο «Αγάπη και ανεκτικότητα: Προς έναν παγκόσμιο πολιτισμό», καταδικάζοντας μεν το φονταμεταλιστικό Ισλάμ, αλλά προωθώντας την υποτιθέμενη δυτικίζουσα «ειρήνη», που στην ουσία αποσκοπεί στην οικειοθελή σκλαβοποίηση των λαών της Μεσογείου και όχι μόνο, σε ένα παγκόσμιο κέντρο αποφάσεων, όπως πολλάκις σας έχουμε γράψει.

Ο Ερντογάν, παρότι συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ «αγριάδας», αναγκάστηκε πιθανότατα να στρατολογήσει τον Νταβούτογλου να προσεγγίσει τον πρώην πνευματικό καθοδηγητή του, Γκιουλέν, διαμένοντα εν Πενσυλβανία, αφού, σύμφωνα με αναλυτές, απειλεί την εξουσία των νέο-οθωμανών, καθώς ελέγχει πολλούς υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους αλλά και τράπεζες.

Συγκεκριμένα άνθρωποι πιστοί στον φιλοδυτικό ιμάμη κατέχουν υψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός, στο οποίο προφανώς οφείλονται οι τελευταίες παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών.

Θα συμβάλλει τελικά αυτός εκ μέρους της Δύσης, προκειμένου να ασκηθεί μια πιο μετριοπαθή πολιτική (ίσως και με την σύμπραξη κεμαλιστών) χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς, όπως φαίνεται να επιθυμούν στην Ουάσινγκτον;

Η ώρα των εξελίξεων έχει φτάσει για τα καλά στην Τουρκία…

ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου