Αυτή την εβδομάδα στο αρχαίο θέατρο στην τουρκική πόλη Didim, δηλαδή την ελληνική πόλη Δίδυμα στην μικρασιατική ακτή απέναντι από τα Δωδεκάνησα, γιορτάζουν την επέτειο των 2.500 χρόνων από τότε που γεννήθηκε και έζησε εκεί ο μεγάλος παγκοσμίως γνωστός μαθηματικός, Θαλής ο Μιλήσιος, ο οποίος και φυσικά ήταν… Τούρκος, όπως και πολλοί άλλοι φιλόσοφοι της Μικράς Ασίας.
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, στην Μικρά Ασία έζησε μια πλειάδα φιλοσόφων μαθηματικών και ιατρών… τουρκικής καταγωγής. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά… διαστροφικά δεδομένα, οι Anaxogoras, Anthemıus, Apollonıus, Proclus, Kadızade, Thales, Theodosıus, Sporus και πολλοί άλλοι, που λάμπρυναν το τουρκογενές παρελθόν όλης της Ανατολίας! Μάλιστα
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον Theon από την Σμύρνη, τον Proclus από την Κωνσταντινούπολη και τον Kadızade από την Προύσα. Μάλιστα γίνεται αναφορά ότι πρέπει να δοθούν τα ονόματα γνωστών οδών των πόλεων αυτών σε αυτούς τους φιλοσόφους που έζησαν στο παρελθόν εκεί.
Αλλά το θέμα της τουρκοποίησης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού δεν είναι καινούργιο. Ήταν ένα πρωταρχικό θέμα διδασκαλίας στα τουρκικά σχολεία από την εποχή του Τουργκουτ Οζάλ. Για πρώτη φορά προβλήθηκε έντονα το 2000, όταν τότε με την ετήσια έκδοση του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, «Υγεία 2000», αναφέρθηκε ότι ο Ιπποκράτης ήταν μαθητής του… μεγάλου Τούρκου Δασκάλου Ιατρού, Αναχαρσίς – Χότζα.
Σύμφωνα με τις αναφορές της επίσημης τουρκικής έκδοσης, ο Αναχαρσίς ήταν Τούρκος και άνηκε σε μια τουρκική φυλή που ονομάζονταν Σακά, (νεροκουβαλητάδες), όπως ήταν οι Οσμανλήδες, οι Σελτζούκοι, οι Ουϊγούροι, Καραχάνοι, Καρλούκοι και άλλες τουρκικές φυλές που κατά καιρούς, όπως υποστηρίζουν οι ιστορικές θεωρίες των Τούρκων, έχουν ζήσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας. Η «ενδιαφέρουσα» αυτή έκδοση υποστήριζε επίσης ότι πριν από τον Ιπποκράτη υπήρξαν τρεις διάσημοι Τούρκοι γιατροί- δάσκαλοι της Ιατρικής, οι Αναχαρσίς, Αμπαρίς και Τοκσαρίς, (τα ονόματα δίνονται με την τουρκική προφορά). Από αυτούς, ο Αναχαρσίς ο οποίος ήταν η κορυφή της ιατρικής, σύμφωνα πάντα με τις πρωτοφανείς αυτές τουρκικές απόψεις, έζησε στην Αθήνα και εκεί είχε διδάξει την ιατρική. Ένας από τους μαθητές του Αναχαρσίς- Χότζα, ήταν και ο γνωστός πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης.
Όλες αυτές οι απόψεις και θεωρίες συμφωνούν απόλυτα με τις επίσημες απόψεις του Κέντρου Ιστορικών Ερευνών της Άγκυρας, (άραγε τις δέχονται και οι… «προοδευτικοί» Έλληνες ιστορικοί ? ) σύμφωνα με τις θεωρείς του οποίου, οι …Πελασγοί, οι Μίνωες της Κρήτης και στη συνέχεια οι Μυκηναΐοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν όλοι …πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ενώ η δημοκρατία του αρχαίου Αιγιακού πολιτισμού, του Ιωνικού πολιτισμού, ήταν προϊσλαμικής τουρκικής προέλευσης και οι Ίωνες φιλόσοφοι, όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος ποιητής Όμηρος ή Ομέρ, ήταν και αυτοί τέκνα τουρκικών φυλών. Κατά το ίδιο Κέντρο, Τούρκοι δημιούργησαν τον… Μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη, την περίοδο 2.200-1.750 και οι Μινωϊτες με την σειρά τους εκπολίτισαν την Πελοπόννησο. Έτσι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός βρίσκονταν κάτω από την ισχυρή επίδραση της μινωικής Κρήτης. Επομένως όλοι οι προελληνικοί πολιτισμοί, ο Μινωικός, ο Αιγιακός και ο Μυκηναϊκός, ήταν δημιούργημα της Ανατολής.
Λέτε αύριο να εισαχθούν αυτές οι απόψεις και… στα ελληνικά σχολεία ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου