Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ρωσική εταιρεία «χτύπησε» τεράστιο κοίτασμα χρυσού αξίας 298 δισ. δολ στο Σουδάν!

Ο Υπουργός Ορυκτών Πόρων του Σουδάν Moχάμεντ Αχμαντ Αλ-Καρούρ ανακοίνωσε την Τετάρτη την ανακάλυψη πολύ μεγάλων αποθεμάτων χρυσού από τη ρωσική εταιρεία Siberian for Mining παράλληλα με την υπογραφή της μεγαλύτερης συμφωνίας επένδυσης στην ιστορία της χώρας, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
 
«Η ρωσική εταιρεία ανακάλυψε μεγάλα αποθέματα χρυσού σε δυο περιοχές: Στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Νείλο», δήλωσε ο Αλ Καρούρ κατά τη τελετή στο Παλάτι των Ρεπουμπλικάνων, παρουσία του προέδρου του Σουδάν Ομάρ Αλ Μπασίρ και του διευθυντή της εταιρείας Βλαντίμιρ Ζούκοφ.
 
Συνολικά ο χρυσός αποτελεί περίπου 46 χιλιάδες τόνους, δήλωσε ο υπουργός στη συνέντευξη Τύπου, υπολογίζοντας τη συνολική αξία στα 298 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το πρώτο έτος θα παραχθούν περίπου 33 τόνους χρυσού. Μετά από δυόμισι χρόνια, η παραγωγή θα αυξηθεί μέχρι 53 τόνους ανά έτος, είπε ο υπουργός. Επίσης επεσήμανε πως αυτή η ανακάλυψη θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό των ρωσικών εταιρειών που παράγουν στο Σουδάν χρυσό, σίδηρο και άλλους φυσικούς πόρους.
 
«Η εταιρεία θα επενδύσει στην κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου στο βορρά της χώρας για την επεξεργασία του χρυσού. Αυτό το εργοστάσιο θα είναι το πρώτο του είδους του στην αφρικανική ήπειρο», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Siberian for Mining Βλαντίμιρ Ζούκοφ. Το κόστος κατασκευής του εργοστασίου ο Ζούκοφ εκτίμησε σε 240 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 50 τόνους χρυσού ετησίως.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου