Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Γιούνκερ: ''Τα κράτη της ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν το χάος και την οικονομική παρακμή''. Ο χαφιές και βασικός συντελεστής της μεθοδευμένης αποτυχίας κάνει τον απολογισμό του...

Το περίφημο «Όνειρο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ευημερία καταρρέει παταγωδώς, ενώ τα κράτη μέλη θα αντιμετωπίσουν μεγάλη οικονομική ύφεση, τόνισε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος , αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής δήλωσε ότι η ΕΕ «δεν πηγαίνει πολύ καλά» και σύντομα θα επισκιαστεί από ακμάζουσες οικονομίες και την παγκόμια αύξηση του πληθυσμού.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ , δήλωσε ότι : «Από οικονομική άποψη, βλέπουμε το τέλος των ένδοξων χρόνων της Ευρώπης σε σύγκριση με ό, τι κάνουν οι άλλοι». Υπονοώντας την Κίνα , την Ρωσία και την Ινδία .

Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης τους εθνικούς ηγέτες ότι δεν έχουν «αλληλεγγύη» προς το «κοινό όραμα» για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, επειδή «δεν αγαπούν» αρκετά ο ένας τον άλλον.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πηγαίνει πολύ καλά, και έτσι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα κρατήσουμε ζωντανές τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και τις ελπίδες της Ευρώπης που σχεδιάσαμε », τονίζει ο ίδιος .

Η ΕΕ θα αποτελέσει σύντομα μόλις το 15 τοις εκατό
του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε σύγκριση με άλλες χώρες,οι οποίες απολαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε πρόσφατα τους Βρετανούς να «αρπάξουν» τις ευκαιρίες που τους δίνονται για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις ασιατικές αγορές, αντί να βασίζονται στους συναδέλφους στα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Για πάρα πολύ καιρό, η Βρετανία έβλεπε τον «ανεμοδείκτη» της ανάπτυξης που έδειχνε προς αυτές τις μακρινές χώρες, αλλά συνέχιζε να στηρίζεται στους Ευρωπαίους γείτονές της , όσον αφορά το εμπόριο και τις επενδύσεις», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Juncker συνεχίζοντας την αυτοκριτική υποστήριξε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν την ανάγκη τα κράτη μέλη να «μείνουν μαζί».

Μιλώντας στη Μαδρίτη, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Δεν υπάρχει χρόνος για μας για το «ξαναμοίρασμα» των εθνικών προβλημάτων και των τάξεων».

Υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο με τίτλο (Ria Novosti: «Πολύ σύντομα ολόκληρη η Ευρώπη θα «σαρωθεί» από «πολύχρωμες επαναστάσεις» τύπου Ουκρανίας), ότι έρχονται συνεχώς στο «φώς» τα σενάρια που αφορούν την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου, από πολλά κέντρα γεωπολιτικών ερευνών. Η οικονομική και συνάμα η πολιτική κρίση που μαστίζει την ΕΕ, ελέω Γερμανίας είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

Ο Γιούκερ ο οποίος είναι «παλιά καραβάνα», διαβλέπει ότι αυτό που δημιούργησαν άλλοι παλιότεροι ηγέτες με όραμα, έχει καταστραφεί, ελέω της οικονομικής ένωσης με τις ΗΠΑ.

Τώρα η ΕΕ δεν εξυπηρετεί κανένα σχέδιο για αυτό θα πρέπει να « χαθεί».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου