Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ουκρανική αντιπολίτευση: «Να μην επιτραπούν οποιεσδήποτε αποσχιστικές τάσεις στην Κριμαία και να τιμωρηθούν οι υποκινητές τους».- Παραπομπή Γιανουκόβιτς στη Χάγη - «Ξηλώνουν» τους πάντες και τα πάντα οι εκλεκτοί των παγκοσμιοποιητών - Ιστορική αγνωμοσύνη με βεβήλωση μνημείου...


rasia Απειλή απόσχισης από την Κριμαία, να αντιδράσει θέλει η νέα κυβέρνηση, προειδοποιεί με στρατεύματα η Ρωσία.
Ουκρανική αντιπολίτευση: «Να μην επιτραπούν οποιεσδήποτε αποσχιστικές τάσεις στην Κριμαία και να τιμωρηθούν οι υποκινητές τους». Τραβάνε το σκοινί στην Δύση. Ρωσικά στρατεύματα στην Σεβαστούπολη. Ο στενός συνεργάτης της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία απελευθερώθηκε από τις φυλακές αμέσως μετά την ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, κρούει στα δυτικά συμφέροντα τον κώδωνα του κινδύνου για την Κριμαία.
Η στρατηγικής σημασίας χερσόνησος κατοικείται κυρίως από ρωσόφωνους, φιλοξενεί τον ναύσταθμο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη και αποτελούσε τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έως το 1954.
Όπως ανακοινώθηκε από τις νέες Αρχές του Κιέβου, ο Τουρτσίνοφ συγκάλεσε την Τρίτη σύσκεψη των αρχών ασφαλείας, όπου συζητήθηκε η λήψη μέτρων ώστε «να μην επιτραπούν οποιεσδήποτε αποσχιστικές τάσεις» και «να τιμωρηθούν οι υποκινητές τους».
Την διάχυτη ανησυχία των ατλαντιστών ενίσχυσε η επίσκεψη στην περιοχή του Ρώσου βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Ο Σλούτσκι συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και ακτιβιστές στην πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, Συμφερόπολη, όπου διεμήνυσε ότι η χώρα του θα προστατεύσει τους Ρώσους της περιοχής εφόσον η ζωή τους απειληθεί.
Ενδεικτικός της πυρακτωμένης ατμόσφαιρας στην χώρα είναι ο τραυματισμός τού μέχρι πρότινος προσωπάρχη του Γιανουκόβιτς, Αντρέι Κλιούγεφ, σε ένοπλη επίθεση. Το αυτοκίνητο του Κλιούγεφ δέχθηκε πυρά καθώς ο πρώην αξιωματούχος επέστρεφε στο Κίεβο προερχόμενος από την Κριμαία, στην οποία είχε θεαθεί για τελευταία φορά ο επικηρυγμένος από τις νέες Αρχές Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Εν τω μεταξύ 200 Ρώσοι Πεζοναύτες και 10 ΤΟΜΠ BTR-80 αποβιβάστηκαν στην ναυτική βάση της Σεβαστούπολης. Όπως αναφέρει το German Institute for International And Security Affairs, στην Σεβαστούπολη βρίσκονται περί τους 26.000 Ρώσους στρατιωτικούς, καθώς η Μόσχα δεν αστείευεται για τι συγκεκριμένες περιοχές.

pygmi.gr

Ουκρανία: «Ξηλώνουν» τους πάντες και τα πάντα οι εκλεκτοί των παγκοσμιοποιητών

ukr7

Γιανουκόβιτς και ειδικές δυνάμεις στο στόχαστρο

Ενώ ο Γιανουκόβιτς αποπέμπεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, η αντιπολίτευση προωθεί την διάλυση και των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, των Μπερκούτ.
Οι Μπερκούτ ήσαν η αιχμή του δόρατος της καταστολής των εξτρεμιστικών ταραχών από τους μισθοφόρους της Δύσης στην Ουκρανία. Διαλύονται, προκειμένου η χώρα μένει έρμαιο στις όποιες παγκοσμιοποιητικές ορέξεις.

pygmi.gr

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παραπομπή Γιανουκόβιτς στη Χάγη – Αναβάλλεται η ψηφοφορία για νέα κυβέρνηση



UPD] Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε σήμερα υπέρ της παραπομπής του αποπεμφθέντος προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προκειμένου να δικαστεί για «σοβαρά εγκλήματα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όταν και εφόσον συλληφθεί.
Μια απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το ουκρανικό Κοινοβούλιο, συνδέει τον Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε από
το θώκο το Σάββατο και διαφεύγει τη σύλληψη από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, με την αστυνομική βία, η οποία, όπως αναφέρεται στο κείμενο αυτό, οδήγησε στους θανάτους 100 και πλέον πολιτών της Ουκρανίας και άλλων χωρών.
Η απόφαση αυτή αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και ο πρώην γενικός εισαγγελέας, Βίκτορ Ψόνκα, δύο πρόσωπα τα οποία επίσης καταζητούνται από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, θα σταλούν επίσης για να δικαστούν στο ΔΠΔ.
Η Ρωσία προειδοποιεί ΗΠΑ – Ε.Ε.
Επικίνδυνες και αντιπαραγωγικές χαρακτήρισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενδεχόμενες προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στην Ουκρανία για να διαλέξει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Σε δηλώσεις του από το Λουξεμβούργο ο Λαβρόφ διατύπωσε μία ακόμη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. να μην προσπαθήσουν να διαμορφώσουν το μέλλον της πρώην σοβιετικής χώρας.
Όπως είπε, «είναι επικίνδυνο και αντιπαραγωγικό να προσπαθήσει κανείς να επιβάλλει στην Ουκρανία να διαλέξει βάσει της αρχής “ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας”».
Αναβάλλεται για την Πέμπτη η ψηφοφορία για σχηματισμό κυβέρνησης
Για την Πέμπτη αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία, προκειμένου να δοθεί χρόνος για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.
«Η ψηφοφορία για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει να διεξαχθεί την Πέμπτη», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας και πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ολεξάντερ Τουρτσινόφ.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα έχει σήμερα συνάντηση με υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να συζητήσει «τις επικίνδυνες ενδείξεις αποσχιστικών τάσεων» που εκδηλώνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο διαίρεσης της χώρας εξαιτίας των αντιδράσεων των ρωσόφωνων περιοχών της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς.

Άδεια τα ταμεία στην Ουκρανία – Κίνδυνος να χρειαστεί να τυπώσει χρήμα για μισθούς!



«Για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσηόχι τους προσεχείς μήνες αλλά μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, η Ουκρανία έχει ανάγκη χρήματα τώρα», δήλωσε ο Λιούμπομιρ Μίτοφ, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, IIF το οποίο εκπροσωπεί  450 μεγάλες τράπεζες . «Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι οικονομικές προκλήσεις με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπο το Κίεβο είναι «γιγαντιαίες».
Σύμφωνα με το IIF, τα διαθέσιμα της Ουκρανίας σε συνάλλαγμα έχουν μειωθεί από 16 δισεκ. δολάρια στα τέλη του Ιανουαρίου σε 12 δισεκ. δολάρια σήμερα, ενώ η χώρα χρειάζεται να διαθέτει 25 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση μόνο για να πληρώνει τοκοχρεολύσια στους πιστωτές της.
«Η δημοσιονομική κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που η μόνη επιλογή της κυβέρνησης για να καταβάλει συντάξεις και μισθούς είναι να τυπώσει χρήμα», κάτι το οποίοι ενέχει «τον κίνδυνο να επιταχυνθεί ο πληθωρισμός και να υποτιμηθεί το ουκρανικό νόμισμα».

ΠΗΓΗ

Ουκρανία: Ιστορική αγνωμοσύνη με βεβήλωση μνημείου


 Τα αντιρωσικά αισθήματα των «δυτικών» Ουκρανών είναι παγκοίνως γνωστά και δεν κρύβονται, εκδηλωμένα ακόμα και με βανδαλισμούς και καταστροφές ιστορικών μνημείων. Το νέο «θύμα» όμως των εξεγερμένων δεν έχει καν σχέση με το, όντως, σκοτεινό σοβιετικό παρελθόν, αλλά με μια ένδοξη περίοδο της ρωσικής και ουκρανικής Ιστορίας, όπου και οι δύο λαοί πολέμησαν τον ίδιο κατακτητή, τον Ναπολέοντα.
Του Παντελή Καρύκα
Κι όμως, ο ανδριάντας του στρατάρχη Μιχαήλ Κουτούζοφ, το οποίο βρισκόταν στην πόλη Μπρόντι της Δυτικής Ουκρανίας, καταστράφηκε από Ουκρανούς υπερθνικιστές. Ο Κουτούζοφ υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές των πολέμων της τότε τσαρικής Ρωσίας, τόσο κατά των Τούρκων, όσο και κατά των Γάλλων εισβολέων, το 1812-13....


Υπήρξε ο ιθύνων νους της ρωσικής μεγάλης νίκης και της καταστροφής της «Μεγάλης Στρατιάς» του Ναπολέοντα στη Ρωσία, η οποία έχασε 560.000 από τους 610.000 άνδρες που αρχικά παρέτασσε. Ο Κουτούζοφ ήταν ο εμψυχωτής της άγριας ρωσικής αντίστασης στην περίφημη μάχη του Μποροντινό, το 1812, έξω από τη Μόσχα, η οποία, ουσιαστικά ακύρωσε όλα τα σχέδια του Ναπολέοντα.
Πέραν όλων αυτών όμως, ο Κουτούζοφ ήταν ο άνθρωπος που προστάτεψε την Ουκρανία από τους Τούρκους, όχι μόνο μια φορά, αλλά και από τους Γάλλους,όταν ο Ναπολέων, μετά την βραχύβια κατοχή της Μόσχας, αποφάσισε να υποχωρήσει μέσω Ουκρανίας, αλλά εμποδίστηκε από τον Κουτούζοφ, ο οποίος παλαιότερα, ήταν στρατιωτικός διοικητής του Κιέβου.
Η καταστροφή του ανδριάντα έγινε υπό τις επευφημίες τους πλήθους, το οποίο φώναζε «ζήτω η Ουκρανία». Μια ημέρα νωρίτερα, είχε καταστραφεί, στη δυτική Ουκρανία, ένα ακόμα μνημείο για τη νίκη κατά των Γερμανών του Χίτλερ. Φαίνεται πως οι Ουκρανοί, τελικά, έχουν ιδιαιτέρως επιλεκτική μνήμη. Η ιστορική αχαριστία όμως, δυστυχώς, πληρώνεται ακριβά, ενίοτε δε και με αίμα.

Πηγή
attikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου