Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ευρωεκλογές. Το φαγητό σας το βλέπετε, τους καρχαρίες στο πιάτο σας δεν τους βλέπετε;

Σιγά-σιγά οι βουλευτές, ακόμη και οι αντιμνημονιακοί, προσπαθούν με τοποθετήσεις τους μέσα στη Βουλή να γίνει αποδεκτό απο το λαό, να μη ελέγχονται τα αγύριστα δάνεια που δίνουν οι τράπεζες στα ΜΜΕ για να μη απολυθούν δήθεν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Δεν πρόκειται για παπαρολογία, όπως θα μπορούσαν να ισχυρισθούν κάποιοι αλλά για “συμβόλαιο”. 

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Aηδιαστική, απαράδεκτη, οπισθοδρομική και εκτός τόπου και χρόνου η εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων.
Οι περισσότεροι μελλοντικοί ευρωβουλευτές αναλίσκονται, όπως γινόταν πάντα, σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και ατελείωτες παπαρολογίες.
Το παλαιό πολιτικό σύστημα με τους πατρώνες του πάλι παίζει τα ρέστα του στοιχηματίζοντας σε ένα λαγό που δεν μπορεί να πηδήσει! Μια κατάσταση για γέλια και για κλάμματα.

Τα θέματα των εξετάσεων για τους ευρωβουλευτές ήταν σε ελάχιστα σημαντικά θέματα π.χ. τα χημικά, αλλά επι το πλείστον ασήμαντα για το πολιτικό σύστημα.
Παραμύθια, στημένες φιλονικίες, συνθήματα και μαύρο χιούμορ παραμένουν τα βασικά σημεία της δήθεν πολιτικής αντιπαράθεσης. Απόδειξη της άνομης συμμαχίας όλων των κομμάτων μέσα στη Βουλή, είναι ότι συνεχίζουν να μη αναφέρονται σε πολύ σοβαρά θέματα στο χρόνο που τους αναλογεί, όπως ότι οι εφοπλιστές που “ξεπλένονται” στην Ελλάδα παραμένουν αφορολόγητοι, ότι οι Τράπεζες χαρίζονται με το PSI-2 σε ιδιώτες και ποιοί διαχειρίζονται τους υδρογονάθρακες.
Δεν επιτρέπεται βουλευτές και μελλοντικοί ευρωβουλευτές να  ασχολούνται επι το πλείστον με θέματα εκατομμυρίων ευρώ και να ξεχνούν τα
θέματα των δις ευρώ.
Σιγά-σιγά οι βουλευτές, ακόμη και οι αντιμνημονιακοί, προσπαθούν με τοποθετήσεις τους μέσα στη Βουλή να γίνει αποδεκτό απο το λαό, να μη ελέγχονται τα αγύριστα δάνεια που δίνουν οι τράπεζες στα ΜΜΕ για να μη απολυθούν δήθεν οι εργαζόμενοι σε αυτά. Δεν πρόκειται για παπαρολογία, όπως θα μπορούσαν να ισχυρισθούν κάποιοι αλλά για “συμβόλαιο”. 
Εμένα περιμένετε να σας το πώ;
Πρέπει να καταλάβετε, μια φορά και για πάντα, ότι εταιρείες και επιλογές που δεν παράγουν δεν πρέπει ούτε να συντηρούνται ούτε να προωθούνται, γιατί αυτό θα αυξάνει τα δάνεια που χρειάζεται η χώρα, θα οδηγεί σε περισσότερη ύφεση και οικονομική εξάρτηση. Η ανταγωνιστικότητα μιας χώρας δεν αυξάνεται με μια τέτοια φιλοσοφία.
Η Ελλάδα μέσα στην ΕΕ δεν θα μπορέσει ποτέ να πλησιάσει την ανταγωνιστικότητα των χωρών της ΕΕ όσο το οικονομικό μοντέλο της Ευρωζώνης στηρίζεται στη δημοσιονομική διόρθωση των κρατών μερών.
Η αργή ενοποίηση της ΕΕ οδηγεί σε πνιγμό τους Έλληνες και βοηθάει τη συντήρηση.
Η Ελλάδα δεν μπορεί για πάντα να παίζει το ρόλο της Αργεντινής στην Ευρώπη.
Τα λεφτά που υπάρχουν αντί να σπαταλούνται σε κοινωφελή έργα και σε δρόμους για να μεταφέρονται προιόντα άλλων, πρέπει να δίδονται σε αναπτυξιακά έργα. Είναι αδιανόητο μια οικονομία να στηρίζεται μόνο στο τουρισμό και σε ένα τσούρμο παρείσακτων στη χώρα που δεν πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι Έλληνες και που ταίζουν αδρά επι δεκαετίες το πολιτικό κατεστημένο.
Πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός των αναπτυξιακών επιλογών της χώρας, τα Γιωργάκια και τα Λαγουδάκια πρέπει να τελειώσουν τώρα, πρίν πνίξει το σύστημα τη χώρα απο τη πλήρη ανικανότητα του. 
Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζεί σε κόσμο virtual reality, δεν μπορεί να αποτελεί πλέον εργαστηριακή δοκιμή του κάθε ηλίθιου που έχοντας τη στήριξη ενός συστήματος που πεθαίινει θέλει να κυβερνήσει τη χώρα.
Αναφέρομαι σε όλους, γιατί κανείς απο όσους είναι στη Βουλή δεν διαθέτει το χάρισμα και την ικανότητα να γίνει Πρωθυπουργός. Ούτε εκ του μακρόθεν…
Θέλετε να πληρώσει η χώρα τις τελευταίες επιλογές διάσωσης του συστήματος μέσα απο αποσκιρτήσεις περιοχών και περιφερειών;
Με 350,000 ευρώ ο καθένας αποκτάει της Ελληνική υπηκοότητα, αγοράζει τεράστιες περιοχές και τις μετατρέπει σε εργοτάξια.
Οι ειδικές επενδυτικές συνθήκες που του προσφέρονται – πάντα με το αζημίωτο - θα φέρουν τοπική συγκέντρωση φτηνών εργατικών χεριών δημιουργώντας συνθήκες ΕΟΖ.
Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Το Ταμείο της μίζας συνεχίζουν να το κρατούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μερικοί όπως αποδείχτηκε κρατούν και βιβλίο.
 Έχετε ξεχάσει τί είπε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σε πρόσφατη εκπομπή του, για το κατάλογο με τους βουλευτές που τα έπαιρναν απο το μεγαλύτερο ειχειρηματία του τόπου; 
Γιατί δεν κάλεσε κανένας εισαγγελέας τον Τριανταφυλλόπουλο να μάθει ποιός είναι; Τυχαίο είναι; Αυτό δεν αποτελεί τρανή απόδειξη της διαπλοκής; 
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι επιλεκτική εφαρμογή της δικαιοσύνης σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες μπορεί να σημαίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τοπικής Μαφίας; O θάνατος του Γκιόλια λέτε να συνέβη τυχαία;
Να έχετε πάντα σαφείς απαντήσεις σε σαφή ερωτήματα. Για ποιό εθνικό συμφέρον μιλούν κάποιοι; Ρωτείστε τους να σας πούν, τί σημαίνει “Έθνος” και “ποιό είναι το συμφέρον”, που εννoούν. Επακριβώς. Γνωρίζουν; Τί πάει να πεί “αποδοκιμασία της λιτότητας”; Τί πολιτικός λόγος είναι αυτός;
Όποιος δεν έχει λύσεις να φεύγει. 
Τον παπά παίζουμε σε αυτό το κράτος ή το κάνουμε για να το διαλύσουμε μια ώρα αρχύτερα; H Ουκρανία είναι πολύ κοντά.
Τί ήταν πάλι η φιέστα που έκανε το ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Θράκη; 
Άλλη φάρσα αυτή…
Ο Πηγαδίσιος δεν ξέρει πολλαπλασιασμό και θέλει λέει να γίνει Πρωθυπουργός και τον βγάζουν όλα τα λούκια και εσείς τρέχετε και τον ακούτε. Δεν αντιλαμβάνεστε το ξεφτύλισμα που γίνεται εναντίον σας αλλά και της χώρας;
Είναι δυνατόν στη θλιβερή κατάσταση που είναι η χώρα, στου Κασίδη το κεφάλι να βγάζουν οι “μετόπισθεν” τέτοιου επιπέδου Πρωθυπουργούς και μάλιστα με σκονάκια;
Ποιός επικίνδυνος για την ακεραιότητα της χώρας στήνει τις κυβερνήσεις της;
100 χρόνια πίσω είναι η Ελλάδα και εσείς συνεχίζετε να ακούτε πάλι σαν χάνοι τα λαμόγια του κάθε Pomola και των δανειστών; H προσφορά όσων ηγετών κυβέρνησαν τη χώρα δεν σας έμαθε κάτι;
Στο εξωτερικό βλέπουν τί γίνεται στην Ελλάδα και ανάλογα χορεύουν. Λυπάμαι για αυτό το χάλι που το αφήνετε άλλοι πολύ και άλλοι λίγο να εξελίσσεται. Τελικά, αποδεικνύεται ότι πολλοί απο εσάς είστε πολύ επιρρεπείς στο δούλεμμα.
Η επιχείρηση “Εθνική Καζούρα” συνεχίζεται
O λαός πρέπει να ξεχνιέται. Χρειάζεται πάντα το γέλιο και οι γελοτοποιοί. Χρειάζονται οι χειριστές της μπάλας και οι κλόουν που θα παίξουν τους ανάλογους ρόλους. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι σας κάνουν πλάκα και ότι οι πολλοί κοιμάστε όρθιοι. Τα εκλογικά αποτελέσματα και το ότι τους επιτρέπετε να σας συμεπριφέρονται έτσι αυτό αποδεικνύουν.
Ανάμεσα στα άλλα βγήκε και το θέμα των video της Χρυσής Αυγής. Σε video ο κ.Τράγκας ομολογεί δημόσια ότι γνωρίζει πολλά για το θέμα. Γιατί δεν τον καλέι ένας εισαγγελέας να μάθει τι εννοεί με όσα λέει;


Στα μελλοντικά video της ΧΑ, μη περιμένετε να ακούσετε κανένα όνομα επιχειρηματία, τραπεζίτη ή εφοπλιστή. Το γιατί είναι ευνόητο.
Επιτέλους όμως και αυτοί ας τα ανεβάσουν. Έχουν σπάσει τα νεύρα του κόσμου. Δεν ξέρει ο καθένας τι τον περιμένει αύριο.
Τί περιμένουν οι Χρυσαυγίτες; Nα το κάνουν μια εβδομάδα πρίν τις εκλογές; Ποιός θα τα έπαιζε τα video τους στα ΜΜΕ και γιατί;
Απο την άλλη πλευρά, πολύ εμπιστοσύνη έχουν οι Χρυσαυγίτες στο κ.Τράγκα. Ή χαζοί είναι ή υπάρχει λόγος και το κάνουν.
Σκεφτείτε επίσης, να έχει η ΧΑ σε video και τον Τράγκα!  Μη γελάτε. Αυτό θέλω να το ζήσω…
Σε μια ιδιωτική συζήτηση πάντως μπορεί να λέγονται ή να παρουσιάζονται και πολλά ψέμματα. Η επιστήμη της πληροφορικής έχει προχωρήσει. Ποιός μπορεί να αποδείξει πως όσα λέει κανένας σε μια ιδιωτική συζήτηση είναι αλήθεια ή για ποιόν σκοπό τα είπε ή αν ψάρευε. Σίγουρα όμως ένας εισαγγελέας πρέπει να ελέγξει όσα λέει η ΧΑ.
Οι “απειλές” της κ.Γκουτζαμάνη αφορούν το θέμα του εκβιασμού και όχι το θέμα της παρουσίασης δημόσια στοιχείων απο βουλευτές. Δεν πρέπει να κατηγορείται η κ. Γκουτζαμάνη, ότι προσπαθεί να επιβάλλει σιγή στη ΧΑ. Αντίθετα, πιστεύω ότι την εξαναγκάζει να προχωρήσει στη παρουσίαση των video.
Aν η ΧΑ δεν παρουσιάσει τα video, τότε ο λαός θα μπορούσε να το εκλάβει, ότι υπάρχειυπόγεια συμφωνία μεταξύ της ΧΑ και της κυβέρνησης.
Μονόδρομος συνεπώς για τη ΧΑ η παρουσίαση των video της συλλογής της. Να πάει άδικα, τόσο ξύλο που έφαγαν τα μέλη της στη Βουλή; To δίκαιο και η αλήθεια πρέπει να λάμψει. Μεγαλύτερος κριτής όλων ο λαός.
Μερικές ακόμη παρατηρήσεις
Στις εκλογές θα έπρεπε να παρουσιάζονται προγράμματα, λύσεις και ρήτρες (οι πολιτικάντηδες το λένε “δεσμεύσεις”) για όποιο κόμμα και αρχηγό αποκλίνει από όσα λέει προεκλογικά. Αυτό μελλοντικά θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μέσα στο σύνταγμα. Παράλληλα πρέπει να αφαιρεθούν τα άρθρα που στηρίζουν το κεφάλαιο.
Δεν έφυγε η Βασιλεία για να επικρατήσει η ασυδοσία και η ανισότητα.
Στη σημερινή κατάσταστη δεν πρέπει να επιτρέπει κανείς σε κανένα πολιτικό ή δημοσιογράφο να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, να λέει ωραία συνθήματα, να πουλάει φανερά παραμύθια και ειδικά να ισχυρίζεται πράγματα που είναι οφθαλμοφανώς λάθος, εκτός αν οι εκλογές στο τόπο δεν είναι πραγματικές αλλά γίνονται για τα μάτια.
 Εντύπωση κάνει πάντως, ότι πάντα στην ίδια εταιρεία ανατίθεται να διεκπεραιώσει την εκλογική διαδικασία. Αυτό να είναι τυχαίο;
Όποιος και να βγεί δεν θα κάνει τίποτα σωστό.
Όλοι μαζί είναι. Τέρμα. 
ΥΓ. Σημειώστε πως περίμενα, ότι ο κ.Γραμματικάκης θα στήριζε το Ποτάμι, από τότε που αυτό εμφανίστηκε. Μην έχετε καμμία αμφιβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου