Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δόλιες Αντιθέσεις, Ψεύτικη Αντιπροσώπευση και Μεσαιωνική Προπαγάνδα

  Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Η Ελλάδα ζεί καθημερινά το μεγαλείο της προπαγάνδας. Σε λίγο καιρό θα βλέπει τις συμμορίες να αλληλοσφάζονται. Οι επιθυμίες του Ελληνικού λαού δεν εκφράζονται μέσα στη Βουλή. H δημοκρατία απο χρόνια έχει παύσει να λειτουργεί. 
H λαική κυριαρχία δεν είναι σεβαστή όπως το σύνταγμα ορίζει. Δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη προδότες ακόμη αν κει έχει ήδη δκαθιερωθεί απο τη πλειονότητα του λαού.

Ο λαός συνεχίζει να άγεται και να φέρεται ανάμεσα σε πράγματα χωρίς ενδιαφέρον απο ξιπασμένους επαγγελματίες μεγαλοδημοσιογράφους. Στις εκλογές όσοι τελικά και αποδεδειγμένα ψήφισαν δεν είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε προγράμματα αλλά να επιδιώξουν με τη ψήφο τους να επιλέξουν “το μη χείρον βέλτιστον”.

Τι τραγικό, εφημερίδες που δεν στηρίζουν τα Εθνικά ή έστω τα πατριωτικά συμφέροντα να λέγονται “ΕΘΝΟΣ” και να εκφοβίζουν το λαό με ψεύτικα διλήμματα ή να το παίζουν “Αληθινά Νέα” και να μιλούν για “Συνωμοσία της Δραχμής”. Πόσο ταιριάζει το κόκκινο με το άσπρο και το κόκκινο πάνω στο μπλε… Έτσι περνούν τα ΜΜΕ τα μηνύματα στο υποσυνείδητο ενός λαού που δεν διακρίνεται ούτε για τις γνώσεις του ούτε για το υψηλό ήθος του oύτε για το υψηλό IQ του.

Μια εφημερίδα του “κόσμου” πρέπει να παίζει όλα
τα θέματα επί ίσοις όροις ακόμη και αν δεν συμφωνεί με όσα γράφονται στα φύλλα της.

Όποιος Έλληνας διαβάζει Έθνος και βλέπει MEGA πρέπει να ντρέπεται

Όταν μερικά πράγματα είναι τόσο εμφανή, όπως
  1. η άδεια συγκέντρωση Σαμαρά στο Σύνταγμα και οι πολιτικές αηδίες μετά πόνου που εξέπεμπε προς τους ευνοημένους ιθαγενείς
  2. η εξαγορά της MIG του Βγενόπουλου απο τη τράπεζα Πειραιώς, ένα ακόμη εμφανές παράδειγμα τραπεζικής κακοδιαχείρισης
  3. η κακή παρουσίαση και αμφιλεγόμενη επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων της Singular που φέρεται ότι είναι ενδιαφερόντων Βγενόπουλου
τότε,
  1. η παρουσίαση πρώτων σελίδων όπως η επόμενη του Έθνους, στη φωτογραφία αριστερά, μπορεί να τρομοκρατήσει τον καθένα περισσότερο απο το πολιτικό “ατύχημα” στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα της υψηλής “διανόησης”… και
  2. κανένας δεν μπορεί να πιστέψει όσα ισχυρίζεται ως αποτελέσματα των εκλογών η Singular. Εγώ δεν ζώ σε Μπανανία…
Στην άλλη φωτογραφία δεξιά υπάρχει μια πιό “ποιητική” ερμηνεία του πρωτοσέλιδου του Έθνους.


Στα αριστερά βλέπετε τη “παραπληροφόρηση” και στα δεξιά την “αλήθεια”. Μπορεί να μη συμφωνώ με το ΣΥΡΙΖΑ όπως και με κανένα κόμμα, όλα στη παρέα είναι, αλλά δεν μπορεί ένας ηθικός υπεύθυνος για 7000 δολοφονίες να συναγωνίζεται με έναν που δεν έχει κυβερνήσει. Μη τρελλαθούμε κιόλας. 

Εκτός αν το Έθνος αναφέρεται σε διαγωνισμό βλακείας και πόζας στο καθρέφτη της Βασίλισσας. Κλασικά εικονογραφημένα διαβάζουν στην αρχισυνταξία του Έθνους; Τί συνθήματα άνευ ουσίας είναι αυτά; Tόσο χαζός είναι ο Ελληνικός λαός;

Αυτή η υποτίμηση της νοημοσύνης απο τα περισσότερα ΜΜΕ προς τον Ελληνικό λαό με ενοχλεί. Μια κοινωνία με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις των ΜΜΕ δεν μπορεί να επιβιώσει.  Αυτές τις αλήθειες και τα πρότυπα δυστυχώς “διδάσκουν” τα ΜΜΕ στο λαό και δεν είναι ο ρόλος τους αυτός. Το πιάσαμε;

Το Έθνος “πρόσεξε” τίποτα στη Δυτική Θράκη τελευταία; Γιατί; Aπο πού “τρώει” περισσότερο και έχει βαρύνει ο κ… τους τόσο πολύ εκεί μέσα;
Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι η  λειτουργία της δημοκρατίας, η επιβολή της λαϊκής κυριαρχίας και η κοινωνική σταθερότητα. 

Εξίσου σημαντική είναι η ανάπτυξη. Αυτοί και δεν θέλουν και δεν μπορούν. Είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Μόνη λύση είναι το ποτάμι… με τη μούρη ξέρετε…

Με τα κάτουρα της πολιτικής, με τη προώθηση των ανηλίκων της δημοσιογραφίας και διατηρώντας τα ίδια πολιτικά νούμερα και τους επιγόνους τους στις ίδιες θέσεις, ανάπτυξη δεν θα έρθει. Θά έρθει ο θάνατος της χώρας. 


Παράταση σε ένα πρόβλημα που δεν επιδέχεται πολλών λύσεων δεν μπορεί να υπάρξει και έτσι θα γίνει.

H Λαική κυριαρχία και η Ψεύτικη Αντιπροσώπευση

Σε αυτές τις Ευρωεκλογές: 57% των Ελλήνων πολιτών εψήφισε και 43% των Ελλήνων πολιτών δεν ψήφισε.

Τί σημαίνει αυτό;

Μου είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι σημαίνει αποχή 43% απο τη στιγμή που δεν πιστεύω ούτε για μια στιγμή ως αληθινά τα αποτελέσματα των εκλογών. Ta θεωρώ "πειραγμένα". Θα προσπαθήσω όμως αν και ότι γράφω αφορά λίγους.
Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα "Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαική κυριαρχία, όλες οι εξουσίες πηγάζουν απο το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα".

Η λαική κυριαρχία επιβεβαιώνεται μέσα απο τις εκλογές. Θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι απο τη στιγμή που η συμμετοχή στις εκλογές είναι πάνω απο 50% ο λαός εκφράζεται. Και όμως, αυτό δεν είναι σωστό. Θα ήταν σωστό αν στη Βουλή των Ελλήνων οι θέσεις που αντιστοιχούσαν στο ποσοστό της αποχής ήταν άδειες. Το ότι γεμίζουν είναι αποτέλεσμα ενός λάθους εκλογικού νόμου που έγινε στα μέτρα εκείνων που μόνιμα έχουν σκοπό να υποκλέπτουν την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Η αποχή δείχνει ότι δεν βρίσκει κανένα υποψήφιο κόμμα να την εκπροσωπεί. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Τί πρέπει να γίνει σε αυτή τη περίπτωση; Ma κάτι πολύ απλό να επαναλαμβάνονται οι εκλογές μέχρι να προκύψει ένας συνδιασμός κομμάτων που θα οδηγήσει τον λαό να αποφασίσει να ψηφίσει στις κάλπες. Αυτό δεν σημαίνει ακυβερνησία αλλά λειτουργία της δημοκρατίας.

Αν ήθελε κάποιος να δεί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε πραγματικά νούμερα και όχι σε νοθευμένα αυτά θα ήταν τα εξής.  

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Κόμματα Ποσοστά (%)
Επίσημα
(Νοθευμένα)
Έδρες
Επίσημα
(Νοθευμένες)
Ποσοστά (%)
Πραγματικά
(Ανόθευτα)
Έδρες
Πραγματικές (Ανόθευτες)
ΣΥΡΙΖΑ         26.5    6     15.1    3
ΝΔ               22.8    5     13.0    2
ΧΑ               9.4       3     5.4      1
ΕΛΙΑ             8.0      2     4.6     1
ΠΟΤΑΜΙ        6.6       2     3.8     1
ΚΚΕ              6.1       2    3.5      1
ΑΝΕΛ 3.5      1     2.0      1
ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ  17.1   


ΣΥΝΟΛΟ       100      21   57       12

Παρατηρείστε λοιπόν, πόσο άδικος και αντιστυνταγματικός είναι ο παρών εκλογικός νόμος αφού δεν εκπροσωπεί κατά καμμία έννοια τη λαική κυριαρχία.
Παρατηρείστε ότι και το 17.1% του λαού παρότι έχει ψηφίσει δεν εκπροσωπείται. Το 3% λοιπόν είναι και αυτό κάτι που πρέπει να αλλάξει.  Οι αριθμός εδρών σε κάθε περιφέρεια πρέπει να καθορίζεται με βάση τη συνολική πληθυσμιακή πυκνότητα και ο αριθμός αυτός να είναι ίδιος για όλη την Ελληνική επικράτεια.

Δεν θα αναλύσω πλήρως τις απόψεις μου γιατί θα σας κουράσω.
Παρατηρείστε λοιπόν ότι η χώρα κυβερνάται απο το 17.6% (ΝΔ: 13.0 + EΛΙΑ: 4.6%) και σκεφτείτε αν αυτό εκαφράζει την λαική κυριαρχία. Η απάντηση είναι όχι.

Σημειώστε ότι δεν υπογράφει κανείς πλέον στους καταλόγους των εκλογικών τμημάτων όταν ψηφίζει και αυτό δίνει τεράστιες ευκαιρίες για νόθευση των αποτελεσμάτων και τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Ψήφων....

Λίγα απο τη Μαγεία της Τέχνης





Λογοτεχνία είναι η Τέχνη του Λόγου. Τεχνολογία είναι ο Λόγος της Τέχνης.
Ισχυρός και τυχερός είναι αυτός που γνωρίζει να διαχειρίζεται και τα δύο.
Γ.Ζουγανέλης

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου