Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δικαστικό πραξικόπημα στην Μολδαβία για να μην κερδίσουν τις εκλογές οι αντιδυτικοί

Δικαστικό πραξικόπημα είχαμε στην Μολδαβία ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 30ης Νοεμβρίου στην Μολδαβία καθώς απαγορεύθηκε στο φιλορωσικό κόμμα "Πατρίδα" και τον ηγέτη του Ρενάτο Ουσάτι να συμμετάσχουν σε αυτές, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εγκατέλειψει τη χώρα και να ζητήσει άσυλο στη Ρωσία, αφού διαφαινόταν και κίνδυνος σύλληψής του! Οι αντιδυτικοί με την συμμετοχή του συγκεκριμένου κόμματος θα κέρδιζαν τις εκλογές και θα σχημάτιζαν κυβέρνηση!

Το μολδαβικό δικαστήριο απαγόρευσε την συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές διότι υποτίθεται ότι είχε λάβει εμβάσματα (!) από το εξωτερικό για την υποστήριξη της προεκλογικής του καμπάνιας! Δηλαδή η Ρωσία ότι έστελνε λεφτά κατ'ευθείαν στον λογαριασμό του για υποστήριξη!
Οι εκλογές της 30ης Νοεμβρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες διότι το βασικό ερώτημα που τίθεται σε αυτές είναι η σύσφιξη των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ και η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.
Η Μολδαβία, είναι ένα μικρό κράτος 3,5 εκατ. κατοίκων, πρώην περιοχή της Ρουμανίας, η οποια καταλήφθηκε από τους Σοβιετικούς και προσαρτήθηκε στην Σοβιετική Ενωση οριστικά το 1945 (η Ρουμανία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας), ενώ η ανατολική περιφέρειά της, η Υπερδνειστερία, αποσχίστηκε από τη χώρα μετά τον πόλεμο του 1994 και έχει ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος, το οποίο όμως δεν έχει αναγνωριστεί από τους δυτκούς.
Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο εν λόγω κόμμα ποσοστό που κυμαινόταν κοντά στο 15%.
Ωστόσο το κόμμα του Ουσάτι αναμενόταν να συνεργαστεί με το πρώην κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, το οποίο, στις δημοσκοπήσεις, έχει ποσοστό γύρω στο 24%, αλλά και με το επίσης φιλορωσικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 10-18% και θα σχημάτιζαν κυβέρνηση!
Μετά το δικαστικό πραξικόπημα, που βέβαια κατευθύνθηκε από τα γνωστά κέντρα. άγνωστο είναι το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου