Κυριακή 29 Μαΐου 2016

«Εκλιπούσα» η Κυπριακή Δημοκρατία! Νέα Τεράστια ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!! Το Αποτέλεσμα από τα Γελάκια Τσίπρα-Ερντογάν στην Τουρκία!!!

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνάντηση Ερντογάν-Τσίπρα: Γελάκια, χαρές και… γραβάτες
ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ….
«Εκλιπούσα» χαρακτηρίζει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Κυπριακή Δημοκρατία η Τουρκία. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η Άγκυρα υπέβαλε γραπτώς δύο επιφυλάξεις κατά την επικύρωση ισάριθμων διεθνών συμβάσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συνιστούν σε καμιά περίπτωση αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης που προσποιείται ότι εκπροσωπεί την εκλιπούσα «Κυπριακή Δημοκρατία».

Οι τουρκικές επιφυλάξεις κοινοποιήθηκαν επίσημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις 2 Μαΐου και καταδεικνύουν τη στρατηγική επιδίωξη της Άγκυρας, που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια με την κατάθεση εγγράφων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο διεθνείς συμβάσεις δεν αφορούν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά θέματα που άπτονται της ανθρώπινης υπόστασης, όπως η «Σύμβαση κατά της Εμπορίας Προσώπων» και η «Προστασία Προσώπων» σε σχέση με την αυτοματοποιημένη παροχή προσωπικών δεδομένων.
Αυτό δείχνει το μένος της Άγκυρας να ροκανίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα. Ξένη διπλωματική πηγή, ανέφερε στον «Φ», ότι η στάση που τηρεί η Τουρκία και ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι «συνεπής» με την άποψή της «για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για δημιουργία ενός νέου συνεταιρισμού, αποτελούμενου από δύο συνιστώντα κρατίδια».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Άγκυρα θεωρεί ότι θα εξασφαλίσει «ευνοϊκή στάση» από την Ε.Ε. στο Κυπριακό, αξιοποιώντας ως μοχλό πίεσης το ζήτημα της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης, το οποίο οδήγησε το δίδυμο Μέρκελ–Γιούνκερ να στρώσουν χαλί στον Ταγίπ Ερντογάν, προσφέροντας ανταλλάγματα σε όλα τα επίπεδα.
Είναι πρόδηλο ότι το καθεστώς Ερντογάν επιδίδεται σε ένα σκληρό παιγνίδι αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ παράλληλα επιχειρεί αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους, όπως άλλωστε διαφάνηκε για ακόμη μια φορά από το παιγνίδι που στήθηκε στην Κωνσταντινούπολη (συνάντηση Μπαν Κι Μουν – Ακιντζί), με τη συμβολή και του Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

https://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου