Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Χρυσός μας, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Αγγλία! Μια ιστορία οργής και προδοσίας!


Οπωσδήποτε είναι καλό πράγμα να’χει ιδεολογία κάποιος και κατά κάποιον τρόπο επιβάλλεται. Μόνο άνθρωποι χωρίς χαρακτήρα επιτρέπουν στον εαυτό τους να φτάσει σε μια ηλικία χωρίς να’ χουν ξεκαθαρίσει μέσα τους κάποιες αρχές. Στην Ιστορική έρευνα όμως είναι καλό να παραμερίζει κανείς τα όποια χρωματιστά γυαλιά του για να ανακαλύψει την αλήθεια.
Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Είναι πρόσφατη η κυκλοφορία του βιβλίου ''Και ένα Μάρκο αν ήταν'' όπου ο συγγραφέας Μανώλης Γλέζος αναπτύσσει όλο το σκεπτικό της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μάλιστα χάρισε ένα αντίτυπο και στον Χορστ Ραϊχενμπαχ μιλώντας για τα θύματα της πείνας στα χρόνια της κατοχής. Κουβέντα όμως για τον χρυσό της Τραπέζης της Ελλάδος. Πιθανότατα να μας τον έκλεψαν οι Ναζί όπως είχε υποστηρίξει κάποτε από το βήμα της βουλής ο Πάγκαλος. Αλλά δυστυχώς άλλο πράμα η πολιτική προπαγάνδα και άλλο πράμα η ιστορική έρευνα...

Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που διαβάζει ελάχιστα και ενημερώνεται αποκλειστικά από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Εκτός όμως από αυτές τις πηγές υπάρχουν και τα βιβλία ανεξάρτητων ερευνητών που εκθέτουν τα γεγονότα με
αντικειμενικότητα. Στην κατηγορία αυτή ανήκει το Βιβλίο του Ιάκωβου Χονδροματίδη '' Η συνωμοσία της Αγγλίας εναντίον της Ελλάδος''.

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας εκθέτει με πειστικότητα και στοιχεία την ντροπιαστική εξάρτηση της ελληνικής πολιτικής σκηνής από την Αγγλία. Είναι τόσο ισχυρή και διαχρονική αυτή η εξάρτηση που ο Μανώλης Γλέζος, όπως και οι μισθοδοτούμενοι ΕΑΜοντάρτες,
αν και αριστερός και εθνοπατέρας δεν τολμά να καταγγείλει την ζημιά που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο, η Ελληνική οικονομία και τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Άραγε πόσων μεγατόνων βόμβα θα έπεφτε στην Βουλή αν λεγόταν από βήματος ότι οι καπετάνιοι του ΕΛΑΣ μισθοδοτούνταν με Αγγλικές λίρες για τις υπηρεσίες τους στην Εθνική αντίσταση; Κάθε μήνα έπεφτε ο μισθός σε καπετάνιους και οπλίτες αλλά δεν μιλάει για αυτά ο Μανώλης Γλέζος που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία. Οι ίδιες αυτές Εγγλέζικες λίρες ήταν και η αιτία που ανέβηκε και ο Ζέρβας στο βουνό. Οι Άγγλοι είχαν από νωρίς το σχέδιό τους. Ποτέ δεν θέλησαν μια Ελλάδα μεγάλη και ανεξάρτητη. Ήθελαν εξ αρχής μια χώρα εξαρτημένη από τα κεφάλαια του Σίτυ και υπάκουη στις επιδιώξεις τους στην ανατολική Μεσόγειο γι’ αυτό και στήσανε την Εθνική αντίσταση με απώτερο σκοπό τον αλληλοσκοτωμό των Ελλήνων. Άλλωστε οι Άγγλοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν ούτε την Β. Ηπειρο ούτε την Κύπρο στην Ελλάδα.

Τα αποθεματικά της ΤτΕ ανέρχονταν σε 611.000 ουγκιές (17,4 τόνοι) σε ράβδους χρυσού. Όταν κατέρρευσε το μέτωπο ο χρυσός φυγαδεύτηκε μαζί με την διοίκηση της ΤτΕ και τον Αγγλόφιλο Γεώργιο. Ο λαός απέμεινε μόνος του να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς. Ούτε Άγγλοι βοήθησαν ούτε κανείς. Η όλη συμμετοχή της Αγγλίας στον πόλεμο κατά του ''φασισμού ''ήταν ελάχιστα αεροπλάνα και ένα συμβολικό εκστρατευτικό σώμα. Για τον χρυσό οι Άγγλοι επικυρίαρχοι έκριναν ότι ήταν ασφαλέστερο να μεταφερθεί στην Αιγυπτο και τελικά από κει στην Ν. Αφρική. Ο χρυσός της Ελλάδος τελικά κατέληξε στην SOUTH AFRICA REVERSE BANK.

Η μεταφορά έγινε με Αγγλικά πλοία και την Βασιλική οικογένεια παρούσα. Υποτίθεται ότι ο χρυσός έπρεπε να επιστραφεί στο ακέραιο μετά την απελευθέρωση. Η συμφωνία έλεγε ότι την μισθοδοσία των Ελληνικών στρατευμάτων της Μ. Ανατολής θα την αναλάμβανε η Ελληνική κυβέρνηση. Μετά την απελευθέρωση όταν ζητήθηκε από τους Άγγλους να επιστραφεί ο χρυσός στην Ελλάδα οι Άγγλοι επέστρεψαν μόνο ένα μικρό μέρος του χρυσού της Ελλάδος και η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν για την μισθοδοσία των Ελληνικών Στρατευμάτων!!

Ο εμπαιγμός των Άγγλων ήταν τεράστιος. Έμπλεξαν την χώρα μας σε μια ολέθρια περιπέτεια με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, περιπέτεια που κράτησε δέκα χρόνια εξαιτίας των μηχανορραφιών τους και στο τέλος κράτησαν τον χρυσό της Ελλάδος για τον εαυτό τους. Οι Άγγλοι δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία από τις δεσμεύσεις τους έναντι της Ελλάδος. Ήταν τέτοιες οι μηχανορραφίες των Άγγλων που ενώ η Ελλάς στάθηκε άδολος σύμμαχός τους εκείνοι παζάρευαν με τους Τούρκους τα Δωδεκάνησα. Ακόμα και τους Κρήτες προσπάθησαν να σπρώξουν σε ανεξαρτησία από την Ελλάδα!!

Η διαχρονική δουλικότητα των Ελλήνων πολιτικών προς την Αγγλία ήταν τέτοια που ο Παπάγος κάποτε στα απομνημονεύματά του έγραψε ότι η Αγγλία δεν μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα διότι είχε να αντιμετωπίσει την πιθανότητα εισβολής των Γερμανών και αυτό όταν το ζήτημα της Γερμανικής εισβολής είχε τελειώσει από τον Σεπτέμβριο του 40...

Ποτέ δεν έγινε γνωστό πόσοι τόνοι χρυσού επεστράφησαν στο Ελληνικό Κράτος και πόσοι τόνοι κρατήθηκαν από τους Άγγλους. Το βέβαιον όμως είναι ότι η Αγγλική πρεσβεία είχε το παλάτι για τοποτηρητή των συμφερόντων του στέμματος. Ενας μόνο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΤΗΣ Αγγλοδουλείας και πέθανε εξόριστος και κατασυκοφαντημένος. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος μόνο. Κατά τ’ άλλα η 4η Αυγούστου ήταν γερμανόφιλο καθεστώς και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς που συντηρούνται τόσες δεκαετίες τόσο από την αριστερή όσο και από την δεξιά προπαγάνδα.

Για την ιστορία και για να μην μας δουλεύουν οι πατριωτάρες πολιτικοί μας να πούμε πως το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων έχει κλείσει με την διασυμμαχική επιτροπή του ‘46 και η όλη ανακίνηση του θέματος θυμίζει απλώς την βιασθείσα που θυμάται μετά από χρόνια να ζητήσει διατροφή από τον βιαστή της. Άλλωστε και ο περίφημος ''εθνάρχης '' Καραμανλής φαίνεται ότι είχε συμφωνήσει μυστικά με τις Γερμανικές κυβερνήσεις να μην διεκδικήσει η Ελλάς τίποτα από τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Μόνο η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου (το οποίο είχε αναγνωρίσει το Γ’ Ράιχ) έχει νόημα αν συμψηφιστεί με τα δάνεια του μνημονίου. Όμως οι πατριωτάρες πολιτικοί μας θυμούνται το κατοχικό δάνειο αλλά τον κλεμμένο χρυσό της Τραπέζης της Ελλάδος τον έχουν παντελώς ξεχασμένο ή ακόμα χειρότερο το φορτώνουν και αυτό στους Ναζί, γνωρίζοντας ότι δεν θα βρεθεί κανείς να υπερασπισθεί την αλήθεια...

logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου