Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Επιστροφή Σαμαρά o στόχος των Δανειστών, αλλά το σχέδιο Τσίπρα τους τη χαλάει!

samaras_tsipras
Ο στόχος των πιστωτών ήταν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο χάος και να ανατρέψουν την κυβέρνηση, προκειμένου να επιστρέψει ο Αντώνης Σαμαράς στην εξουσία. Αλλά το σχέδιό τους απέτυχε γιατί ο Τσίπρας έχει σχέδιο.Ο στόχος των πιστωτών στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση από την αρχή ήταν να διενεργήσουν οικονομικό και χρηματοπιστωτικό στραγγαλισμό στην Ελλάδα. Ήθελαν να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος και στη συνέχεια να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιστρέψει ο Αντώνης Σαμαράς στην εξουσία. Αλλά το σχέδιό τους απέτυχε, σύμφωνα με τον εκδότη και αρχισυντάκτη της «Athens Courier» Φεντόρ Ιγνατιάδης, ανέφερε το RIA Novosti.

Κατά την άποψή του, ο Τσίπρας έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης που σαφώς προχωρά και σύντομα η Ελλάδα θα έχει πρόωρες εκλογές.
Ο Ignatiads διαβεβαιώνει ότι η απόφαση Σαμαρά να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο αποφασίστηκε από κοινού με τους πιστωτές, οι οποίοι στη συνέχεια επέκτειναν το πακέτο ενίσχυσης για δύο μήνες. Το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2014, οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του πακέτου βοήθειας καθυστέρησαν και αναβλήθηκαν λόγω των πρόωρων εκλογών.
«Κατά τις εκλογές ήθελαν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για τρεις έως τέσσερις μήνες, να κάνουν διαπραγματεύσεις, αλλά να μη δώσουν χρήματα. Ήθελαν να στραγγίξουν εντελώς την οικονομία, το οποίο έγινε, να οργανώσουν το χάος και στη συνέχεια να τιμωρήσουν ανοιχτά την Ελλάδα με κλειστές τράπεζες και στον απόλυτο πανικό να γίνουν εκλογές για να ρίξουν την αριστερά για πάντα», είπε ο αναλυτής.
Σύμφωνα με τον Ιγνατιάδη, ο Σαμαράς επέκτεινε το πρόγραμμα το 2014, όταν θα έπρεπε να εφαρμοστούν σκληρά μέτρα, αλλά περισσότερο ανησυχούσε για την εικόνα του.
«Έπρεπε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν το έκανε. Αντ ‘αυτού το μετατόπισε προς την αριστερή κυβέρνηση, η οποία, φυσικά, αρνήθηκε. Η Ευρώπη προσποιήθηκε ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί και για πέντε μήνες φέρεται να το έκανε, αλλά στην πιο κρίσιμη στιγμή, όταν η Ελλάδα έκανε σημαντικές παραχωρήσεις, η Ευρώπη έκανε πιο σκληρά τα μέτρα στο μνημόνιο».
Οι αντίπαλοι υποτιμούν τις καλές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τους Άραβες, τους Εβραίους, τους Ιρανούς, τους Ρώσους και τους Κινέζους.
«Υπάρχουν προσπάθειες να μας απομονώσουν, αλλά και τι έγινε; Οι Καταριανοί, οι Ρώσοι, ή οι Κινέζοι δεν θα ζητήσουν άδεια για να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. Οι Έλληνες έχουν μια μεγάλη δημοκρατική παράδοση, με τους Έλληνες η απομόνωση δεν θα λειτουργήσει», κατέληξε ο Ιγνατιάδης.

http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου