Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι… Νόμπελ ΕΙΡΗΝΗΣ για τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ απαιτεί η Ουκρανία!

porosenko_polyvolo
ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ! Μια επιστολή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο δείχνει την Ουκρανία με… τόλμη να απαιτεί μια υποψηφιότητα για Νόμπελ Ειρήνης για τον Πέτρο Ποροσενκο, αποκαλύπτοντας πώς οι ΗΠΑ είναι σε θέση να κάνουν ότι θέλουν τη νορβηγική επιτροπή Νόμπελ, για την εξασφάλιση μιας επιθυμητής νίκης του φημισμένου βραβείου Ειρήνης.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Eric Zuesse δημοσίευσε μια επιστολή στο blog του, η οποία, αν αληθεύει, φανερώνει ότι το ουκρανικό κοινοβούλιο ζήτησε από τις ΗΠΑ να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα για το 2015 του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για τον Poroshenko.
Η επιστολή απευθύνεται στην Julie Furuta-Toy, επιτετραμμένη (επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής) στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Όσλο και ενεργή Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νορβηγία. Είναι προφανώς υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, Volodymyr Groysman και χρονολογείται στις 19 Μαΐου του 2015, με αριθμό μητρώου 01-5 / 126 (90 542).
eggrafo_porosenko_nobel
Ο εκπρόσωπος του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουκρανίας, ωστόσο, αντέκρουσε το έγγραφο, λέγοντας ότι το γράμμα είναι «100 τοις εκατό ψεύτικο».
«Η πληροφορία που κυκλοφόρησε είναι ένα ψέμα. Δεν υπάρχει καμία επιστολή με τέτοιο αριθμό στη γραμματεία του προέδρου του κοινοβουλίου της Ουκρανίας. Είναι 100 τοις εκατό ψεύτικη», δήλωσε ο Dmitry Stolyarchuk.
Το δημοσιευμένο έγγραφο περιγράφει μια συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ να πιέσουν την Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ να δώσει υποψηφιότητα στον Πρόεδρο Poroshenko για το 2015.
«Εκτιμούμε τις προσπάθειες που έχετε κάνει για να είναι ο Πέτρο Ποροσένκο υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης», λέει η επιστολή. Ωστόσο, το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι το Κίεβο δεν είναι ακριβώς ικανοποιημένο με τις προσπάθειες των ΗΠΑ να πιέσουν το θέμα.
«Παρόλα αυτά, θεωρούμε τις διαβεβαιώσεις υποστήριξης από τα δύο μέλη της επιτροπής Νόμπελ ως ανεπαρκείς και όχι απολύτως συνεπείς με τις προηγούμενες συμφωνίες μας». Το έγγραφο στη συνέχεια αποκαλύπτει πώς οι ΗΠΑ είναι σε θέση να ασκήσουν πίεση στην Επιτροπή.
Υπάρχουν πέντε μέλη της επιτροπής: ο πρόεδρος Kaci Kullmann Five, ο Berit Reiss-Andersen, Δικηγόρος και Πρόεδρος του Νορβηγικού Δικηγορικού Συλλόγου. Ο Inger-Marie Ytterhorn, ανώτερος πολιτικός σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Προόδου, ο καθηγητής Henrik Syse και ο καθηγητής Olav Njølstad (Γραμματέας). Για να κερδίσει κάποιος το βραβείο, η υποψηφιότητα χρειάζεται την υποστήριξη τουλάχιστον τριών μελών.
Ως εκ τούτου, η επιστολή υποθέτει ότι οι ΗΠΑ έχουν την υποστήριξη των καθηγητών Syse και Njølstad και καλεί τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νορβηγία να «αλλάξει τη θέση των άλλων τριών μελών.»
Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου εισηγείται την «άσκηση πρόσθετης πίεσης με τη συμμετοχή όσων γερουσιαστών των ΗΠΑ συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με την Επιτροπή το 2009″, άρα αποκαλύπτοντας, πως ο νικητής του Νόμπελ Ειρήνης το 2009, Μπαράκ Ομπάμα, πήρε το βραβείο του.
Εάν η επιστολή είναι αληθινή, τότε αυτό δείχνει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν δυσφημιστικά στοιχεία για τον πρόεδρο της επιτροπής KACI Kullmann Five: «όσον αφορά τον τελευταίο, σας συνιστούμε να επωφεληθείτε από τις πληροφορίες που πρόκειται να λάβετε από τη Γερμανία. Οι συνάδελφοί σας στο Βερολίνο μας διαβεβαίωσαν ότι ο φάκελος σύντομα θα παραδοθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Όσλο».
Ανεξάρτητα από την αυθεντικότητα του εγγράφου, μένει να δούμε ποιος θα είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης 2015 και ειδικά αν το όνομα του Poroshenko είναι στη λίστα.

Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ. αποκλειστικά για το Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου