Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Π.Μέισον: "Κλειδί νέας προσέγγισης το χρέος στην ΕΚΤ - Κρίσιμο ζήτημα τα SMP ομόλογα της ΕΚΤ"

Το χρέος και μια διευθέτηση που προσφέρει ανακούφιση από το βάρος του πάνω στην οικονομία,  αποτελεί κλειδί στις ανανεωμένες προσεγγίσεις, αναφέρει με ένα tweet ο Πολ Μέισον. «Η Ελλάδα σκέφτεται μια νέα πρόταση από τους θεσμούς. Χωρίς να είναι σαφές εάν θα είναι μόνο από την Κομισιόν ή από το σύνολο των τριών θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Κρίσιμο ζήτημα θα είναι των SMP ομολόγων που κρατά η ΕΚΤ», γράφει το tweet του Πολ Μέισον από το Channel 4.
 
Η ανταλλαγή με swap των ομολόγων της ΕΚΤ και η επέκτασή τους στο μέλλον ώστε να μην πέσει το βάρος πληρωμών τώρα είναι σε γενικές γραμμές η πρόταση Βαρουφάκη και τη ελληνικής κυβέρνησης ζητώντας μια διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους ώστε να υπάρξει ανακούφιση και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των σκληρών μέτρων λιτότητας
 
«Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως ο Γιούνκερ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να προσφέρει στην Ελλάδα μια ελαφρώς καλύτερη πρόταση», γράφει to tweet του Jan Dams από τη Welt.
 
Άλλοι αναλυτές πάντως σχολιάζουν πως «ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια συμφωνία και αυτό ένα πολύ ΜΕΓΑΛΟ εάν, πώς μπορεί να υπάρχει η πιθανότητα να ψηφίσουν για 6 κοινοβούλια για παράταση του προγράμματος πριν από τα μεσάνυχτα σήμερα (που λήγει το πρόγραμμα); ας είμαστε ρεαλιστές».
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου