Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗΝ… ΤΕΛΕΤΗ ΚΙΤΣ-ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!


erdogan-fetih-880

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η άλωση της Κωνσταντινούπολης με… υποβρίχια και πολεμικά ελικόπτερα, στην φαντασμαγορική τελετή κιτσαρίας που οργάνωσε ο νέος Πορθητής, ο Ταγίπ Ερντογάν και που στοίχησε πολλά εκατομμύρια τουρκικές λίρες.Όπως μεταδίδουν πολλά αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ, η αναπαράσταση της άλωσης που ετοιμάζονταν εδώ και καιρό και που δεν έχει προηγούμενο, είχε πολλά ευτράπελα όπως η παρουσία… πολεμικών ελικοπτέρων που πετούσαν πάνω από το πεδίο της αναπαράστασης για λόγους ασφαλείας, όπως τονίστηκε από τις τουρκικές αρχές.

Συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση της αναπαράστασης μετείχαν εννέα χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε πολεμικά ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής και 27…ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της τουρκικής αστυνομίας.
Για την αναπαράσταση της κατάληψης της Πόλης πήραν μέρος πέντε χιλιάδες άντρες ενώ η σκηνές μεταδίδονταν και σε οθόνες για απομακρυσμένες περιοχές εκτός από τα τουρκικά και στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, αραβικά, και ρωσικά.
Τους μετέχοντες περίμεναν στο άκρο του πεδίου της αναπαράστασης 70 ασθενοφόρα και 600 τραυματιοφορείς, καθώς οι λιποθυμιές ήταν οπλές εξ αιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης του κόσμου
Ο Ερντογάν και η σύζυγος του η Ζεινέπ δηλώσαν στο τέλος τη πλήρη ικανοποίηση τους
Για όλα αυτάççç Masallah Fatih Erdoğan!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου