Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ο Ρήνος ήταν το όριο. Σταδιακά πέρα από τον Ρήνο μαζεύτηκαν οι πιο ισχυροί εχθροί τής Ρώμης ...Οι "πατέρες" των μισελλήνων. Αιώνες γινόταν αυτό. Επί αιώνες άπειρα μανιασμένα και διψασμένα για εκδίκηση μάτια κοιτούσαν την αυτοκρατορία πίσω από τον Ρήνο.

Ο Germanicus Τραϊανός ήταν αυτός, ο οποίος έδωσε τα χαρακτηριστικά τους στους Γερμανούς. Αυτός ήταν ο δημιουργός όλων των άσχημων και μόνιμων χαρακτηριστικών τους. Αυτός τους έδωσε μια "ψευδοταυτότητα" και με την πολιτική του τους "καθήλωσε" σε μια θέση επιθετικής "αναμονής". Ακόμα και η προσβλητική του στάση απέναντι σ' αυτούς αποσκοπούσε σε αυτήν την επιδίωξη. Τους προσέβαλε με τη λογική που κάποιος χτυπάει έναν σκύλο, για να του αποσπά την προσοχή πάνω του. Τους "προσανατόλισε" μόνιμα σε έναν στόχο, προκειμένου να τους βαστά επίσης μόνιμα σε μια θέση ...Μια γεωγραφική θέση, όμως, την οποία θα την υπερασπίζονταν έναντι των οποιωνδήποτε νέων σφετεριστών, οι οποίοι θα έρχονταν από την πίσω πλευρά των Άλπεων.
 Όποιος δηλαδή και να ερχόταν ως δυνάμει εισβολέας, είτε από τη σλαβική Ανατολή είτε από τον σκανδιναβικό Βορρά, θα "έπεφτε" πάνω στους Γερμανούς, οι οποίοι θα αντιδρούσαν. Πώς θα τους έπαιρνε τη θέση; Ο Ρήνος ήταν ο "βατήρας" για τη "βουτιά" στα πλούτη της Ρώμης. Κανένας δεν θα ανέβαινε σε αυτόν τον "βατήρα" για όσο διάστημα οι Γερμανοί τον θεωρούσαν κατάκτησή τους. Η γεωγραφική τους θέση σε απόσταση "βολής" από τη Ρώμη έγινε το συλλογικό τους κεφάλαιο. Αυτό θα το υπερασπίζονταν από εκείνη την ώρα κι έπειτα. Το είχαν κερδίσει αυτό το "κεφάλαιο", εφόσον τους είχε αναγνωριστεί ως γερμανικό κεφάλαιο.
Θα σκότωναν όχι μόνον τους Ρωμαίους, για να τους πάρουν τη θέση τους, αλλά θα σκότωναν και όποιον θα επιχειρούσε να πάρει τη δική τους θέση κοντά στους Ρωμαίους. Τζάμπα περίμεναν οι ίδιοι τόσα χρόνια την ευκαιρία να "βουτήξουν"; Η Ρώμη ήταν μια ποθητή λεία, την οποία δεν θα την έδιναν σε κάποιον άλλον. Ακόμα κι αν δεν την είχαν στη διάθεσή τους οι ίδιοι, δεν δέχονταν να μοιραστούν ούτε καν την "προοπτική" για ένα μοίρασμά της με άλλους. Μέχρι να συμβεί αυτό, δεν θα έδιναν σε κανέναν νεοφερμένο τη θέση τους στην "καλύτερη" γειτονιά ...Αφού, αυτοί την "είδαν" πρώτοι ...Όπως μοιράζουν οι έφηβοι με το μυαλό τους τις "κατακτήσεις" τους και μαλώνουν πραγματικά μεταξύ τους πριν καν τις κατακτήσουν.
Αυτό το γερμανικό "στρώμα" προστάτευε μόνιμα τη Ρώμη και τον πολιτισμένο κόσμο από τις εισβολές των άλλων βαρβάρων και αυτό ήταν δημιούργημα της στρατηγικής ιδιοφυίας του Τραϊανού. Οι Γερμανοί, για όσο διάστημα θα υπήρχε η Ρώμη, δεν θα διαλύονταν ποτέ, γιατί πάντα θα φιλοδοξούσαν να την κατακτήσουν και άρα δεν θα μείωναν αυτές τις πιθανότητες με τη διάλυσή τους. Αυτή η δυναμική άμυνα τής Ρώμης απέναντι σε αντιπάλους, που είχε "κατασκευάσει" η ίδια, θα μπορούσε να είχε μόνιμα χαρακτηριστικά.
Αν δεν άλλαζε η θρησκεία της Ρώμης, αυτό δεν θα άλλαζε ποτέ. Κανένας εισβολέας απ' "έξω" δεν θα διαπερνούσε αυτήν την έμμεση ρωμαϊκή άμυνα και κανένας αυτοκράτορας από "μέσα" δεν θα την άλλαζε ...Κανένας από "έξω" δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα άσχημα χαρακτηριστικά τους και κανένας από "μέσα" δεν θα το επιχειρούσε ...Κανένας δεν φέρνει το "αποχωρητήριό" του στο "σαλόνι" του, αν δεν γκρεμιστεί και αν δεν ξαναχτιστεί το "σπίτι" από την αρχή. Το "διαχωριστικό" τού Ρήνου δεν θα "έσπαζε" ποτέ ...Κανένας δεν ανοίγει τρύπα στον "βόθρο", για να πλημμυρίσει το σπίτι του. Ο σχεδιασμός τού αυτοκράτορα τού ελληνικού κόσμου ήταν ασφαλής για όσο διάστημα δεν υπήρχαν "κερκόπορτες".
Από εκεί και πέρα φρόντισε για την εσωτερική άμυνα της αυτοκρατορίας του. Ο "προσανατολισμός" ήταν απόλυτα ελληνικός και γι' αυτόν τον λόγο φρόντισε να είναι απόλυτα "ελληνόφρων" ο διάδοχός του. Υιοθέτησε σε ηλικία εννέα ετών τον Αδριανό και τον έκανε απολύτως Έλληνα ...Τόσο Έλληνα, που, παρ' όλο που ήταν από τους καλύτερα εκπαιδευμένους στρατηγούς, ήταν ταυτόχρονα και από τους κορυφαίους διανοούμενους της αυτοκρατορίας ...Τον διαπαιδαγώγησε σχεδόν μόνος του.
Για τη στρατιωτική του εκπαίδευση τον έστειλε στον Ρήνο, για να πολεμήσει και βέβαια να μάθει πώς λειτουργεί το "φράγμα". Για την πνευματική του εκπαίδευση τον έστειλε στην Αθήνα, για να κυβερνήσει ισχυρούς πολίτες και τον ονόμασε Αθηναίο Πολίτη. "Graeculus" τον αποκαλούσαν οι σύγχρονοί του, που σημαίνει "Μικρός Έλληνας". Ο Μικρός Έλληνας, που ήταν Αθηναίος Πολίτης, ήταν ο διάδοχος του πιο ισχυρού αυτοκράτορα του αρχαίου κόσμου ...Ο ισχυρότερος αυτοκράτορας τής αρχαιότητας "ονειρευόταν" τον "Αθηναίο Πολίτη" ως διάδοχό του ...Αυτόν "κατασκεύασε" στα μέτρα τού δυνατού.
Έχοντας λοιπόν ο Τραϊανός διασφαλίσει τους "άξονες" της άμυνας τής αυτοκρατορίας του, θεώρησε πως ήταν απόλυτα θωρακισμένη. Με τον Ρήνο αδιαπέραστο και τον διάδοχο αυτοκράτορα Έλληνα, θεωρούσε ότι δεν κινδύνευε από τίποτε. Το "φως" τής αυτοκρατορίας κατά τη γνώμη του θα μπορούσε να σταματά πάντα το "σκότος" πίσω από τον Ρήνο. Όμως, ο Τραϊανός δεν μπορούσε να φανταστεί το μέλλον. Όσο έξυπνος κι αν είναι ένας θνητός, δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γνωρίζει τις βουλές του Θεού. Δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ο Θεός επιφύλασσε άσχημη συνέχεια στη Ρώμη. Δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι στους επόμενους αιώνες θα άλλαζαν τα πάντα στην αυτοκρατορία.
Απλά έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά, για να προστατεύσει την αυτοκρατορία ...Την αυτοκρατορία, η οποία εξέφραζε και τη δική του κοσμοαντίληψη ...Την αυτοκρατορία, η οποία στα χρόνια του είχε φτάσει στα όριά της και μόνον μία "ανώτερη" δύναμη θα μπορούσε να την εξελίξει περισσότερο ...Μόνον παρακμή την περίμενε από εκείνο το σημείο κι έπειτα, γιατί δεν υπήρχαν τα "εργαλεία", για να αυξήσει κι άλλο το μέγεθός της. Αυτήν την εξέλιξη δεν μπορούσε ο ίδιος να την διανοηθεί και βέβαια να τη δρομολογήσει ...Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η αυτοκρατορία θα έπρεπε να "συμπιεστεί" σαν "ελατήριο", ώστε να αποκτήσει νέα δυναμική και να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ...ότι θα έπρεπε να οδηγούνταν προς τα "πίσω", για να φύγει με δύναμη προς τα "εμπρός". Όλα αυτά απαιτούσαν άλλου επιπέδου γνώση και αυτήν δεν την διέθετε αυτός.
Έχοντας απόλυτη προσήλωση στον λαό του, ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή γι' αυτόν και ότι αυτό ήταν κάτι, το οποίο δεν θα μπορούσε ν' ανατραπεί. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος από τους επόμενους αυτοκράτορες θα "πρόδιδε" αυτόν τον λαό και θα έκανε επιλογή σκοπιμότητας υπέρ της αντοχής και εις βάρος της ποιότητας τής αυτοκρατορίας. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος από τους επόμενους αυτοκράτορες θα προετοίμαζε μια κατάσταση, η οποία θα έβαζε αυτόν τον λαό στον φοβερό Μεσαίωνα ...ότι, όχι απλά θα άλλαζε τη θρησκεία, αλλά θα επέλεγε ως κυρίαρχη θρησκεία μια "αίρεση" τής θρησκείας των Εβραίων ...Της πιο "σκοτεινής" θρησκείας της Ανατολής του Βάαλ ...Της θρησκείας, που ο Τραϊανός πολέμησε με το απόλυτο πάθος ...Της θρησκείας των Εβραίων, που ο Αδριανός τούς είχε κηρύξει τον πόλεμο εντός της αυτοκρατορίας του ...Της θρησκείας, που μισούσε και μισεί ο κάθε καλοπροαίρετος και μορφωμένος άνθρωπος του κόσμου.

.ΠΡΟΣΟΧΗ. ..Μιλάμε για τον ιουδαϊσμό του κακόβουλου Μωυσή και των μισανθρώπων οι οποίοι τον διαδέχθηκαν. Μιλάμε γι' αυτούς, οι οποίοι επίσημα μέσα στην πίστη τους ξεχωρίζουν τους εαυτούς τους και αντιμετωπίζουν ολόκληρο το ανθρώπινο είδος σαν ζώα. ΔΕΝ μιλάμε για τον Ιησού, τον Υιό του Θεού. ΔΕΝ μιλάμε για τον Τέλειο Λόγο Του. ΔΕΝ μιλάμε για τον Τέλειο Άνθρωπο, που πρώτοι οι Έλληνες Τον αντιλήφθηκαν και Τον καλοδέχθηκαν. Μιλάμε για τη θρησκεία που Τον σταύρωσε, γιατί αυτό την συνέφερε. Μιλάμε για τη θρησκεία, η οποία βούτηξε τον πολιτισμένο κόσμο στον Μεσαίωνα. Μιλάμε για τη θρησκεία της Ιεράς Εξέτασης. Μιλάμε για τη θρησκεία, που η λειτουργία της περιγράφεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο "Όνομα του Ρόδου". Μιλάμε για τη θρησκεία, την οποία μισούσε οτιδήποτε πνευματικό και ανθρώπινο. Αυτήν τη θρησκεία επέλεξε ο δολοφόνος Κωνσταντίνος, για να ισχυροποιήσει την εξουσία του εις βάρος τής κοινωνίας...
 
 http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/05/o-thymos-mias-autokratorias.html

 http://perimajestic.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου