Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Ελλάδα συμβουλεύεται τη Μάλτα για να περάσει νόμο φυλετικής ταυτότητας!


dalli_helena_greek_antiprosopeiaΑντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στη Μάλτα για να μάθει για τη νομοθεσία πίσω από τον πρωτοποριακό νόμο ταυτότητας φύλου. Συναντήθηκε με την υπουργό πολιτικών ελευθεριών Helena Dalli, η οποία είπε ότι η Μάλτα έχει γίνει ένας εξαγωγέας νόμων στον τομέα των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Transgender). Η ίδια σημείωσε ότι το Βέλγιο υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συμφωνίας με τη Μάλτα για να συντάξει μια νομοθεσία ταυτότητας φύλου με το μοντέλο της Μάλτας.
Η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Μάλτα αναζητά συμβουλές για το πώς να υιοθετήσει ένα παρόμοιο νόμο ταυτότητας φύλου.
Ο νόμος της ταυτότητας φύλου της Μάλτας – ο οποίος πέρασε πέρυσι – αφαίρεσε την υποχρεωτική υποβολή χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου, πριν από την αλλαγή των επίσημων εγγράφων για αντανάκλαση της φυλετικής ταυτότητας.
Κατέστησε επίσης την εγχείρηση αλλαγής φύλου έγκυρο λόγο για αναρρωτική άδεια, επέκτεινε τα εγκλήματα μίσους για να συμπεριλαμβάνουν τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤ και των ίντερσεξ και επέτρεψε στα τρανσέξουαλ άτομα να αλλάξουν τη νόμιμη ταυτότητά τους, ενώ είναι παντρεμένα. 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου