Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009..Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΧΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ - ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΙΝΔΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ανατροπή "βόμβα" στην υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, η οποία οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, αποτελεί η απόφαση 1331 του 2016 του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, με το οποίο αναιρείται το απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Η εξέλιξη σημαίνει ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ θα παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, δημιουργούνται νέα δεδομένα για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου η οποία με βάση τα τεχνητά διογκωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οδήγησε τη χώρα στην μέγγενη των μνημονίων και την έθεσε υπό την επιτροπεία του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών θεσμών.
ΠΗΓΗ http://www.thepressroom.gr/politiki/apofasi-vomva-toy-areioy-pagoy-kata-toy-georgioy
Η νέα τροπή στην υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το έλλειμμα του 2009, ήρθε μετά την αναίρεση που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του υπ' αρίθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας. Το επίμαχο βούλευμα παρέπεμπε τον πρώην πρόεδρο της  Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ασκώντας την αναίρεση ζήτησε να δικαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου  και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους του 2009 «με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο», για το οποίο η κρίση του Συμβουλίου Εφετών ήταν απαλλακτική.
Υπενθυμίζεται, ότι το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας με το βούλευμά του παρέπεμψε τον Ανδρέα Γεωργίου να δικαστεί  μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου είχαν αποφανθεί να μην απαγγελθεί κατηγορία για τον κ. Γεωργίου και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο Μολφέτα και Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους του 2009 "με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας σε μνημόνιο".
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε προτείνει τον Ανδρέα Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου τη

 

 

Ζωή Γεωργαντά “Κομισιόν και Eurostat θέλουν να μου κλείσουν το στόμα”


<<Πιστεύω ότι αυτοί που θέλουν να μου κλείσουν το στόμα είναι η Eurostat, συγκεκριμένα ο κ. Ραντερμάχερ, γενικός διευθυντής της, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οταν η ψευδής διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και η τεράστια μετρημένη ζημιά που υπέστη το ελληνικό κράτος από αυτήν την εγκληματική ενέργεια κατά της χώρας μας έλθει στο δικαστικό ακροατήριο, θα ταραχτούν τα σύμπαντα με τα στοιχεία που υπάρχουν>>
Στην καταγγελία, ότι η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουν να της κλείσουν το στόμα λόγω των όσων έχει πει για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, προχώρησε η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ.

Λίγες ημέρες μετά το «εσκεμμένο», όπως λέει, ατύχημα που είχε στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Δημοκρατία ότι είναι στόχος παρακολουθήσεων, κάτι που -κατά την ίδια- της είχε πει και ο Αντρίκος Παπανδρέου, ενώ απευθύνει δριμύ κατηγορώ κατά όσων με τη στάση τους συνεχίζουν να καλύπτουν το σκάνδαλο.

Πίσω από την υπόθεση «βλέπει» τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον πρώην γ.γ. του ΥΠΟΙΚ Η. Πλασκοβίτη, ενώ τεράστιες ευθύνες καταλογίζει στις κυβερνήσεις Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., «που υπέκυψαν στις βρομερές πιέσεις των θηρίων των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και της Φρανκφούρτης για να θαφτεί η υπόθεση του στυγερού αυτού εγκλήματος κατά της Ελλάδας». Το μόνο που ενδιαφέρει τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών μας, εκτιμά η κυρία Γεωργαντά, «είναι η εξουσία για την εξουσία και ασφαλώς τα λεφτά».

 

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την πρόσφατη δικαστική καταδίκη του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου «μια σημαντική νίκη κατά του ψεύδους», προβλέποντας ότι θα υπάρξουν «αβάσταχτες πιέσεις και εκβιασμοί στην ελληνική κυβέρνηση, για να πιέσει με τη σειρά της την ελληνική Δικαιοσύνη». Η Ζωή Γεωργαντά σημειώνει: «Η βρόμικη αυτή υπόθεση τώρα ανοίγει».

Πιστεύετε ότι το ατύχημα που είχατε στην εθνική οδό πριν από λίγες μέρες ήταν εσκεμμένο;

"Ναι, πιστεύω ότι ήταν εσκεμμένο διότι, όταν μείωσα ταχύτητα για να εισέλθω σε ένα από τα parking της εθνικής οδού μετά τη Θήβα -εννοώ τις εσοχές που υπάρχουν στην εθνική οδό με το σύμβολο Ρ-, ένα πολυτελές τζιπ χρώματος μαύρου με ακολούθησε μειώνοντας ταχύτητα και με εμβόλισε εν κινήσει στην αρχή της εσοχής Ρ, σπρώχνοντάς με περίπου 10 μέτρα. Το αυτοκίνητό μου σταμάτησε και εγώ εξ ενστίκτου βγήκα έξω εξαγριωμένη. Ομως, αυτός ή αυτή (το τζιπ είχε φιμέ τζάμια και δεν φαινόταν ο οδηγός) χωρίς να σταματήσει, κάνει απότομη στροφή και βγαίνει έξω από το πάρκινγκ ανάποδα, όχι από την έξοδο αλλά από την είσοδο, και με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαφανίζεται. Εγώ εξέτασα το αυτοκίνητό μου για ζημιές στο πίσω μέρος, είχε βουλιάξει η λαμαρίνα, και μετά μπήκα μέσα και άρχισα να τρέχω όσο μπορούσα μήπως έπιανα τον αριθμό της πινακίδας του τζιπ. Οταν είδα και απόειδα ότι δεν θα τον έφτανα, ούτε καν φαινόταν μπροστά μου, σταμάτησα σε ένα άλλο πάρκινγκ, γιατί με καλούσε συνέχεια κάποιος στο τηλέφωνο και δεν μπορούσα να απαντήσω ενόσω έτρεχα"

Εχετε δεχθεί κατά το παρελθόν απειλές; Ποιοι πιστεύετε ότι θα ήθελαν να σας κλείσουν το στόμα;

"Εχω βρει πολύ συχνά το αυτοκίνητό μου ξεκλείδωτο, αν και το έχω κλειδώσει όταν βγαίνω. Επίσης, παρατηρώ συχνά κάποιον άνδρα συνήθως να με παρακολουθεί είτε όταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ είτε οπουδήποτε αλλού. Μάλιστα, ένα βράδυ που είχα μπει στο κατάστημα Δαναός στον Χολαργό, αυτός που με παρακολουθούσε μπήκε στο κατάστημα μαζί μου και περίμενε παρακολουθώντας με, χωρίς ο ίδιος να φαίνεται ότι ενδιαφερόταν για ψώνια, αλλά είχα την εντύπωση ότι ήθελε να καταλάβω ότι με παρακολουθεί. Ηταν βράδυ και ώρα που τα μαγαζιά κλείνουν, και παρακάλεσα τις πωλήτριες να μην κλείσουν μέχρι να έλθει ο αδελφός μου να με συνοδεύσει. Ετσι και έγινε. Επίσης, παρακολουθούν το τηλέφωνό μου. Αυτό γίνεται ήδη από το 2010. Μου το είχε δηλώσει τότε και ο Αντρίκος Παπανδρέου και μου είπε να προσέχω. Ομως συμβάν τόσο βίαιο όπως την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, που ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη δεν μου είχε ξανατύχει. Πιστεύω ότι αυτοί που θέλουν να μου κλείσουν το στόμα είναι η Eurostat, συγκεκριμένα ο κ. Ραντερμάχερ, γενικός διευθυντής της, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οταν η ψευδής διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και η τεράστια μετρημένη ζημιά που υπέστη το ελληνικό κράτος από αυτήν την εγκληματική ενέργεια κατά της χώρας μας έλθει στο δικαστικό ακροατήριο, θα ταραχτούν τα σύμπαντα με τα στοιχεία που υπάρχουν 

ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ...

Α.Γεωργίου: 

Με βίλα στην Ουάσιγκτον ο άνθρωπος που φυλάκισε την Ελλάδα στην σκοτεινή εποχή των Μνημονίων!


του Πέτρου Αναστασίου
Το βασικό εκτελεστικό όργανο της μεγαλύτερης συνωμοσίας της νεότερης ελληνικής ιστορίας (μεγαλύτερης ακόμα και από τον σχεδιασμό των πραξικοπηματιών του 1967 και με απείρως πιο ολέθρια αποτελέσματα) ο Ανδρέας Γεωργίου που πλαστογράφησε το έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ (κατ'έντολήν, φυσικά του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και έφερε τον όλεθρο των μνημονίων στη χώρα), δημιουργεί (ένα ακόμα...) πολιτικό-διπλωματικό πρόβλημα στην Ελλάδα.
 
Οπως δημοσιεύει το pronews.gr από το πρωί η Κομισιόν επιμένοντας στην στήριξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, συνδέει την επικείμενη αξιολόγηση με την εξέλιξη της υπόθεσης απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να κηρυχθεί αθώος ο υπάλληλος της (διαβάστε σχετικά εδώ).
 
Η Κομισιόν, ήδη έχει λάβει από χθες την απάντησή της από την πλευράς του "καραμανλογενούς" (έχει σημασία αυτό, όπως θα δούμε στην συνέχεια) υπουργού αναπληρωτή κατά της Διαφθοράς, Δ.Παπαγγελόπουλου (διαβάστε σχετικά εδώ), αλλά εδώ πλέον στοιχειοθετείται, όχι απλώς η υπόγεια σύνδεση Γεωργίου-δανειστών, αλλά και καταδεικνύεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι δανειστές με την συνεργασία του Γ.Παπανδρέου, είχαν τοποθετήσει τον Γεωργίου στην θέση αυτή για να προδώσει την χώρα! 
 
Τι αμοιβές, πέρα από την ασυλία που του εγγυήθηκαν, έλαβε ο Γεωργίου είναι άγνωστο, αλλά ένα μικρό δείγμα το φέρνει μια... απόδειξη "ΕΝΦΙΑ made in USA", όπου το αμερικανικό δημόσιο τον καλεί να πληρώσει ποσό $9.126 για την έπαυλη που έχει αγοράσει σε προάστιο της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον, αντί 753.900 δολαρίων!
 
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου