Greek Spirit....29-6-2016
ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ...Απαραίτητη προϋπόθεση γα να καταλάβουμε τι θα επακολουθήσει του δημοψηφίσματος στην Βρετανία είναι να θυμηθούμε αυτά που το hellenic sunriseγράφει εδώ και χρόνια σχετικά με τα αίτια του πολέμου στην Συρία και το σχέδιο της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση από την Τουρκία. Το hellenic Sunrise υποστηρίζει σθεναρά και με κάθε ανάληψη της ευθύνης τα παρακάτω :
α. Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε ως επακόλουθο της άρνησης του πρ. Άσαντ το 2009 να δεχθεί την διέλευση ενός αγωγού αερίου από την χώρα του, αγωγού Κατάρ-Σ.Αραβίας-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας- Β. Ηπείρου-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.
Ο πόλεμος διεξήχθη με χρήμα από το Κατάρ, τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ καιυποστήριξη από την Τουρκία. Η Γερμανία ως η κύρια ενδιαφερόμενη για την δημιουργία του αγωγού παρείχε κάθε είδους διπλωματικήπαρασκηνιακήκάλυψη .Ενδιαφέρον είναι ότι ο Ομπάμα δεν ήταν ποτέ και πολύ πρόθυμος για να υποστηρίξει τον πόλεμο εναντίον της Συρίας και ακόμα και αυτό τοπερίφημο Ισλαμικό Κράτος είναι προϊόν του βαθέωςαμερικάνικου κράτους-παρακράτους των μυστικών υπηρεσιών που ελέγχονται από την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση του Ομπάμα.
Η Ρωσία αναμείχθηκε ενεργά στην Συρία για δύο κύριους λόγους, ο ένας ήταν η αποσόβηση του κινδύνου πτωσηςτου Άσαντ και της κατασκευής του αγωγού ο οποίος θα ανεξαρτητοποιούσε την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο και ο δεύτερος ήταν η αποσόβηση του κινδύνου οι ισλαμιστές να μεταφέρουν τον πόλεμο στον Καύκασο και την Τσετσενία.
Περισσότερα στα ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ–ΤΟΥΡΚΙΑΣ–ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ και ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Η Γερμανία σε αντάλλαγμα για το φυσικό αέριο του Κατάρ έχει υποσχεθεί την παράδοση-απόδοση τουευρωπαϊκού νότου στο Κατάρ και Σ.Αραβία για την αναβίωση της πάλαι ποτέ Αραβικής
Αυτοκρατορίας σε Β.Αφρική και Ν. Ευρώπη.
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η ανάμειξη της Ρωσίας στο Συριακό μέτωπο έχει ως τελεσίδικο πλέον αποτέλεσμα την κατάργηση των σχεδίωνγια τον αγωγό Κατάρ-Γερμανίας και την εξασφάλιση της ενεργειακής εξάρτησης της τελευταίας από την Ρωσία.
Οι Βρετανοί ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τους τυχοδιωκτισμούς της Γερμανίας τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Συρία αλλά δεν αντέδρασαν,μάλιστα βοήθησαν κιόλας, επειδή το Κατάρ έχει εξαγοράσει όλη τηνΒρετανική οικονομία όπως φυσικά και την πολιτική ελίτ της,εάν διαβάσετε το παρακάτω θα καταλάβετε : ΚΑΤΑΡ -ΠΩΣΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ– Η ΠΡΩΗΝΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΩΣΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ωστόσο η κρίση αγγίζει πλέον και τους πλούσιους Άραβες, Σ.Αραβια καιΚατάρ πέφτοντας θύματα του ίδιου τους του σχεδίου για την οικονομική καταστροφή της Ρωσίας έχουν εισέλθει σε οικονομική κρίση. Η τεχνητή πτώση των τιμών αερίου και πετρελαίου αποφασίστηκε το 2014 από Κατάρ-Σ.Αραβία και ΗΠΑ, παράλληλα με την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους. καιαποσκοπούσε στο οικονομικό χτύπημα ενάντια στην Ρωσία η οποία βασίζεται εξολόκληρου στις εξαγωγές υδρογονανθράκων.Το αποτέλεσμα δυο χρόνια μετά είναι η οικονομική καταστροφή των Αράβων και η πανηγυρική επιβίωση και εδραίωση της Ρωσίας ως ενεργειακού μονοπωλίου στην Ευρώπη Περισσότερα στα Η Σαουδική Αραβία… πτωχεύεικαι ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Οι Βρετανοί βλέποντας πως ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας-Σ.Αραβίας-Κατάρκαταρρέει γεωπολιτικά, αισθάνθηκανέτοιμοι για την μεγάλη απόδραση.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αντικατοπτρίζει την άποψη της βασίλισσας και οικονομικής ελίτ των Βρετανών οι οποίοι ακόμα και εάν δεν φύγουν άμεσα από την Ε.Ε. έχουν δώσει μήνυμα στην Ρωσία και Κίνα ότι δεν έχουν πλέον σχέση με το Δ’ Ράιχ .
Η Βρετανία ηγείται της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και η βασίλισσα Ελισάβετ είναι κατ ουσίαν βασίλισσα του Καναδά-Αυστραλίας και ηγείται τουοικονομικού και πολιτικού συνασπισμού 53 χωρών ανάμεσα τους η Ινδία η Νιγηρία, το Πακιστάν , ακόμα και η Κύπρος μας ανήκει στην Βρετανικήκοινοπολιτεία Περισσότερα στο Ίσως το μόνο κρατίδιο το οποίο λείπει από την συλλογή της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και το οποίο κατέχει εξέχουσαγεωπολιτική θέση στην περιοχή του είναι η ίδια η Ελλάδα.
Η Βρετανία διαθέτει μεν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις βόρειες θάλασσες της τα οποία όμως εξαντλούνται και οι Γερμανοί παρ όλη τηνκαταστροφή που προκάλεσαν στην Μ. Ανατολή δεν κατάφεραν ακόμα να φέρουνΚαταριανό αέριο με αγωγό.
Ένα άλλος παραδοσιακός σύμμαχος της Γερμανίας, πάντα σε εμπορικόεπίπεδο, η Κίνα, τελευταία ΄΄αδειάζει΄΄ την Γερμανία . Η Γερμανία πάντα πίστευε ότι όταν η Ευρώπη καταντήσει καμένη γη μετά την επίτευξη των στόχων του Δ’ Ραιχ,ότι θα μπορούσε να συνεχίσει τις εξαγωγές της αλλά και την παραγωγή των βιομηχανικών προιόντων της στην αχανή πληθυσμιακάΚίνα.Η Κίνα όμως τελευταία έχει χάσει τον βηματισμό της, έχει περιέλθει και αυτή σε κρίση, οι εξαγωγές της μειώνονται και η οικονομία της από καθαρά εξαγωγική μετατρέπεται σε οικονομία που βασίζεται στις δημόσιες επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας όπως και στην τεχνητή αύξηση της κατανάλωσης των Κινέζων με την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης,δηλαδή την χρήση πλαστικού χρήματος και δανεικών από την μεσαία τάξη. Σε αυτό το περιβάλλον οι κινέζοι γίνονται πλέον καχύποπτοι απέναντι στις γερμανικές επενδύσεις και δραστηριότητες των γερμανών στην Κίνα, κάτι που η Μέρκελ προσπαθεί ανεπιτυχώς να διευθετήσει με συνεχείς επισκέψειςγερμανών κυβερνητικών παραγόντων στην ασιατική χώρα. Εκτός από την οικονομική κρίση της κινεζικής οικονομίας και την εσωστρεφή καχυποψία της για κάθε ξένη επένδυση, οι κινέζοι έχουν πλέοναποκτήσει την τεχνογνωσία και την ικανότητα να εξελίξουν τα δικά τους βιομηχανικάπροϊόντα νοιώθοντας έτοιμοι να πετάξουν έξω από την χώρα τους τους Γερμανούς οι οποίοι αφελώς πίστευαν ότι οι κινέζοι θα ήταν ανίκανοινααπορροφήσουν και να αντιγράψουν το γερμανικό know how.
Βλέπουμε δηλαδή ότι η Γερμανία σταδιακά χάνει σε όλα τα μέτωπα, το ίδιο και τα τσιράκια της. Η Τουρκία που τόσο στήριξε το Ισλαμικό Κράτος βαίνει προς διαμελισμό, το Κατάρ και Σαουδική Αραβία σε οικονομική κρίση και οι πάλαι ποτέ εταίροι όπως η Κίνα είναι σε φάση απεξάρτησης.
Το γερμανικό οικονομικό μοντέλο βασίστηκε-εκτός από το να κλέβει τηνΕυρώπη– στην εξαγωγή των βιομηχανικώναγαθών. Στο σημερινό περιβάλλον όμως , ακόμα και οι ασιατικές χώρες μπορούν να παράγουν εξίσου ποιοτικά αγαθά.
Οι Βρετανοί βλέπουν όλα τα παραπάνω και αποφάσισαν ναανεξαρτοποιθουν από το Δ Ράιχ και να ανακτήσουντον ρόλο τους ως μεσολαβητές και διαχειριστές του παγκόσμιου κεφαλαίου.
Παράλληλα δίνουν το μήνυμα στην Ρωσία ότι αποστασιοποιούνται από τις διπρόσωπες τακτικές των γερμανών οι οποίοι από την μια επενδύουν στην Ρωσία και φτιάχνουν νέους αγωγούς αερίου αγοράζουν όλο και περισσότερο ρωσικό αέριο και πο την άλλη επιχειρούν την κατάκτηση της Ουκρανίας και την κατασκευή αγωγού απτήνΜ.Ανατολή.
Η αποχώρηση, ή μάλλον καλύτερα η έκφραση επιθυμίας αποχώρησης τηςΒρετανίας από την Ε.Ε. δεν στερεί τηνΕυρώπη από μια στιβαρή στρατιωτική δύναμη. Η Βρετανία όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχει καθηλώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, δεν διαθέτει πλέον ναυτικό, έχει προβεί σε εκποίησηοπλικών συστημάτων, εθελούσιες εξόδους προσωπικού, πράγματα γνωστα σε στρατιωτικούς αναλυτές. Η παρουσία της στο Αφγανιστάν με μικρές μονάδες δεν αποδεικνύει την ικανότητα της για ανάληψη αποστολών όπως πχ ο πόλεμος των Φωλκλαντς το 80.
Η Ευρώπη δεν μπορεί εξάλλου να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του μοναδικού της εχθρού, της Ρωσίας, εφόσονδεν διαθέτει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.Κατι πάει να γίνει με τα κοιτάσματα της Λιβύης αλλά προς το παρόν δενέχουμε κάτι χειροπιαστό Περισσότερα στο Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
Κάθε καλή απόδραση από μια φυλακή πρέπει να έχει ένα σχέδιο όχι μόνο για την έξοδο απο τα τείχη αλλά και για το που θα καταφύγει ο δραπέτης και πως θα ζήσει χωρίς να τον ξαναπιάσουνε. Οι Βρετανοί έχουν την Κοινοπολιτεία τους, ελπίζουν να μετατραπούν σε μια τεράστια off shore και να προσελκύσουν τα κινεζικάκεφάλαια, φιλοδοξουν στην καθιέρωση της Βρετανίας σε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο απαλλαγμένο απότον έλεγχο της Ε.Ε αλλά με εγγύτητα σε αυτήν, χωρίς τις επισφάλειες τωνχρεοκοπημένων ΗΠΑ και στην μετατροπή της Βρετανίας Κοινοπολιτείας σε κύριο εργαλείο προσέλκυσης . Τι άλλο άλλωστε θα μπορούσαν να κάνουν; η βιομηχανική παράγωγη είναι κάτι που ακόμη και για τη Γερμανίααποδεικνύεται μπούμερανγκ εφόσον και οι ασιάτες πλέον μπορούν να παράγουν παρόμοια προιόντα.Στρατό και ναυτικό οι βρετανοί δεν διαθέτουνπλέον, ούτε ακόμα και για την παράκτια άμυνα και έλεγχο.Βέβαια, τα 53 μέλη τηςΒρεατνικής Κοινοπολιτείας σε όλες τις ηπείρους διαθέτουν ένατεράστιο πλούτο σε πρώτες ύλες, χρυσό, υδρογονάνθρακες αλλά καιβρίσκονταισε σημεία κλειδιά στην υδρόγειο.
Η Ελλάδα εάν θεωρητικά αποφάσιζε την έξοδο της από την Ε..Ε που θα κατέφευγε; ποιο θα ήταν το σχέδιο για τηνεπόμενη μέρα; Η απάντησηπροφανής, θα καταστρέφονταν.Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε..Που όμως μπορεί να καταφύγει;
Η Γερμανία απομονώνεται γεωπολιτικά εφόσον χάνει σε όλα τα μέτωπα.Στην Ουκρανία η κατάσταση είναι στάσιμη, στην Μ Ανατολή η Τουρκία και το Κατάρ δέχονται απανωτά χτυπήματα, η Κίνα σταδιακά την αποστρέφεται . Η προοπτική εξόδου από την Ε..Ε αποτελεί ελκυστική εναλλακτική και για την Ολλανδία αλλά και την Ουγγαρία, Σλοβακία και άλλες χώρες. Ωστόσο στον σημερινό κόσμο ακόμα και αν επιτυγχάνονταν η απόδραση των χωρών αυτών την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να βρουν ένα νέο συνασπισμό για να προσχωρήσουν ευρωπαϊκές χώρες είτε ενωμένες είτε χωριστά δεν διαθέτουν ούτε στρατιωτική δύναμη και επιρροή, δεν διαθέτουν κάποια παραγωγήβιομηχανικών αγαθών και τεχνολογίας η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί και στην Ινδία και Κίνα, δεν διαθέτουν αποικίες και έλεγχο σε διάφορα σημείατης γης, δεν μπορούν να σταθουν μόνες τους.Ίσως οι χώρες του ανατολικού μπλοκ μπορούν να στραφούν προς την Ρωσία αλλά οι δυτικέςευρωπαϊκέςχώρες δεν
έχουν άλλη λύση από την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών τους με την Γερμανία, και αυτό θα γίνει.
Η Γερμανία και οι δορυφόροι της, Γαλλία-Ολλανδία-Βέλγιο-Σκανδιναβία θαπροσπαθήσουν να διατηρήσουν την ένωση τους ζωντανή . Οι χώρες του νότου θα αφεθούν στην τύχη τους και αυτό διότι εξ αρχής η Γερμανία τιςπροόριζε ως αντάλλαγμα στο Κατάρ για το αέριο που θα έπαιρνε από τον αγωγό που δεν έγινε ποτέ. Όπως ειπώθηκε παραπάνω οι πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Αραβικές χερσονήσου σε λίγο καιρό θα αποτελούν φαντάσματα του ένδοξου εαυτού τους . Συνεπώς τα εκατομμύριαμουσουλμάνων »παράτυπων» μεταναστών θα αποτελούν μεν δύναμηαλλοίωσης του πληθυσμού αλλά θα μείνουν χωρίς στιβαρή καθοδήγηση καιχρηματοδότηση.
Ίσως η Ελλάδα η Βουλγαρία και η Ρουμανία με την Μολδαβία να δοθούνστην Ρωσία ως αντάλλαγμα για τηνπαροχή εγγυήσεων του Πούτιν για την μη επίθεση του στην κεντρική ευρώπη αλά και την αγαστή συνεργασία στο ενεργειακό επίπεδο.
Δείτε το παράδειγμα της Τουρκίας η οποία αποτέλεσε τον βασικότεροπαράγοντα στήριξη των γερμανικών σχεδίων στην Συρία για την πτώσηΑσαντ και την κατασκευή του αγωγού.Η Τουρκία κατέληξε υποψήφια προς διαμελισμό με την κοινή απόφαση Ρωσίας-ΗΠΑ για την δημιουργία κουρδικού κράτος, απόφαση ειλλημένη και οι όποιεςκαθυστερήσειςοφείλονται στο μοίρασμα της επιρροής στο υπό ίδρυση κράτος.
Άλλο παράδειγμα αποτελούν οι βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία,επιθέσεις τις οποίες ΗΠΑ και Ρωσία γνωρίζουν εκ των πρότερων αλλά δενκάνουν τον κόπο να ειδοποιήσουν τον Ταγίπ ο οποίος οδηγεί την χώρα όχι μόνο στον διαμελισμό στα νοτια σύνορα αλλά και σε όλη την επικράτεια.Αυτό είναι και το κλειδί της υπόθεσης. Εάν η Γερμανία οχυρωθεί με τους πιστούς της δορυφόρουςστην κεντρική και δυτική Ευρώπη καικατόπιν προσφύγει στην ΤΤΙΡ προσφεύγοντας και επίσημα στην προστασία των ΗΠΑ, τότε η νοτιοανατολική Ευρώπη θα αποδοθείστην Ρωσία η οποία θα για να εξασφαλίσει την ελεύθερη έξοδο στην μεσόγειο θα απαιτήσει εκτόςαπό τον διαμελισμό της Τουρκίας και τον διαμελισμό της Ελλάδας. Εκτός όμως από τον διαμελισμό υπάρχει και μια άλλημέθοδος για την απονεύρωσημιας χώρας , η ομοσπονδοποίηση με όμορες της.
Ωστόσο εν η Γερμανία με την Γαλλία-Κατω Χώρες-Σκανδιναβία αποδεχθεί το χάσιμο της Ελλάδας και Κύπρο , τοτε θα χάσει κάθε προοπτική για να βάλει χέρι στα κοιτάσματα τους, την αμέσως προσοφορότερη εναλλακτική μετά την ακύρωση των σχεδίων στην Μ.Ανατολή.
Δυστυχώς ακόμα και εάν αυριο μπορούσαμε να αποδράσουμε με δημοψήφισμα απο την Ε.Ε, ακόμα και τότε η χώρα μας θα ηταν ερμαιο του μεγαλου γεωπολιτκού παζαριού. Ο Γ΄ΠΠ θα γίνει, ίσως το 2022-24.Μέχρι τότε οι κύριοι παίκτες θα οργανώνονται και τα κρατη παρίες, όπως έχει γίνει η Ελλάδα θα πλέον σαν καρυδότσουφλα σε καταιγίδα.
Βέβαιως και πρέπει να παλέψουμε για την απελευθερώση μας από την Ε.Ε αλλά μην νομίζετε ότι την επόμενη θα σας επιστραφεί το ΕΚΑΣ
ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ...Απαραίτητη προϋπόθεση γα να καταλάβουμε τι θα επακολουθήσει του δημοψηφίσματος στην Βρετανία είναι να θυμηθούμε αυτά που το hellenic sunriseγράφει εδώ και χρόνια σχετικά με τα αίτια του πολέμου στην Συρία και το σχέδιο της Γερμανίας για ενεργειακή απεξάρτηση από την Τουρκία. Το hellenic Sunrise υποστηρίζει σθεναρά και με κάθε ανάληψη της ευθύνης τα παρακάτω :
α. Ο πόλεμος στην Συρία ξέσπασε ως επακόλουθο της άρνησης του πρ. Άσαντ το 2009 να δεχθεί την διέλευση ενός αγωγού αερίου από την χώρα του, αγωγού Κατάρ-Σ.Αραβίας-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας- Β. Ηπείρου-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.
Ο πόλεμος διεξήχθη με χρήμα από το Κατάρ, τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ καιυποστήριξη από την Τουρκία. Η Γερμανία ως η κύρια ενδιαφερόμενη για την δημιουργία του αγωγού παρείχε κάθε είδους διπλωματικήπαρασκηνιακήκάλυψη .Ενδιαφέρον είναι ότι ο Ομπάμα δεν ήταν ποτέ και πολύ πρόθυμος για να υποστηρίξει τον πόλεμο εναντίον της Συρίας και ακόμα και αυτό τοπερίφημο Ισλαμικό Κράτος είναι προϊόν του βαθέωςαμερικάνικου κράτους-παρακράτους των μυστικών υπηρεσιών που ελέγχονται από την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση του Ομπάμα.
Η Ρωσία αναμείχθηκε ενεργά στην Συρία για δύο κύριους λόγους, ο ένας ήταν η αποσόβηση του κινδύνου πτωσηςτου Άσαντ και της κατασκευής του αγωγού ο οποίος θα ανεξαρτητοποιούσε την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο και ο δεύτερος ήταν η αποσόβηση του κινδύνου οι ισλαμιστές να μεταφέρουν τον πόλεμο στον Καύκασο και την Τσετσενία.
Περισσότερα στα ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ–ΤΟΥΡΚΙΑΣ–ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ και ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Η Γερμανία σε αντάλλαγμα για το φυσικό αέριο του Κατάρ έχει υποσχεθεί την παράδοση-απόδοση τουευρωπαϊκού νότου στο Κατάρ και Σ.Αραβία για την αναβίωση της πάλαι ποτέ Αραβικής
Αυτοκρατορίας σε Β.Αφρική και Ν. Ευρώπη.
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η ανάμειξη της Ρωσίας στο Συριακό μέτωπο έχει ως τελεσίδικο πλέον αποτέλεσμα την κατάργηση των σχεδίωνγια τον αγωγό Κατάρ-Γερμανίας και την εξασφάλιση της ενεργειακής εξάρτησης της τελευταίας από την Ρωσία.
Οι Βρετανοί ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τους τυχοδιωκτισμούς της Γερμανίας τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Συρία αλλά δεν αντέδρασαν,μάλιστα βοήθησαν κιόλας, επειδή το Κατάρ έχει εξαγοράσει όλη τηνΒρετανική οικονομία όπως φυσικά και την πολιτική ελίτ της,εάν διαβάσετε το παρακάτω θα καταλάβετε : ΚΑΤΑΡ -ΠΩΣΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ– Η ΠΡΩΗΝΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΩΣΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ωστόσο η κρίση αγγίζει πλέον και τους πλούσιους Άραβες, Σ.Αραβια καιΚατάρ πέφτοντας θύματα του ίδιου τους του σχεδίου για την οικονομική καταστροφή της Ρωσίας έχουν εισέλθει σε οικονομική κρίση. Η τεχνητή πτώση των τιμών αερίου και πετρελαίου αποφασίστηκε το 2014 από Κατάρ-Σ.Αραβία και ΗΠΑ, παράλληλα με την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους. καιαποσκοπούσε στο οικονομικό χτύπημα ενάντια στην Ρωσία η οποία βασίζεται εξολόκληρου στις εξαγωγές υδρογονανθράκων.Το αποτέλεσμα δυο χρόνια μετά είναι η οικονομική καταστροφή των Αράβων και η πανηγυρική επιβίωση και εδραίωση της Ρωσίας ως ενεργειακού μονοπωλίου στην Ευρώπη Περισσότερα στα Η Σαουδική Αραβία… πτωχεύεικαι ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Οι Βρετανοί βλέποντας πως ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας-Σ.Αραβίας-Κατάρκαταρρέει γεωπολιτικά, αισθάνθηκανέτοιμοι για την μεγάλη απόδραση.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αντικατοπτρίζει την άποψη της βασίλισσας και οικονομικής ελίτ των Βρετανών οι οποίοι ακόμα και εάν δεν φύγουν άμεσα από την Ε.Ε. έχουν δώσει μήνυμα στην Ρωσία και Κίνα ότι δεν έχουν πλέον σχέση με το Δ’ Ράιχ .
Η Βρετανία ηγείται της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και η βασίλισσα Ελισάβετ είναι κατ ουσίαν βασίλισσα του Καναδά-Αυστραλίας και ηγείται τουοικονομικού και πολιτικού συνασπισμού 53 χωρών ανάμεσα τους η Ινδία η Νιγηρία, το Πακιστάν , ακόμα και η Κύπρος μας ανήκει στην Βρετανικήκοινοπολιτεία Περισσότερα στο Ίσως το μόνο κρατίδιο το οποίο λείπει από την συλλογή της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και το οποίο κατέχει εξέχουσαγεωπολιτική θέση στην περιοχή του είναι η ίδια η Ελλάδα.
Η Βρετανία διαθέτει μεν κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις βόρειες θάλασσες της τα οποία όμως εξαντλούνται και οι Γερμανοί παρ όλη τηνκαταστροφή που προκάλεσαν στην Μ. Ανατολή δεν κατάφεραν ακόμα να φέρουνΚαταριανό αέριο με αγωγό.
Ένα άλλος παραδοσιακός σύμμαχος της Γερμανίας, πάντα σε εμπορικόεπίπεδο, η Κίνα, τελευταία ΄΄αδειάζει΄΄ την Γερμανία . Η Γερμανία πάντα πίστευε ότι όταν η Ευρώπη καταντήσει καμένη γη μετά την επίτευξη των στόχων του Δ’ Ραιχ,ότι θα μπορούσε να συνεχίσει τις εξαγωγές της αλλά και την παραγωγή των βιομηχανικών προιόντων της στην αχανή πληθυσμιακάΚίνα.Η Κίνα όμως τελευταία έχει χάσει τον βηματισμό της, έχει περιέλθει και αυτή σε κρίση, οι εξαγωγές της μειώνονται και η οικονομία της από καθαρά εξαγωγική μετατρέπεται σε οικονομία που βασίζεται στις δημόσιες επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας όπως και στην τεχνητή αύξηση της κατανάλωσης των Κινέζων με την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης,δηλαδή την χρήση πλαστικού χρήματος και δανεικών από την μεσαία τάξη. Σε αυτό το περιβάλλον οι κινέζοι γίνονται πλέον καχύποπτοι απέναντι στις γερμανικές επενδύσεις και δραστηριότητες των γερμανών στην Κίνα, κάτι που η Μέρκελ προσπαθεί ανεπιτυχώς να διευθετήσει με συνεχείς επισκέψειςγερμανών κυβερνητικών παραγόντων στην ασιατική χώρα. Εκτός από την οικονομική κρίση της κινεζικής οικονομίας και την εσωστρεφή καχυποψία της για κάθε ξένη επένδυση, οι κινέζοι έχουν πλέοναποκτήσει την τεχνογνωσία και την ικανότητα να εξελίξουν τα δικά τους βιομηχανικάπροϊόντα νοιώθοντας έτοιμοι να πετάξουν έξω από την χώρα τους τους Γερμανούς οι οποίοι αφελώς πίστευαν ότι οι κινέζοι θα ήταν ανίκανοινααπορροφήσουν και να αντιγράψουν το γερμανικό know how.
Βλέπουμε δηλαδή ότι η Γερμανία σταδιακά χάνει σε όλα τα μέτωπα, το ίδιο και τα τσιράκια της. Η Τουρκία που τόσο στήριξε το Ισλαμικό Κράτος βαίνει προς διαμελισμό, το Κατάρ και Σαουδική Αραβία σε οικονομική κρίση και οι πάλαι ποτέ εταίροι όπως η Κίνα είναι σε φάση απεξάρτησης.
Το γερμανικό οικονομικό μοντέλο βασίστηκε-εκτός από το να κλέβει τηνΕυρώπη– στην εξαγωγή των βιομηχανικώναγαθών. Στο σημερινό περιβάλλον όμως , ακόμα και οι ασιατικές χώρες μπορούν να παράγουν εξίσου ποιοτικά αγαθά.
Οι Βρετανοί βλέπουν όλα τα παραπάνω και αποφάσισαν ναανεξαρτοποιθουν από το Δ Ράιχ και να ανακτήσουντον ρόλο τους ως μεσολαβητές και διαχειριστές του παγκόσμιου κεφαλαίου.
Παράλληλα δίνουν το μήνυμα στην Ρωσία ότι αποστασιοποιούνται από τις διπρόσωπες τακτικές των γερμανών οι οποίοι από την μια επενδύουν στην Ρωσία και φτιάχνουν νέους αγωγούς αερίου αγοράζουν όλο και περισσότερο ρωσικό αέριο και πο την άλλη επιχειρούν την κατάκτηση της Ουκρανίας και την κατασκευή αγωγού απτήνΜ.Ανατολή.
Η αποχώρηση, ή μάλλον καλύτερα η έκφραση επιθυμίας αποχώρησης τηςΒρετανίας από την Ε.Ε. δεν στερεί τηνΕυρώπη από μια στιβαρή στρατιωτική δύναμη. Η Βρετανία όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχει καθηλώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, δεν διαθέτει πλέον ναυτικό, έχει προβεί σε εκποίησηοπλικών συστημάτων, εθελούσιες εξόδους προσωπικού, πράγματα γνωστα σε στρατιωτικούς αναλυτές. Η παρουσία της στο Αφγανιστάν με μικρές μονάδες δεν αποδεικνύει την ικανότητα της για ανάληψη αποστολών όπως πχ ο πόλεμος των Φωλκλαντς το 80.
Η Ευρώπη δεν μπορεί εξάλλου να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του μοναδικού της εχθρού, της Ρωσίας, εφόσονδεν διαθέτει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.Κατι πάει να γίνει με τα κοιτάσματα της Λιβύης αλλά προς το παρόν δενέχουμε κάτι χειροπιαστό Περισσότερα στο Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ ΠΠ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
Κάθε καλή απόδραση από μια φυλακή πρέπει να έχει ένα σχέδιο όχι μόνο για την έξοδο απο τα τείχη αλλά και για το που θα καταφύγει ο δραπέτης και πως θα ζήσει χωρίς να τον ξαναπιάσουνε. Οι Βρετανοί έχουν την Κοινοπολιτεία τους, ελπίζουν να μετατραπούν σε μια τεράστια off shore και να προσελκύσουν τα κινεζικάκεφάλαια, φιλοδοξουν στην καθιέρωση της Βρετανίας σε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο απαλλαγμένο απότον έλεγχο της Ε.Ε αλλά με εγγύτητα σε αυτήν, χωρίς τις επισφάλειες τωνχρεοκοπημένων ΗΠΑ και στην μετατροπή της Βρετανίας Κοινοπολιτείας σε κύριο εργαλείο προσέλκυσης . Τι άλλο άλλωστε θα μπορούσαν να κάνουν; η βιομηχανική παράγωγη είναι κάτι που ακόμη και για τη Γερμανίααποδεικνύεται μπούμερανγκ εφόσον και οι ασιάτες πλέον μπορούν να παράγουν παρόμοια προιόντα.Στρατό και ναυτικό οι βρετανοί δεν διαθέτουνπλέον, ούτε ακόμα και για την παράκτια άμυνα και έλεγχο.Βέβαια, τα 53 μέλη τηςΒρεατνικής Κοινοπολιτείας σε όλες τις ηπείρους διαθέτουν ένατεράστιο πλούτο σε πρώτες ύλες, χρυσό, υδρογονάνθρακες αλλά καιβρίσκονταισε σημεία κλειδιά στην υδρόγειο.
Η Ελλάδα εάν θεωρητικά αποφάσιζε την έξοδο της από την Ε..Ε που θα κατέφευγε; ποιο θα ήταν το σχέδιο για τηνεπόμενη μέρα; Η απάντησηπροφανής, θα καταστρέφονταν.Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε..Που όμως μπορεί να καταφύγει;
Η Γερμανία απομονώνεται γεωπολιτικά εφόσον χάνει σε όλα τα μέτωπα.Στην Ουκρανία η κατάσταση είναι στάσιμη, στην Μ Ανατολή η Τουρκία και το Κατάρ δέχονται απανωτά χτυπήματα, η Κίνα σταδιακά την αποστρέφεται . Η προοπτική εξόδου από την Ε..Ε αποτελεί ελκυστική εναλλακτική και για την Ολλανδία αλλά και την Ουγγαρία, Σλοβακία και άλλες χώρες. Ωστόσο στον σημερινό κόσμο ακόμα και αν επιτυγχάνονταν η απόδραση των χωρών αυτών την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να βρουν ένα νέο συνασπισμό για να προσχωρήσουν ευρωπαϊκές χώρες είτε ενωμένες είτε χωριστά δεν διαθέτουν ούτε στρατιωτική δύναμη και επιρροή, δεν διαθέτουν κάποια παραγωγήβιομηχανικών αγαθών και τεχνολογίας η οποία δεν μπορεί να απαντηθεί και στην Ινδία και Κίνα, δεν διαθέτουν αποικίες και έλεγχο σε διάφορα σημείατης γης, δεν μπορούν να σταθουν μόνες τους.Ίσως οι χώρες του ανατολικού μπλοκ μπορούν να στραφούν προς την Ρωσία αλλά οι δυτικέςευρωπαϊκέςχώρες δεν
έχουν άλλη λύση από την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών τους με την Γερμανία, και αυτό θα γίνει.
Η Γερμανία και οι δορυφόροι της, Γαλλία-Ολλανδία-Βέλγιο-Σκανδιναβία θαπροσπαθήσουν να διατηρήσουν την ένωση τους ζωντανή . Οι χώρες του νότου θα αφεθούν στην τύχη τους και αυτό διότι εξ αρχής η Γερμανία τιςπροόριζε ως αντάλλαγμα στο Κατάρ για το αέριο που θα έπαιρνε από τον αγωγό που δεν έγινε ποτέ. Όπως ειπώθηκε παραπάνω οι πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Αραβικές χερσονήσου σε λίγο καιρό θα αποτελούν φαντάσματα του ένδοξου εαυτού τους . Συνεπώς τα εκατομμύριαμουσουλμάνων »παράτυπων» μεταναστών θα αποτελούν μεν δύναμηαλλοίωσης του πληθυσμού αλλά θα μείνουν χωρίς στιβαρή καθοδήγηση καιχρηματοδότηση.
Ίσως η Ελλάδα η Βουλγαρία και η Ρουμανία με την Μολδαβία να δοθούνστην Ρωσία ως αντάλλαγμα για τηνπαροχή εγγυήσεων του Πούτιν για την μη επίθεση του στην κεντρική ευρώπη αλά και την αγαστή συνεργασία στο ενεργειακό επίπεδο.
Δείτε το παράδειγμα της Τουρκίας η οποία αποτέλεσε τον βασικότεροπαράγοντα στήριξη των γερμανικών σχεδίων στην Συρία για την πτώσηΑσαντ και την κατασκευή του αγωγού.Η Τουρκία κατέληξε υποψήφια προς διαμελισμό με την κοινή απόφαση Ρωσίας-ΗΠΑ για την δημιουργία κουρδικού κράτος, απόφαση ειλλημένη και οι όποιεςκαθυστερήσειςοφείλονται στο μοίρασμα της επιρροής στο υπό ίδρυση κράτος.
Άλλο παράδειγμα αποτελούν οι βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία,επιθέσεις τις οποίες ΗΠΑ και Ρωσία γνωρίζουν εκ των πρότερων αλλά δενκάνουν τον κόπο να ειδοποιήσουν τον Ταγίπ ο οποίος οδηγεί την χώρα όχι μόνο στον διαμελισμό στα νοτια σύνορα αλλά και σε όλη την επικράτεια.Αυτό είναι και το κλειδί της υπόθεσης. Εάν η Γερμανία οχυρωθεί με τους πιστούς της δορυφόρουςστην κεντρική και δυτική Ευρώπη καικατόπιν προσφύγει στην ΤΤΙΡ προσφεύγοντας και επίσημα στην προστασία των ΗΠΑ, τότε η νοτιοανατολική Ευρώπη θα αποδοθείστην Ρωσία η οποία θα για να εξασφαλίσει την ελεύθερη έξοδο στην μεσόγειο θα απαιτήσει εκτόςαπό τον διαμελισμό της Τουρκίας και τον διαμελισμό της Ελλάδας. Εκτός όμως από τον διαμελισμό υπάρχει και μια άλλημέθοδος για την απονεύρωσημιας χώρας , η ομοσπονδοποίηση με όμορες της.
Ωστόσο εν η Γερμανία με την Γαλλία-Κατω Χώρες-Σκανδιναβία αποδεχθεί το χάσιμο της Ελλάδας και Κύπρο , τοτε θα χάσει κάθε προοπτική για να βάλει χέρι στα κοιτάσματα τους, την αμέσως προσοφορότερη εναλλακτική μετά την ακύρωση των σχεδίων στην Μ.Ανατολή.
Δυστυχώς ακόμα και εάν αυριο μπορούσαμε να αποδράσουμε με δημοψήφισμα απο την Ε.Ε, ακόμα και τότε η χώρα μας θα ηταν ερμαιο του μεγαλου γεωπολιτκού παζαριού. Ο Γ΄ΠΠ θα γίνει, ίσως το 2022-24.Μέχρι τότε οι κύριοι παίκτες θα οργανώνονται και τα κρατη παρίες, όπως έχει γίνει η Ελλάδα θα πλέον σαν καρυδότσουφλα σε καταιγίδα.
Βέβαιως και πρέπει να παλέψουμε για την απελευθερώση μας από την Ε.Ε αλλά μην νομίζετε ότι την επόμενη θα σας επιστραφεί το ΕΚΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου