Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Πρόγραμμα ψευδοκυβέρνησης με περισσότερη Τουρκία!!!

ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Λογικές δύο κρατών και με σταθερό στόχο να διασφαλισθεί η εσαεί παρουσία της Τουρκίας, είτε με συμφωνία στο Κυπριακό είτε χωρίς, είναι «εμβολιασμένες» οι λεγόμενες προγραμματικές θέσεις της νέας ψευδοκυβέρνησης, που τέθηκαν χθες ενώπιον της «βουλής», από τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Υπό το άγρυπνο μάτι του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Τουγρούλ Τουρκές, ο ψευδοπρωθυπουργός επισήμανε πως προτεραιότητα αποτελεί η υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου 2016-2018, Τουρκίας-ψευδοκράτους, εξού και οι αναφορές στις ιδιωτικοποιήσεις.

Κωδικοποιώντας τις θέσεις που κατέθεσε ο ψευδοπρωπουργός, τα σημαντικά στοιχεία του λεγόμενου προγράμματος είναι τα εξής:
Πρώτο, τάχθηκε υπέρ των τουρκικών εγγυήσεων μετά από μια συμφωνία.
Δεύτερο, υποστήριξε πως η λύση θα πρέπει να καταστεί πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε., για να κλειδώσει εσαεί προφανώς τις όποιες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο.
Τρίτο, πολύ διαφωτιστική είναι η θέση για το περιουσιακό. Προτάσσοντας τη διζωνικότητα, έγινε λόγος για ξεκάθαρη πληθυσμιακή και περιουσιακή πλειοψηφία των Τ/κ στο βορρά και των Ε/κ στον νότο. Θέση που υποστηρίζει στις συνομιλίες και ο Ακιντζί.
Τέταρτο, πρόβαλε τη διαχρονική τουρκική προσέγγιση να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις πληθυσμού, παραπέμποντας και στο εδαφικό και στο περιουσιακό. Το πρόβλημα, πρέπει να λυθεί κυρίως με μαζικές ανταλλαγές, αποζημιώσεις και περιορισμένες επιστροφές, όπως αναφέρθηκε.
Πέμπτο, επιμένοντας στη συνέχεια του ψευδοκράτους και μετά από μια συμφωνία, αναφέρθηκε στις σημερινές «πραγματικότητες»: Στο νησί υπάρχουν δύο «κράτη», δύο «λαοί» και δύο «δημοκρατίες», όπως επακριβώς διατυπώθηκε ο ισχυρισμός.
Έκτο, για το φυσικό αέριο επαναλήφθηκε η θέση ότι οι φυσικές πηγές ανήκουν και στις δύο κοινότητες και οι συμφωνίες που υπέγραψε η ε/κ πλευρά είναι μονόπλευρες. «Είναι αποφασισμένοι», ανέφερε, «έναντι σε τέτοιες δραστηριότητες που ανοίγουν το δρόμο σε μια νέα κρίση, να διαφυλάξουν τα συμφέροντα και δικαιώματα των Τ/κ σε συνεργασία με τη μητέρα Τουρκία. Δεν θέλουν, είπε, τους υδρογονάνθρακες να αποτελούν θέμα αντιπαράθεσης αλλά συνεργασίας».
Έβδομο, έγινε λόγος για εναλλακτική λύση, δηλαδή σχέδιο Β΄. Αυτό ισχύει τόσο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όσο και μετά. Με αυτό, είπε, θέλουν να τονίσουν ότι δεν είναι σωστή η αντίληψη ότι οι Τ/κ θα είναι δέσμιοι σε μια συμφωνία με τους Ε/κ αλλά θα εξυπηρετηθούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. Σε περίπτωση που από τα δημοψηφίσματα προκύψει ένα ή και δύο `όχι` τότε θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πριν από τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων τι θα γίνει μετά(!).
Όγδοο, σε μια πιθανή συμφωνία, είπε, «θα πρέπει να διασφαλιστούν οι ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας». Μέρος των λεγόμενων προγραμματικών θέσεων διάβασε ο συνέταιρος στην ψευδοκυβέρνηση, Σερντάρ Ντενκτάς. Η συζήτηση του προγράμματος, ΚΕΕ-ΔΚ, θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη.
Από τις 50 «έδρες» της «βουλής», ΚΕΕ και ΔΚ έχουν 23 και χρειάζονται ακόμη 3 «έδρες» τουλάχιστον. Επενδύουν στη στήριξη των ανεξάρτητων «βουλευτών» που είναι τέσσερις και αυτό φαίνεται να διασφαλίσθηκε με παρέμβαση Τουρκές.  

«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

https://hellasforce.com/category/ethnika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου