Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ;;...Διπλό παιγνίδι έπαιξε το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο στο ενεργειακό

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου,στις 9 Δεκεμβρίου,ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την Τουρκία στην εξόρυξη του φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο και στην παροχή μεγάλων ποσοτήτων στην τουρκική αγορά.Επίσης σημαντικό βήμα προς την ''επαναπροσέγγιση'' ήταν και η πρόσφατη εκλογή του νέου αρχηγού της Mossad, του Yossi Cohen, ο οποίος είναι υποστηρικτής της αποκατάστασης των σχέσεων Τουρκιάς Ισραήλ και την διεύρυνσης της συνεργασίας εν όψει σημαντικών εξελίξεων στην περιοχή.


Διπλό παιγνίδι έπαιξε το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο στο ενεργειακό


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Θύματα του Ισραήλ ήταν η Ελλάδα και η Κύπρος. Κακή και ασύμφορη αποδεικνύεται η συμφωνία για την εκμετάλλευση τών Κυπριακών κοιτασμάτων με το Ισραήλ όπως και η μετάδοση στρατιωτικών μυστικών της Ελλλάδας στο Ισραήλ (S-300 κλπ). Λάθος αποδεικνύεται ότι ήταν και η κατασκευή και αποκλειστική χρήση συστήματος ραντάρ στη Κρήτη απο το Ισραήλ με απόφαση του Κamenos. H Kρήτη συνεχώς οδηγείται προς απόσχιση απο την Ελλάδα, λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει στην επιμέρους ΑΟΖ της.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν κράτησαν καμμία πισινή απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο αφού έδεσε το γάιδαρο με τη κυβέρνηση των ξένων στην Ελλάδα επανέρχεται σε άνομη και ανήθικη φιλική σχέση με τη Τουρκία θέλοντας να μεταφέρει Ισραηλιτικό και Κυπριακό αέριο μέσα απο αυτή στην ΕΕ, αντί να προχωρήσει στη κατασκευή του αγωγού East Med. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην Ελλάδα δεν εξορύσσεται το υπάρχον φυσικό αέριο, ακόμη και αυτό που υπάρχει στη στεριά π.χ. στη Θεσσαλονίκη.

Άμα έχεις τέτοιoυς φίλους, τους εχθρούς δεν τους χρειάζεσαι.

Το Ισραήλ δεν βοήθησε ποτέ τεχνολογικά την Ελλάδα παρότι μεγάλο μέρος των καθηγητών ΑΕΙ στην Ελλάδα είναι Ισραηλιτικής καταγωγής. Διαχειρίστηκε την Ελλάδα σαν κατώτερο είδος και σαν εξηρτημένη χώρα. Τα ''κοινά projects'' Ελλάδας και Ισραήλ σε επιστημονικά θέματα ήταν πάντα πατάτες. Δεν ξέρουμε γιατί το Ισραήλ συνηθίζει να συναλλάσεται με ότι πιο ηλίθιο και άχρηστο υπάρχει σε πολιτικό και επιχειρηματία στη χώρα της απόλυτης χαλαρότητας. Η πολιτική αυτή είναι κουτή και πρέπει να αλλάξει αλλοιώς ούτε ο κόσμος θα αλλάξει και δεν θα επέλθει ποτέ ειρήνη. Δεν πρέπει να χτυπιέται η βλακεία με το σφυρί.

Η συμφωνία για το LNG Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των εφοπλιστών anonymous. Δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε τη Κύπρο αλλά ούτε και το Ισραήλ.

Καλούμε το ΚΙΣ να κάνει παρέμβαση στη κυβέρνηση του Ισραήλ, που δεν πρέπει να χάνει την ψυχραιμία της όταν κάνει λάθη κάνοντας μεγαλύτερα λάθη.

Όσον αφορά τους δήθεν Έλληνες εφοπλιστές που “διαπρέπουν” (μόνο για τη τσέπη τους) να πληρώνουν τους φόρους τους, όπως όλοι οι Έλληνες και χεστήκαμε αν είναι πρώτοι στο κόσμο.

Αν οι εφοπλιστές anonymous δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες να φύγουν να πάνε αλλού. Μόνο κακό έχουν κάνει στην Ελλάδα.

Ελάχιστες απο τις επιχειρήσεις που έχουν, έξω απο τον εφοπλιστικό και το τουριστικό κλάδο ή τα ΜΜΕ προσφέρουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Τα Γήπεδα, τα καζίνο, ο ΟΠΑΠ και τα ΜΜΕ δεν είναι επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης της χώρας. Εϊναι αρπαχτές. Τα σύννεφα τα βλέπουν; Έχουν νερό μέσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου