Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αυτή είναι η αλήθεια – Δώρα στους… ισχυρούς φίλους της κυβέρνησης οι επενδύσεις made in China


2014-06-21_115021
Δεν το διατύπωσε όμως όπως πραγματικά είναι: Συμφωνία με την Κίνα που αποτελούν δώρα για τους ισχυρούς φίλους μας στην κυβέρνηση… Πάμε να δούμε την αλήθεια. Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά και την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του στην Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία για νέους πανηγυρισμούς. Και παράλληλα αφορμή για να βάλει και πάλι μπρος την κασέτα των επενδύσεων, οι οποίες δεν έχουν έρθει φυσικά ποτέ. Έτσι και τώρα σε ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ, έκανε λόγο για συμφωνίες με την Κίνα, που θα αποφέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα…

Οι κινέζικες επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να αποβιβαστούν , θα επιδιώξουν να αρπάξουν σε εξευτελιστικές τιμές τις υποδομές της Ελλάδας και στη συνέχεια αξιοποιώντας τα πολύ φτηνά μεροκάματα, να εκμεταλλευτούν την εργατική τάξη προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους.
Επίσης, Θα υπογραφούν ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δυο χωρών περίπου 20 εμπορικές συμφωνίες αξίας 5 με 6 δις ευρώ. Ανάμεσα σε αυτές που θα υπογραφούν είναι αυτές της «China Development Bank» με την «Costamare» του ομίλου Κωνσταντακόπουλου. Επίσης ενδιαφέρον έχει η συμφωνία που θα υπογράψει η εταιρεία «Lamda Development» (συμφερόντων Λάτση) με την κινεζική εταιρεία «Fosun» για την επένδυση στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που έχει πλέον περάσει στα χέρια του επιχειρηματία Σπ. Λάτση. Κοινές επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας θα υπογράψουν η εταιρεία ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ με την κινεζική «Sinohydro».
Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η επέκταση των δανείων που δίνουν κινέζικες τράπεζες σε Έλληνες εφοπλιστές προκειμένου να κατασκευάσουν πλοία στα μεγάλα ναυπηγεία της Σαγκάης.. Ως αντάλλαγμα το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο ναυπηγεί τα νέα του πλοία στην Κίνα, την ίδια στιγμή που η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος «λιμοκτονεί».
Αυτές είναι λοιπόν οι επενδύσεις που θα… σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά; Αυτές είναι οι «επενδύσεις δώρα» και πάλι στους λίγους σε βάρος των πολλών…. Έτσι απλά…

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου