Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Greek Spirit ...29-11-2016
Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουμε ότι έδαφος το οποίο έχει κατακτηθεί με τα όπλα,όπως η κατεχόμενη Κύπρος, ανεξάρτητα από το εάν είναι δίκαιο ή άδικο, ΔΕΝ δίνεται πίσω, ΔΕΝ παραδίδεται και ΔΕΝ επιστρέφεται. Οι συνομιλίες για την δήθεν επίλυση του κυπριακού σταμάτησαν ακριβώς γιαυτό τον λόγο.Οι Τούρκοι δεν ήθελαν να ακούσουν για απόσυρση των στρατευμάτων τους από τα κατεχόμενα αμέσως μετά την υπογραφή της συνθήκης ίδρυσης του διζωνικού  μορφώματος στην Κύπρο, απότοκο του προδοτικού και ανθελληνικού σχεδίου Ανάν.
Την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία, Μοντ Πελεράν, Αναστασιάδης και Ακιντζί συζητούσαν το πέμπτο και προτελευταίο στάδιο της συνθήκης ίδρυσης διζωνικού κράτους.Όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε θέμα αποχώρησης του τουρκικού στρατού από τα κατεχόμενα ο Ακιντζί σηκώθηκε και έφυγε αφήνοντας σύξυλο τον Αναστασιάδη.
Να καταλάβουμε ότι οι Τούρκοι έχουν πετύχει μια στρατιωτική νίκη το 1974 και δεν πρόκειται να αποσύρουν τα στρατεύματα τους στο όνομα μιας διζωνικής ομοσπονδίας ή κράτους ή ομοσπονδίας.

Ο Ενρτογάν προτιμά να προσαρτήσει το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου παρά να δεχθεί την αποστρατικοποίηση του. Απλά πράγματα που στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουμε εφόσον και την βόρειο Ήπειρο έχουμε εγκαταλείψει δύο φορές, 1917 και 1941, και την Μικρά Ασία το 1922και τα Ίμια το 1996.Επειδή η γαλουχημένοι με φραπόγαλα και τελευταία φρέντο καπουτσίνο( λες και στα χωριά μας είχε τάγματα των Καπουτσίνων καθολικών μοναχών που εφηύραν το ρόφημα αυτό) θεωρούμε ως φυσιολογικό να εγκαταλείπουμε τα εδάφη που ενίοτε κατακτάμε, νομίζουμε ότι και οι Τούρκοι τα ίδια θα κάνουν.
Ο Ερντογάν θα προσαρτήσει την βόρεια Κύπρο, δηλαδή θα την μετατρέψει και επίσημα Τουρκική επαρχία.Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση και της υπόλοιπης Κύπρου.Με την προσάρτηση των κατεχόμενων θα λυθεί οριστικά το Κυπριακό ή μάλλον δεν θα έχει νόημα η αέναη και ατέρμονη διπλωματική προσπάθεια. Η ελεύθερη Κύπρος θα συνορεύει και επίσημα με την Τουρκία η οποία θα απαιτήσει ΑΟΖ-ΕΟΖ και όλα τα συναφή για την εξόρυξη του αερίου . Στην Τουρκία οι οπαδοί του Ενρτογάν θα παραληρούν από εθνικιστικό μένος, απο περηφάνια, και θα έχουν δίκιο, η Τουρκία θα έχει μεγαλώσει και επίσημα, ο Ερντογάν θα ενισχυθεί και θα μπορέσει να αντέξει στην ίδρυση του Κουρδικού κράτους στα νότια σύνορα της Τουρκίας.Το τι θα ακολουθήσει μετά διαβάστε στο  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου