Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΣ, Ή «ΚΟΛΟΥΤΟΥΜΠΑΛΑΣ» ;


kolotoumpa-1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μετά την πρωτοφανή κολουτούμπα της νέας ελληνικής  κυβέρνησης, μια κολουτούμπα που έχει προκαλέσει  μια μεγάλη σειρά ειρωνικών σχολίων από πολλές ευρωπαϊκές πλευρές, δυο είναι οι μοναδικοί δρόμοι που ανοίγονται πια μπροστά μας.
Ο πρώτος είναι παραμένουμε σκλάβοι της κακιάς ώρας μέσα στην Ευρωζώνη χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας καθώς τα χρέη θα συνεχίσουν να μας πνίγουν επί πολλές δεκαετίες και ο δεύτερος είναι στην αρχή φτωχοί εκτός ευρώ, αλλά με ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας και πραγματικής ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τα παχιά λόγια και οι εθνοσωτήρες περίσσεψαν και το πλοίο αν και δεν βούλιαξε έχει μείνει χωρίς καύσιμα και είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει την πορεία του με ξένους ανθέλληνες κυβερνήτες. Υπουργοί σουπερ σταρ και επικοινωνιακά παιχνίδια δεν φτάνουν πια να ξεγελάσουν την σκληρή πραγματικότητα. Άλλα λόγια ακούγαμε πριν από τις εκλογές και άλλες πράξεις βλέπουμε τώρα. Τα λογοπαίγνια δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν κανένα.
Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τις ελπίδες ενός λαού και ενός έθνους. Στο τέλος η χώρα αυτή δεν θα την ονομάζουν, Ελλάς αλλά… Κολουτουμπαλάς! Όχι ότι τώρα δικαιώνονται οι προηγούμενοι κυβερνήτες που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και που αναδείχτηκαν πρωταθλητές του εθνικού ξεπουλήματος, αλλά αυτό που δικαιώνεται είναι η εθνική κολουτούμπα που κοντεύει να μας κάνει όλους… ακροβάτες και καραγκιόζηδες της ιστορία μας.
Δημοψήφισμα τώρα για να αποφασίσουμε τι πραγματικά θέλουμε και για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Φτάνει πια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου