Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

MISTER TSIPRAS ΠΡΟΣ Ε.Ε.: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Με αφορμή τον πρόσφατο πνιγμό λαθρομεταναστών στο Φαρμακονήσι, ο mister Tsipras απέστειλε επιστολή στους Σουλτς, Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι, με την οποία ζητά να γίνει Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το συντομότερο δυνατό, με αντικείμενο την αναθεώρηση του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 (Δουβλίνο ΙΙ) για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Στην επιστολή αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, ο… αντιρατσιστής αρχηγός του παρδαλού συνονθυλεύματος προτείνει την κατάργηση κάθε περιορισμού και την ελεύθερη είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδού τα επίμαχα σημεία της επιστολής:

«Κατά συνέπεια, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι θα σταματήσουμε το μεταναστευτικό ρεύμα, εκείνους δηλαδή που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στις χώρες της ΕΕ, κτίζοντας όλο και πιο ψηλούς τοίχους. Καμία δύναμη Frontex και κανένας φράκτης δεν μπορεί να σταματήσει ένα φαινόμενο το οποίο είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα της κρίσης που επικρατεί στις χώρες απ’ όπου αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν. Ούτε θα το καταφέρουμε αυτό υιοθετώντας στο Νότο, κάτω από την πίεση των κυβερνήσεων χωρών του Βορρά της ΕΕ, όλο και πιο καταπιεστικές πολιτικές απέναντι στους μετανάστες. Είναι ανάγκη, στο πλαίσιο αυτό, να υπάρξει άμεση επανεξέταση ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ για την μετανάστευση και το άσυλο, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό έδαφος».

Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητά κονδύλια, ως εκπρόσωπος χώρας που αντιμετωπίζει την άμεση είσοδο λαθρομεταναστών, για να αντιμετωπισθούν τα κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν από τον ερχομό των λαθρομεταναστών: 

«Επίσης, σας ζητώ η πρωτοβουλία σας να περιλάβει και την πρόβλεψη για επείγουσα διάθεση κονδυλίων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος που επιδεινώνεται διαρκώς, στο πλαίσιο της ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».

Αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ!

 http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου