Η "πολιτική ορθότητα", ο "ευρωπαϊκός ανθρωπισμός" και η "ανοχή στην
διαφορετικότητα", είναι τα όπλα για την μέσω του Ισλάμ τουρκική εισβολή στην
Αυστρία (και όχι μόνο)...
Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Ο ισλαμισμός αιχμή του δόρατος για την Τουρκία και από την εκ μέρους της δημιουργία σημείων πίεσης των ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να επιτευχθεί η εικόνα μίας πανίσχυρης Τουρκίας που μπορεί να επιβάλλεται σε μικρά ή μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη και να γίνεται έως και ρυθμιστής πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στο εσωτερικό τους.
Οι Τούρκοι μετανάστες αρνούνται να αφομοιωθούν...
Οι τούρκοι μετανάστες, 1ης ή και 2ης γενιάς, ενώ ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και εκμεταλλευόμενοι τις κοινωνικές πολιτικές των χωρών που τους φιλοξενούν έχουν κατορθώσει να μετατραπούν σε πληθυσμιακές ομάδες κηφήνων (ζούνε με κρατικά επιδόματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην Αυστρία διαβιούν σε κατοικίες που φτιάχτηκαν για Αυστριακούς πολίτες αλλά για κοινωνικούς λόγους το κράτος επέλεξε να «φιλοξενήσει» σε αυτές τούρκους και άλλους μουσουλμάνους «μετανάστες») και στο μεγαλύτερο μέρος τους όχι μόνο δεν συμβάλουν θετικά στις οικονομίες των χωρών, αλλά λειτουργούν αρνητικά, επηρεάζοντας το ύψος των προϋπολογισμών και των κρατικών δαπανών για «κοινωνικές» πολιτικές.
Ο βαθμός της μη αφομοίωσής τους, είναι εντυπωσιακός στις χώρες που τους φιλοξενούν (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο) και στηρίχθηκε κυρίως στην λογική του political correct ενίσχυσης ασθενών πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και στην ανθρωπιστική ανοχή των πολιτών από τις χώρες υποδοχής και φιλοξενίας τους.
Αξίζει να αναφέρουμε, χαρακτηριστικά, πως οι τούρκοι μετανάστες αποφεύγουν συστηματικά να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους επαφές την γλώσσα της χώρας διαμονής τους και επιλέγουν να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, χρησιμοποιούν χαιρετισμούς θρησκευτικούς ακόμη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκαλώντας έτσι τα συναισθήματα των παρευρισκομένων ευρωπαίων πολιτών, ενώ η γυναικεία μαντίλα έχει πλημμυρίσει τους δρόμους των μεγάλων αυστριακών πόλεων και κυρίως της Βιέννης...
Αποτέλεσμα αυτής της ιδιότυπης πολιτικής ανοχής στην ανοχή προβληματικών συμπεριφορών των τούρκων –κυρίως- μεταναστών, δημιουργεί ένα κύμα αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών, έως του σημείου καταγραφής ακροδεξιών σκεπτικών (όχι απαραίτητα ρατσιστικών ή φασιστικών), με αποκορύφωμα και απόδειξη των λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών την κατακόρυφη αύξηση της ακροδεξιάς στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Σχολείο Ισλαμικών Σπουδών στην Αυστρία
Κάποιοι επιμένουν να μην βλέπουν το πρόβλημα, να μην θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή να ελπίζουν πως τελικά θα ενσωματωθούν αυτοί οι φανατικοί εθνικά τούρκοι αλλά και ισλαμιστές μετανάστες. Κι ενώ «ευελπιστούν» πως η ευρωπαϊκή λογική και ο δυτικός τρόπος ζωής θα κατορθώσει να «λειάνει» τον τουρκικό εθνικισμό και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, επιτρέπουν (για λόγους που δεν συνάδουν με την λογική, δεν αντιμετωπίζουν το καταγεγραμμένο πρόβλημα) την δημιουργία ισλαμικών φονταμενταλιστικών σχολείων, υπό την αιγίδα μάλιστα του τουρκικού κράτους, το οποίο εισβάλει ως επικυρίαρχος στον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών κρατών.
Έτσι, με κύριο χαρακτηριστικό την διείσδυση του ισλαμισμού και τον εξισλαμισμό όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ευρωπαίων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι τον «ανθρωπισμό» και την ιδιόμορφη πολιτική ορθότητα στήριξης στοιχείων που αποδομούν κοινωνίες και κουλτούρες, η Αυστριακή κυβέρνηση μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την Ισλαμική Ομοσπονδία φαίνεται πως είναι έτοιμη να δημιουργήσει – αναγείρει ένα τουρκικό ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο θα «μορφώνονται» οι ιεροκήρυκες, όπως μας ενημερώνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, σε χθεσινό της (18/6/2014) άρθρο.
Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, η Ισλαμική Ομοσπονδία σχεδιάζει σχολείο τουρκόφωνων ιεροκηρύκων στην Αυστρία. Λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Βιέννη, έγινε δημόσια γνωστό ότι τα σχέδια για το σχολείο φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό - πρόκειται να ανοίξει αυτό το φθινόπωρο, αν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην κατασκευή.
Η εφημερίδα Salzburger Nachrichten δημοσιεύει σχετικά:
Στην οδό Florian Hedorfer της Βιέννης, περιοχή Simmering, χτίζεται ένα κέντρο εκπαίδευσης που θα στεγάσει επίσης στο μέλλον το σχολείο "Ιμάμ Χατίπ". Αυτό επιβεβαιώνει ο Γιακούπ Γκετσγκέλ, εκπρόσωπος της Ισλαμικής Ομοσπονδίας, η οποία συγκεντρώνει κάτω από μία στέγη τους συλλόγους του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος Milli Görüs στην Αυστρία.
Πρόκειται για ένα γυμνάσιο στο οποίο η διαδασκαλία θα πρέπει να γίνεται στα τουρκικά. Τα Γερμανικά (σ.σ. η επίσημη γλώσσα του αυστριακού κράτους) απλώς θα προσφέρονται ως ξένη γλώσσα. Προβλέπεται να διδάσκονται περίπου 80 μαθητές, λέει ο Γκετσγκέλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Sebastian Kurz (κόμμα ÖVP) απέρριψε το σχέδιο ως εξής: ''Αυτός είναι ο εντελώς λάθος δρόμος''. Βάσει της αυστριακής πολιτικής, η κατάρτιση του ιμάμη πρέπει να είναι Αυστριακή, δημόσια και διαφανής. Αυτό το σχολείο δεν θα ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Μένει να δούμε, αν το σχολικό αυτό σύστημα ξεκινήσει όντως. Διότι οι ιμάμηδες στην Αυστρία πρόκειται από εδώ και πέρα, σύντομα, να εκπαιδεύονται στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης - στα γερμανικά.
Η Ισλαμική Ομοσπονδία στην Βιέννη εμφανίστηκε ως ο κυρίαρχος υπερασπιστής του σχεδιαζόμενου αυτού έργου.
Δεν πρόκειται για «σχολείο ιεροκηρύκων (ιμάμηδων)» με την κυριολεκτική έννοια, είπε ο Γιακούπ Γκετσγκέλ την Τετάρτη. Παρά το γεγονός ότι θα παρέχεται μια θεολογική έμφαση, δεν θα υπάρχει μία υποχρεωτική κατάρτιση ιεροκηρύκων. Πρόκειται να προσφέρεται (η κατάρτιση) σε αριθμό έως 80 μαθητών και μαθητριών(!) ανάλογα με το ενδιαφέρον. Η κατάρτιση θα αρχίζει μετά την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Επίσης, τονίζει ο ομιλητής, τα εκπαιδευτικά προσόντα δεν θα αναγνωρίζονται στην Αυστρία, και η Αυστρία δεν θα πληρώσει για το σχολείο. Οι σπουδές, ωστόσο, θα αναγνωρίζονται από την Τουρκία. Επιπλέον, το σχολείο θα προσφέρει επίσης την εκπαίδευση ενηλίκων και εργασία για νέους.
Δεν υπάρχει σχέση, σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του έργου του σχολείου και της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βιέννη. Οι προετοιμασίες για το έργο θα τρέξουν για μήνες, είπε ο εκπρόσωπος.
Λογικές απορίες που κάποιοι ξεχνούν...
Ενώ αυτά καταγράφονται από την αυστριακή εφημερίδα, ένα πλήθος ερωτημάτων έρχεται να αποκαλύψει την φοβικότητα (ή και ανεκτικότητα) του αρθρογράφου, ο οποίος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα «θερμός» στο να θέσει τα λογικά ερωτήματα που εμφανίζονται από αυτή την έντονη ισλαμιστική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Το πρώτο ερώτημα, φυσικά, αφορά την λειτουργία του σχολείου, το οποίο οι μαθητές θα παρακολουθούν χωρίς καμία απολύτως εκπαιδευτική αναγνώριση και κανένα απολύτως οικονομικό όφελος για τους ίδιους… Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Προφανώς όχι. Και προφανέστατα υπάρχουν άλλα σχέδια για περαιτέρω εκμετάλλευσή τους για διείσδυση του Ισλάμ στην αυστριακή κοινωνία.
Πώς αλήθεια, θα αντιδράσει η αυστριακή κυβέρνηση εάν οι τούρκοι (και άλλης εθνικότητας) μουσουλμάνοι της Αυστρίας, «εκλέξουν» κάποιον δικό τους μουφτή; Δηλαδή, κάποιον ψευτομουφτή;
Τι θα κάνει η κυβέρνηση της Αυστρίας με την παραγωγή ενός άγνωστου αριθμού φανατικών ισλαμιστών στο έδαφός της (ο αριθμός των 80 μαθητών αποτελεί μία γελοιότητα, αφού η ίδια η Ισλαμική Ομοσπονδία αναφέρει πως «η κατάρτιση θα προσφέρεται ανάλογα με το ενδιαφέρον»…
Πώς αντιμετωπίζει η Αυστρία την περίπτωση παροχής εργασίας από το συγκεκριμένο μουσουλμανικό σχολείο; Τι είδους εργασία θα είναι και ποιος θα είναι ο εργοδότης των αποφοίτων, όταν τα «εκπαιδευτικά προσόντα» δεν θα είναι αναγνωρίσιμα από την Αυστρία, όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο Γιακούπ Γκετσγκέλ;
Τέλος, ποιος θα βάλει τα χρήματα για την ανέγερση και λειτουργία του και πως σκοπεύει ο συγκεκριμένος «επενδυτής» να αποκομίσει οφέλη και τι είδους οφέλη θα είναι αυτά; Υπάρχει περίπτωση τα «οφέλη» του «επενδυτή» να λειτουργήσουν κατά της κοινωνικής συνοχής, της ειρηνικής διαβίωσης των Αυστριακών πολιτών και της ασφάλειάς τους;
Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο ισλαμιστικό σχολείο να γίνει «εργοστάσιο» παραγωγής φανατικών – φονταμενταλιστών ισλαμιστών που θα καθοδηγούνται από τον «ευεργέτη» τους, δηλαδή την Τουρκία και θα υπακούουν στις εντολές και θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις όποιες επιδιώξεις της τουρκικής πολιτικής στο εσωτερικό της Αυστρίας;
Τουρκικές "υπενθυμίσεις" στον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών
Ο αυστριακός συντάκτης της Die Presse διαπιστώνει κυριολεκτικά αυθαίρετα πως η σημερινή (19/6/2014) επίσκεψη του τούρκου πρωθυπόυργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αυστρία δεν συνδέεται με την ανέγερση και την λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου.
Διαφορετική άποψη από τον συντάκτη, όμως, φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση της Αυστρίας, για τις σκοπιμότητες του τούρκου πρωθυπουργού επί της Αυστρίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε ο 28χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, με συνέντευξή του είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην κάνει ομιλία παρόμοια με της Γερμανίας και «να είναι προσεκτικός» και να μην επαναλάβει τα όσα έκανε στην Γερμανία, όπου ζήτησε από τους τούρκους μετανάστες να μην αφομοιωθούν, να μην ξεχάσουν την μητρική – τουρκική γλώσσα, να μην ξεχάσουν το ισλάμ και τον τουρκικό πολιτισμό!
Σαν απάντηση, εισέπραξε την παραβίαση της ιστοσελίδας του από τούρκους «χάκερς» οι οποίοι του θύμισαν την τουρκική αλαζονεία, αφήνοντας ένα ξεκάθαρο «ερντογανικό» μήνυμα στον αυστριακό υπουργό:
«Υπουργέ Εξωτερικών, ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Ερντογάν είναι ο εγγονός προγόνων που έφτασαν μέχρι τη Βιέννη, τα εδάφη στα οποία πατάς εσύ. Είμαστε επιδρομείς, είμαστε Οθωμανοί, είμαστε η Τουρκία»!
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί πως η σημερινή έλευση του Ερντογάν στην Αυστρία, δεν χαρακτηρίζεται ως "θερμή" από την κυβέρνηση της Αυστρίας, αφού δεν πρόκειται κανένα μέλος της αυστριακής κυβέρνησης να συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό. Επίσης η αυστριακή κυβέρνηση δεν δέχθηκε να παραχωρήσει κάποιον χώρο στο κέντρο της Βιέννης για να μιλήσει ο τούρκος πρωθυπουργός, αλλά του παραχώρησε ένα παγοδρόμιο στα προάστια της αυστριακής πρωτεύουσας, γεγονός που δεν δέχτηκε ευχάριστα ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ταυτόχρονα, ακροδεξιός ηγέτης του εθνικιστικού Κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ), Χανς Κρίστιαν Στράχε, είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην ταξιδέψει στην Αυστρία κατηγορώντας τον πως έχει επιδοθεί σε «εκστρατεία προπαγάνδας για το Ερντογανιστάν του».
Μάλιστα, η σημερινή ημέρα (19/6/2014) αναμένεται να είναι "ενδιαφέρουσα", αφού ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους τούρκους της Αυστρίας να παρακολουθήσουν την ομιλία του και αναμένεται περίπου 17.000 να δώσουν παρών στο κάλεσμα του "σουλτάνου", αλλά την ίδια στιγμή έχει δημοσιοποιηθεί μία αντισυγκέντρωση αυστριακών, στην οποία θα συμμετάσχουν σύμφωνα με πληροφορίες του αυστριακού τύπου, περίπου 10.000, διαμαρτυρόμενοι κατά του τουρκικού εθνικισμού και, φυσικά, της εισβολής του Ισλάμ στην Αυστρία.
Οι τούρκοι της Αυστρίας θέλουν το νόμο της Σαρία
Σύμφωνα με αποκαλυπτική μελέτη που συντάχθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, στα μέσα του 2010, τα τρία τέταρτα των Τούρκων που ζουν στην Αυστρία, οι επιταγές του Ισλάμ είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, Πάνω από τους μισούς των ερωτηθέντων επιθυμούν την εισαγωγή του νόμου της Σαρία!!!
Έγραψε τότε η γερμανική "Bayernkurier": Στην γειτονική μας Αυστρία επίσης, η ένταξη των μεταναστών από την Τουρκία δημιουργεί δυσκολίες. Μια νέα μελέτη προκαλεί ανησυχία: Περισσότεροι από το ήμισυ των Τούρκων στην Αυστρία θα ήθελαν να δουν την εισαγωγή του σκληρού νόμου της Σαρία.
Περισσότεροι από τους μισούς - περίπου 220.000 μετανάστες τουρκικής καταγωγής - - οι οποίοι αποτελούν το 2,65 % του πληθυσμού της Αυστρίας που έχει πληθυσμό 8,3 εκατομμύρια κατοίκους - απαιτούν με κάθε σοβαρότητα από το δικαστικό σύστημα της χώρας, την εισαγωγή του ισλαμικού νόμου, δηλαδή την Σαρία!!!
Για σχεδόν τα τρία τέταρτα (72 %), η τήρηση των εντολών της θρησκείας τους είναι πιο σημαντική από τη δημοκρατία. Οι νόμοι και οι κανονισμοί της θρησκείας για το 57% των Τούρκων είναι πιο σημαντικοί από αυτή την Αυστρία.
Και σχεδόν το ήμισυ των Τούρκων μεταναστών λένε ότι η εγκληματικότητα στην Αυστρία οφείλεται στη δημοκρατία.
Αυτό οδηγεί επίσης σε ένα συμπέρασμα: οι νέοι Τούρκοι έχουν αναπτύξει μια έντονη τάση για μία υπο-κουλτούρα, αισθάνονται περισσότερο ‘δεμένοι’ (ή δεσμευμένοι) με το Ισλάμ, παρά με την κοινωνία στην οποία ζουν - και αυτό παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αυστρία.
Έτσι, το 45% των Τούρκων αδυνατεί να καταλάβει την αυστριακή κοινωνία, τον τρόπο ζωής των Αυστριακών και τις κυρίαρχες αξίες τους.
Και περίπου οι μισοί Τούρκοι αισθάνονται πιο προσηλωμένοι στην δική τους χώρα παρά στην Αυστρία. Το 55% των Τούρκων είναι αντίθετο ο γιος τους ή η κόρη τους να παντρευτεί με κάποιον ή κάποια που δεν είναι από την Τουρκία.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι άλλοι μετανάστες που ζουν στην Αυστρία, περίπου συνολικά 1,4 εκατομμύρια ξένοι - έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με την ενσωμάτωση.
Ενώ από τους Τούρκους αισθάνονται ότι έχουν ενσωματωθεί μόνο το 26%, το ποσοστό για τους Πολωνούς για παράδειγμα, είναι 53%.
Αυτό μπορεί να έχει σχέση και με την παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης: 76% των Τούρκων βλέπουν, σχεδόν καθημερινά, τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και μόνο το 30% κάνει ζάππινγκ στο ORF. (η Österreichischer Rundfunk είναι η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της Αυστρίας).
Στην πραγματικότητα, η Αυστρία δεν έχει "προβλήματα με τους ξένους", αλλά είχε πρόβλημα με τους Τούρκους μετανάστες.
Η εικόνα της νοοτροπίας των Τούρκων στην Αυστρία συμπληρώνεται από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ε.Ε. και που δεν έγινε στην Αυστρία, αλλά στην Τουρκία. Όπου οι τέσσερις στους δέκα Τούρκους δεν θα ήθελαν να ζουν δίπλα σε έναν εβραίο, ενώ περίπου το ένα τρίτο δεν θα ήθελε καθόλου να έχει χριστιανικούς για γείτονες. Περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους μουσουλμάνους αντιτίθενται στην υπηρεσία μη-μουσουλμάνων στον τουρκικό δικαστικό σώμα, στο στρατό, στην αστυνομία ή στις μυστικές υπηρεσίες. Και πάνω από το 40% ήταν εναντίον του, ότι Εβραίοι και Χριστιανοί θα μπορούσαν να κατέχουν υψηλές θέσεις στον τομέα της επιστήμης ή της υγειονομικής περίθαλψης.
Και δεν τελείωσε ακόμα: το 57% των Τούρκων δεν θα ήθελε έναν άθεο για γείτονα, ενώ το 20% απορρίπτει τους αλλοδαπούς ως γείτονες!!! Ακόμη και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Bulent Arinc, περιγράφει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων "τρομακτικά", αν μη τι άλλο ενόψει της ένταξης στην ΕΕ που επιθυμεί η Τουρκία.
Αυτά καταγράφηκαν το 2010 και πάρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Κυρίως, άλλαξε, για την ακρίβεια αυξήθηκε κατακόρυφα, το σκεπτικό του ματαιόδοξου Ερντογάν για μία πανίσχυρη παγκοσμίως Τουρκία (είναι γνωστό πως ο τούρκος πρωθυπουργός θέλει να γίνει χαλίφης σε μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία), ο οποίος χρηματοδοτείται με τεράστια κεφάλαια από συγκεκριμένες αραβικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Κατάρ κ.α.) για να εξαπλώσει το Ισλάμ…
Η Αυστρία άρχισε να βλέπει αλλά και να ζει στην καθημερινότητά της τον κίνδυνο. Και είναι απορίας άξιο το γιατί η αυστριακή κυβέρνηση δεν θέλει να δει την σκληρή και επικίνδυνη πραγματικότητα…
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Ο ισλαμισμός αιχμή του δόρατος για την Τουρκία και από την εκ μέρους της δημιουργία σημείων πίεσης των ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να επιτευχθεί η εικόνα μίας πανίσχυρης Τουρκίας που μπορεί να επιβάλλεται σε μικρά ή μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη και να γίνεται έως και ρυθμιστής πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στο εσωτερικό τους.
Οι Τούρκοι μετανάστες αρνούνται να αφομοιωθούν...
Οι τούρκοι μετανάστες, 1ης ή και 2ης γενιάς, ενώ ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και εκμεταλλευόμενοι τις κοινωνικές πολιτικές των χωρών που τους φιλοξενούν έχουν κατορθώσει να μετατραπούν σε πληθυσμιακές ομάδες κηφήνων (ζούνε με κρατικά επιδόματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην Αυστρία διαβιούν σε κατοικίες που φτιάχτηκαν για Αυστριακούς πολίτες αλλά για κοινωνικούς λόγους το κράτος επέλεξε να «φιλοξενήσει» σε αυτές τούρκους και άλλους μουσουλμάνους «μετανάστες») και στο μεγαλύτερο μέρος τους όχι μόνο δεν συμβάλουν θετικά στις οικονομίες των χωρών, αλλά λειτουργούν αρνητικά, επηρεάζοντας το ύψος των προϋπολογισμών και των κρατικών δαπανών για «κοινωνικές» πολιτικές.
Ο βαθμός της μη αφομοίωσής τους, είναι εντυπωσιακός στις χώρες που τους φιλοξενούν (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο) και στηρίχθηκε κυρίως στην λογική του political correct ενίσχυσης ασθενών πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και στην ανθρωπιστική ανοχή των πολιτών από τις χώρες υποδοχής και φιλοξενίας τους.
Αξίζει να αναφέρουμε, χαρακτηριστικά, πως οι τούρκοι μετανάστες αποφεύγουν συστηματικά να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους επαφές την γλώσσα της χώρας διαμονής τους και επιλέγουν να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, χρησιμοποιούν χαιρετισμούς θρησκευτικούς ακόμη και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προκαλώντας έτσι τα συναισθήματα των παρευρισκομένων ευρωπαίων πολιτών, ενώ η γυναικεία μαντίλα έχει πλημμυρίσει τους δρόμους των μεγάλων αυστριακών πόλεων και κυρίως της Βιέννης...
Αποτέλεσμα αυτής της ιδιότυπης πολιτικής ανοχής στην ανοχή προβληματικών συμπεριφορών των τούρκων –κυρίως- μεταναστών, δημιουργεί ένα κύμα αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών, έως του σημείου καταγραφής ακροδεξιών σκεπτικών (όχι απαραίτητα ρατσιστικών ή φασιστικών), με αποκορύφωμα και απόδειξη των λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών την κατακόρυφη αύξηση της ακροδεξιάς στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Σχολείο Ισλαμικών Σπουδών στην Αυστρία
Κάποιοι επιμένουν να μην βλέπουν το πρόβλημα, να μην θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή να ελπίζουν πως τελικά θα ενσωματωθούν αυτοί οι φανατικοί εθνικά τούρκοι αλλά και ισλαμιστές μετανάστες. Κι ενώ «ευελπιστούν» πως η ευρωπαϊκή λογική και ο δυτικός τρόπος ζωής θα κατορθώσει να «λειάνει» τον τουρκικό εθνικισμό και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, επιτρέπουν (για λόγους που δεν συνάδουν με την λογική, δεν αντιμετωπίζουν το καταγεγραμμένο πρόβλημα) την δημιουργία ισλαμικών φονταμενταλιστικών σχολείων, υπό την αιγίδα μάλιστα του τουρκικού κράτους, το οποίο εισβάλει ως επικυρίαρχος στον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών κρατών.
Έτσι, με κύριο χαρακτηριστικό την διείσδυση του ισλαμισμού και τον εξισλαμισμό όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ευρωπαίων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι τον «ανθρωπισμό» και την ιδιόμορφη πολιτική ορθότητα στήριξης στοιχείων που αποδομούν κοινωνίες και κουλτούρες, η Αυστριακή κυβέρνηση μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την Ισλαμική Ομοσπονδία φαίνεται πως είναι έτοιμη να δημιουργήσει – αναγείρει ένα τουρκικό ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο θα «μορφώνονται» οι ιεροκήρυκες, όπως μας ενημερώνει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, σε χθεσινό της (18/6/2014) άρθρο.
Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, η Ισλαμική Ομοσπονδία σχεδιάζει σχολείο τουρκόφωνων ιεροκηρύκων στην Αυστρία. Λίγο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Βιέννη, έγινε δημόσια γνωστό ότι τα σχέδια για το σχολείο φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό - πρόκειται να ανοίξει αυτό το φθινόπωρο, αν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην κατασκευή.
Η εφημερίδα Salzburger Nachrichten δημοσιεύει σχετικά:
Στην οδό Florian Hedorfer της Βιέννης, περιοχή Simmering, χτίζεται ένα κέντρο εκπαίδευσης που θα στεγάσει επίσης στο μέλλον το σχολείο "Ιμάμ Χατίπ". Αυτό επιβεβαιώνει ο Γιακούπ Γκετσγκέλ, εκπρόσωπος της Ισλαμικής Ομοσπονδίας, η οποία συγκεντρώνει κάτω από μία στέγη τους συλλόγους του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος Milli Görüs στην Αυστρία.
Πρόκειται για ένα γυμνάσιο στο οποίο η διαδασκαλία θα πρέπει να γίνεται στα τουρκικά. Τα Γερμανικά (σ.σ. η επίσημη γλώσσα του αυστριακού κράτους) απλώς θα προσφέρονται ως ξένη γλώσσα. Προβλέπεται να διδάσκονται περίπου 80 μαθητές, λέει ο Γκετσγκέλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Sebastian Kurz (κόμμα ÖVP) απέρριψε το σχέδιο ως εξής: ''Αυτός είναι ο εντελώς λάθος δρόμος''. Βάσει της αυστριακής πολιτικής, η κατάρτιση του ιμάμη πρέπει να είναι Αυστριακή, δημόσια και διαφανής. Αυτό το σχολείο δεν θα ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Μένει να δούμε, αν το σχολικό αυτό σύστημα ξεκινήσει όντως. Διότι οι ιμάμηδες στην Αυστρία πρόκειται από εδώ και πέρα, σύντομα, να εκπαιδεύονται στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης - στα γερμανικά.
Η Ισλαμική Ομοσπονδία στην Βιέννη εμφανίστηκε ως ο κυρίαρχος υπερασπιστής του σχεδιαζόμενου αυτού έργου.
Δεν πρόκειται για «σχολείο ιεροκηρύκων (ιμάμηδων)» με την κυριολεκτική έννοια, είπε ο Γιακούπ Γκετσγκέλ την Τετάρτη. Παρά το γεγονός ότι θα παρέχεται μια θεολογική έμφαση, δεν θα υπάρχει μία υποχρεωτική κατάρτιση ιεροκηρύκων. Πρόκειται να προσφέρεται (η κατάρτιση) σε αριθμό έως 80 μαθητών και μαθητριών(!) ανάλογα με το ενδιαφέρον. Η κατάρτιση θα αρχίζει μετά την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Επίσης, τονίζει ο ομιλητής, τα εκπαιδευτικά προσόντα δεν θα αναγνωρίζονται στην Αυστρία, και η Αυστρία δεν θα πληρώσει για το σχολείο. Οι σπουδές, ωστόσο, θα αναγνωρίζονται από την Τουρκία. Επιπλέον, το σχολείο θα προσφέρει επίσης την εκπαίδευση ενηλίκων και εργασία για νέους.
Δεν υπάρχει σχέση, σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του έργου του σχολείου και της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βιέννη. Οι προετοιμασίες για το έργο θα τρέξουν για μήνες, είπε ο εκπρόσωπος.
Λογικές απορίες που κάποιοι ξεχνούν...
Ενώ αυτά καταγράφονται από την αυστριακή εφημερίδα, ένα πλήθος ερωτημάτων έρχεται να αποκαλύψει την φοβικότητα (ή και ανεκτικότητα) του αρθρογράφου, ο οποίος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα «θερμός» στο να θέσει τα λογικά ερωτήματα που εμφανίζονται από αυτή την έντονη ισλαμιστική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Το πρώτο ερώτημα, φυσικά, αφορά την λειτουργία του σχολείου, το οποίο οι μαθητές θα παρακολουθούν χωρίς καμία απολύτως εκπαιδευτική αναγνώριση και κανένα απολύτως οικονομικό όφελος για τους ίδιους… Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Προφανώς όχι. Και προφανέστατα υπάρχουν άλλα σχέδια για περαιτέρω εκμετάλλευσή τους για διείσδυση του Ισλάμ στην αυστριακή κοινωνία.
Πώς αλήθεια, θα αντιδράσει η αυστριακή κυβέρνηση εάν οι τούρκοι (και άλλης εθνικότητας) μουσουλμάνοι της Αυστρίας, «εκλέξουν» κάποιον δικό τους μουφτή; Δηλαδή, κάποιον ψευτομουφτή;
Τι θα κάνει η κυβέρνηση της Αυστρίας με την παραγωγή ενός άγνωστου αριθμού φανατικών ισλαμιστών στο έδαφός της (ο αριθμός των 80 μαθητών αποτελεί μία γελοιότητα, αφού η ίδια η Ισλαμική Ομοσπονδία αναφέρει πως «η κατάρτιση θα προσφέρεται ανάλογα με το ενδιαφέρον»…
Πώς αντιμετωπίζει η Αυστρία την περίπτωση παροχής εργασίας από το συγκεκριμένο μουσουλμανικό σχολείο; Τι είδους εργασία θα είναι και ποιος θα είναι ο εργοδότης των αποφοίτων, όταν τα «εκπαιδευτικά προσόντα» δεν θα είναι αναγνωρίσιμα από την Αυστρία, όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο Γιακούπ Γκετσγκέλ;
Τέλος, ποιος θα βάλει τα χρήματα για την ανέγερση και λειτουργία του και πως σκοπεύει ο συγκεκριμένος «επενδυτής» να αποκομίσει οφέλη και τι είδους οφέλη θα είναι αυτά; Υπάρχει περίπτωση τα «οφέλη» του «επενδυτή» να λειτουργήσουν κατά της κοινωνικής συνοχής, της ειρηνικής διαβίωσης των Αυστριακών πολιτών και της ασφάλειάς τους;
Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο ισλαμιστικό σχολείο να γίνει «εργοστάσιο» παραγωγής φανατικών – φονταμενταλιστών ισλαμιστών που θα καθοδηγούνται από τον «ευεργέτη» τους, δηλαδή την Τουρκία και θα υπακούουν στις εντολές και θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις όποιες επιδιώξεις της τουρκικής πολιτικής στο εσωτερικό της Αυστρίας;
Τουρκικές "υπενθυμίσεις" στον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών
Ο αυστριακός συντάκτης της Die Presse διαπιστώνει κυριολεκτικά αυθαίρετα πως η σημερινή (19/6/2014) επίσκεψη του τούρκου πρωθυπόυργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αυστρία δεν συνδέεται με την ανέγερση και την λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου.
Διαφορετική άποψη από τον συντάκτη, όμως, φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση της Αυστρίας, για τις σκοπιμότητες του τούρκου πρωθυπουργού επί της Αυστρίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε ο 28χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, με συνέντευξή του είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην κάνει ομιλία παρόμοια με της Γερμανίας και «να είναι προσεκτικός» και να μην επαναλάβει τα όσα έκανε στην Γερμανία, όπου ζήτησε από τους τούρκους μετανάστες να μην αφομοιωθούν, να μην ξεχάσουν την μητρική – τουρκική γλώσσα, να μην ξεχάσουν το ισλάμ και τον τουρκικό πολιτισμό!
Σαν απάντηση, εισέπραξε την παραβίαση της ιστοσελίδας του από τούρκους «χάκερς» οι οποίοι του θύμισαν την τουρκική αλαζονεία, αφήνοντας ένα ξεκάθαρο «ερντογανικό» μήνυμα στον αυστριακό υπουργό:
«Υπουργέ Εξωτερικών, ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Ερντογάν είναι ο εγγονός προγόνων που έφτασαν μέχρι τη Βιέννη, τα εδάφη στα οποία πατάς εσύ. Είμαστε επιδρομείς, είμαστε Οθωμανοί, είμαστε η Τουρκία»!
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί πως η σημερινή έλευση του Ερντογάν στην Αυστρία, δεν χαρακτηρίζεται ως "θερμή" από την κυβέρνηση της Αυστρίας, αφού δεν πρόκειται κανένα μέλος της αυστριακής κυβέρνησης να συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό. Επίσης η αυστριακή κυβέρνηση δεν δέχθηκε να παραχωρήσει κάποιον χώρο στο κέντρο της Βιέννης για να μιλήσει ο τούρκος πρωθυπουργός, αλλά του παραχώρησε ένα παγοδρόμιο στα προάστια της αυστριακής πρωτεύουσας, γεγονός που δεν δέχτηκε ευχάριστα ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ταυτόχρονα, ακροδεξιός ηγέτης του εθνικιστικού Κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ), Χανς Κρίστιαν Στράχε, είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην ταξιδέψει στην Αυστρία κατηγορώντας τον πως έχει επιδοθεί σε «εκστρατεία προπαγάνδας για το Ερντογανιστάν του».
Μάλιστα, η σημερινή ημέρα (19/6/2014) αναμένεται να είναι "ενδιαφέρουσα", αφού ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους τούρκους της Αυστρίας να παρακολουθήσουν την ομιλία του και αναμένεται περίπου 17.000 να δώσουν παρών στο κάλεσμα του "σουλτάνου", αλλά την ίδια στιγμή έχει δημοσιοποιηθεί μία αντισυγκέντρωση αυστριακών, στην οποία θα συμμετάσχουν σύμφωνα με πληροφορίες του αυστριακού τύπου, περίπου 10.000, διαμαρτυρόμενοι κατά του τουρκικού εθνικισμού και, φυσικά, της εισβολής του Ισλάμ στην Αυστρία.
Οι τούρκοι της Αυστρίας θέλουν το νόμο της Σαρία
Σύμφωνα με αποκαλυπτική μελέτη που συντάχθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, στα μέσα του 2010, τα τρία τέταρτα των Τούρκων που ζουν στην Αυστρία, οι επιταγές του Ισλάμ είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, Πάνω από τους μισούς των ερωτηθέντων επιθυμούν την εισαγωγή του νόμου της Σαρία!!!
Έγραψε τότε η γερμανική "Bayernkurier": Στην γειτονική μας Αυστρία επίσης, η ένταξη των μεταναστών από την Τουρκία δημιουργεί δυσκολίες. Μια νέα μελέτη προκαλεί ανησυχία: Περισσότεροι από το ήμισυ των Τούρκων στην Αυστρία θα ήθελαν να δουν την εισαγωγή του σκληρού νόμου της Σαρία.
Περισσότεροι από τους μισούς - περίπου 220.000 μετανάστες τουρκικής καταγωγής - - οι οποίοι αποτελούν το 2,65 % του πληθυσμού της Αυστρίας που έχει πληθυσμό 8,3 εκατομμύρια κατοίκους - απαιτούν με κάθε σοβαρότητα από το δικαστικό σύστημα της χώρας, την εισαγωγή του ισλαμικού νόμου, δηλαδή την Σαρία!!!
Για σχεδόν τα τρία τέταρτα (72 %), η τήρηση των εντολών της θρησκείας τους είναι πιο σημαντική από τη δημοκρατία. Οι νόμοι και οι κανονισμοί της θρησκείας για το 57% των Τούρκων είναι πιο σημαντικοί από αυτή την Αυστρία.
Και σχεδόν το ήμισυ των Τούρκων μεταναστών λένε ότι η εγκληματικότητα στην Αυστρία οφείλεται στη δημοκρατία.
Αυτό οδηγεί επίσης σε ένα συμπέρασμα: οι νέοι Τούρκοι έχουν αναπτύξει μια έντονη τάση για μία υπο-κουλτούρα, αισθάνονται περισσότερο ‘δεμένοι’ (ή δεσμευμένοι) με το Ισλάμ, παρά με την κοινωνία στην οποία ζουν - και αυτό παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αυστρία.
Έτσι, το 45% των Τούρκων αδυνατεί να καταλάβει την αυστριακή κοινωνία, τον τρόπο ζωής των Αυστριακών και τις κυρίαρχες αξίες τους.
Και περίπου οι μισοί Τούρκοι αισθάνονται πιο προσηλωμένοι στην δική τους χώρα παρά στην Αυστρία. Το 55% των Τούρκων είναι αντίθετο ο γιος τους ή η κόρη τους να παντρευτεί με κάποιον ή κάποια που δεν είναι από την Τουρκία.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι άλλοι μετανάστες που ζουν στην Αυστρία, περίπου συνολικά 1,4 εκατομμύρια ξένοι - έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με την ενσωμάτωση.
Ενώ από τους Τούρκους αισθάνονται ότι έχουν ενσωματωθεί μόνο το 26%, το ποσοστό για τους Πολωνούς για παράδειγμα, είναι 53%.
Αυτό μπορεί να έχει σχέση και με την παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης: 76% των Τούρκων βλέπουν, σχεδόν καθημερινά, τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια και μόνο το 30% κάνει ζάππινγκ στο ORF. (η Österreichischer Rundfunk είναι η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της Αυστρίας).
Στην πραγματικότητα, η Αυστρία δεν έχει "προβλήματα με τους ξένους", αλλά είχε πρόβλημα με τους Τούρκους μετανάστες.
Η εικόνα της νοοτροπίας των Τούρκων στην Αυστρία συμπληρώνεται από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ε.Ε. και που δεν έγινε στην Αυστρία, αλλά στην Τουρκία. Όπου οι τέσσερις στους δέκα Τούρκους δεν θα ήθελαν να ζουν δίπλα σε έναν εβραίο, ενώ περίπου το ένα τρίτο δεν θα ήθελε καθόλου να έχει χριστιανικούς για γείτονες. Περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους μουσουλμάνους αντιτίθενται στην υπηρεσία μη-μουσουλμάνων στον τουρκικό δικαστικό σώμα, στο στρατό, στην αστυνομία ή στις μυστικές υπηρεσίες. Και πάνω από το 40% ήταν εναντίον του, ότι Εβραίοι και Χριστιανοί θα μπορούσαν να κατέχουν υψηλές θέσεις στον τομέα της επιστήμης ή της υγειονομικής περίθαλψης.
Και δεν τελείωσε ακόμα: το 57% των Τούρκων δεν θα ήθελε έναν άθεο για γείτονα, ενώ το 20% απορρίπτει τους αλλοδαπούς ως γείτονες!!! Ακόμη και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Bulent Arinc, περιγράφει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων "τρομακτικά", αν μη τι άλλο ενόψει της ένταξης στην ΕΕ που επιθυμεί η Τουρκία.
Αυτά καταγράφηκαν το 2010 και πάρα πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Κυρίως, άλλαξε, για την ακρίβεια αυξήθηκε κατακόρυφα, το σκεπτικό του ματαιόδοξου Ερντογάν για μία πανίσχυρη παγκοσμίως Τουρκία (είναι γνωστό πως ο τούρκος πρωθυπουργός θέλει να γίνει χαλίφης σε μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία), ο οποίος χρηματοδοτείται με τεράστια κεφάλαια από συγκεκριμένες αραβικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Κατάρ κ.α.) για να εξαπλώσει το Ισλάμ…
Η Αυστρία άρχισε να βλέπει αλλά και να ζει στην καθημερινότητά της τον κίνδυνο. Και είναι απορίας άξιο το γιατί η αυστριακή κυβέρνηση δεν θέλει να δει την σκληρή και επικίνδυνη πραγματικότητα…
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου