Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Η δεύτερη Τουρκοκρατία στην Ελλάδα- η Ελλάδα θα σωθεί απο τις επερχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και όχι απο τις δικές της δυνάμεις

3 Μαίου 2014.....Γράφει ο Greek Spirit ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ TΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2014 ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...Η Τουρκοκρατία στην Ελλάδα διήρκεσε σε μερικές περιοχές 500 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Έλληνες έχασαν την επαφή με  επιτεύγματα της ανθρώπινης φυλής όπως η αναγέννηση, η ανακάλυψη των νέων ηπείρων και τις πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις στην Ευρώπη που οδήγησαν στην δημιουργία των όψιμων δημοκρατιών και κρατών δικαίου εμπνευσμένων από τον διαφωτισμό και τον ουμανισμό.Οι Έλληνες μαζί με τους βαλκανικούς λαούς έπρεπε να συνυπάρξουν με τους Τούρκους, την ποιο βάρβαρη φυλή η οποία έχει περπατήσει πάνω στην γη μετά τους Γερμανούς.

Η Ελλάδα απελευθερώθηκε με την επανάσταση που εκδηλώθηκε το 1821 και η οποία αποτέλεσε προιόν του όραματος των πλούσιων Ελλήνων της διασποράς.Η επανάσταση μετά  τις αρχικές επιτυχίες της όταν αφέθηκε στα χέρια των ντόπιων παραγόντων έχασε την δυναμική της και τελικά καταπνίγηκε από τον Ιμπραήμ το 1827. 
Οι Έλληνες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για την διεύθυνση του αγώνα . Δολοπλοκίες, φατριασμοί, φυλακίσεις οπλαρχηγών, διασπάθιση δανείων είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα το 1827.

Ωστόσο όπως ακριβώς η έναρξη της επανάστασης αποτέλεσε αποτέλεσμα της επιρροής Ελληνικών και φιλελληνικών παραγόντων εκτός Ελλάδας έτσι και η επιτυχής ολοκλήρωση της αποτέλεσε προϊόν ανάμειξης εξωεθνικών παραγόντων που οδήγησε στην  ναυμαχία του Ναβαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827 . Ναυτικές δυνάμεις της Αγγλίας , Ρωσίας και Γαλλίας καταβύθισαν τον στόλο του Ιμπραήμ και έσωσαν την Ελληνική επανάσταση.

Η ρομαντική αποτίμηση της ναυμαχίας θέλει τις μεγάλες δυνάμεις να σώζουν την Ελλάδα ορμώμενες από ανθρωπιστικά ιδεώδη. Μια πιο πραγματιστική και ρεαλιστική θεώρηση υποδεικνύει ότι οι μεν Αγγλία και Γαλλία ανησυχώντας για την αποπληρωμή των δανείων που είχαν χορηγήσει στην επαναστατική κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιτρέψουν την αποτυχία σύστασης Ελληνικού κράτους το οποίο θα αποτελούσε την μόνη εγγύηση για την αποπληρωμή τους. Η δε Ρωσία τότε όπως και σήμερα ήθελε να καταφέρει πλήγμα στην οθωμανική αυτοκρατορία και η συμμετοχή της στην ναυμαχία αποτέλεσε το προεόρτιο του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1828.
Πηγή άρθρου http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3.html
Όμως δεν πρέπει να υποτιμάμε και την πολιτική και ιδεολογική διάσταση της βοήθειας των ξένων δυνάμεων . Η Γαλλία και η Βρετανία δεν δυσκολεύθηκαν καθόλου να πείσουν τους λαούς τους για την αναγκαιότητα της επέμβασης τους στην καθημαγμένη Ελλάδα εφόσον το 1827 οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες έχοντας υποστεί τις εμπειρίες της βιομηχανικής επανάστασης ,της Γαλλικής επανάστασης, των Ναπολεόντειων πολέμων αποτελούσαν πλέον χειραφετημένες κοινωνίες με τα πρώιμα χαρακτηριστικά των κοινωνιών του εικοστού αιώνα. 

Παράλληλα η Ελλάδα έβγαινε κυριολεκτικά από τον τάφο αναλαμβάνοντας έναν αγώνα που μέχρι σήμερα μετράει 186 χρόνια, διάστημα στο οποίο κατάφερε να τριπλασιάσει την έκταση της αλλά και να αποτελέσει ισότιμο κράτος του δυτικού κόσμου αποσβένοντας με απαράμιλλο και θαυματουργό τρόπο την έλλειψη της συμμετοχής της για 500 χρόνια στις οικονομικές ,πολιτικές και πολιτιστικές ζυμώσεις και εξελίξεις της Δύσης .

Ωστόσο οι πληγές της τουρκοκρατίας είναι ακόμα βαθιές και όζουσες. Φαίνεται ότι οι απάνθρωπες πρακτικές των Τούρκων κατά την 500ετή κατοχή δημιούργησαν ένα νέο τύπου Έλληνα , του δωσίλογου -προδότη. Ο δωσιλογισμός αποτέλεσε τον μόνο τρόπο επιβίωσης για τους αδύναμους κατά την τουρκοκρατία. Σήμερα από την σχετική άνεση της (προς το παρόν) ελευθερίας μας κρίνουμε με ιδιαίτερη ευκολία και σκληρότητα του Έλληνες που ενέδωσαν στην ευκολία της υιοθέτησης των χαρακτηριστικών της τουρκομογγολικης νοοτροπίας και την υποταγή τους σε αυτή.

Οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί της Ελλάδας αποτελούν γνήσια προϊόντα των απογόνων των Ελλήνων που διάλεξαν τον δρόμο της προδοσίας και συνεργασίας με τον κατακτητή.

Ο πρώην δευθυντής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου Στρός Καν μετά την αποπομπή του έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη σε Γαλλικό κανάλι όπου σε ερώτηση σχετική με την Ελλάδα απάντησε ότι για πρώτη φορά είδε με έκπληξη πολιτικούς χώρας να υποχωρούν τόσο εύκολα σε οποιαδήποτε απαίτηση και όρο του ΔΝΤ.

Οι σύγχρονοι προδότες της Ελλάδας αποτελούν προϊόν στρατολόγησης από αντεθνικά κέντρα που μελετούν σε βάθος την ψυχοσύνθεση και χαρακτηριστικά κάθε λαού και χώρας. Ο κομμουνισμός επιβλήθηκε στους Σλάβους ως η πρώτη προσπάθεια παγκοσμιοποίησης μετά από μελέτη το σλαβικού χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται από στωικότητα και απεριόριστη υπομονή στις κακουχίες και τις αδικίες. Ο φασισμός -ναζισμός επιβλήθηκε στους Γερμανούς μετά από μελέτη των ψυχωτικών συνδρόμων τους . Οι ''δημοκρατικές'' μοναρχίες των Αράβων επιβλήθηκαν κατόπιν μελέτης του χαρακτήρα τους που χαρακτηρίζεται από αδυναμία συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ τους όπως και της τάσης τους για φατριασμό .

Η Ελλάδα κληρονόμησε, δυστυχώς, την ανατολίτικη αδιαφορία για τα κοινά όπως και την ανάδειξη της οικογένειας ως πιο σημαντικού θεσμού από το κοινωνικό σύνολο.Στην Ελλάδα η οικογένεια δεν αποτελεί προστατευόμενο θεσμό στα πλαίσια του κοινωνικού γίγνεσθαι αλλά ξεχωριστή οντότητα που αποτελεί δορυφόρο της συλλογικής δράσης. 

Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την πολιτική όπως υπαγορεύει ο αστικός μύθος. Αντιθέτως οι Έλληνες ευχαρίστως παραδίδουν την εξουσία σε προδότες χωρίς να το πολυεξετάσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο , έννοια άχρηστη για αυτούς και υποδεέστερη της οικογένειας και του ΄΄σογιού''.

Σε αυτό το περιβάλλον ήταν πολύ εύκολο για την Νέα Τάξη Πραγμάτων να στρατολογήσει τους πιο άθλιους , άχρηστους και επικίνδυνους σκερβελέδες και να τους εκπαιδεύσει σαν μαϊμούδες της εξουσίας.Η διαδικασία αυτή άρχισε αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς το 1945 και τα πρώτα σοβαρά και απτά αποτελέσματα φάνηκαν από την δεκαετία του 1980 και μετά.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία επλήγη τόσο βάναυσα από την Γερμανική οικονομική χούντα, και όμως , είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία στις επικείμενες ευρωεκλογές( σ.σ το άρθρο δημοσιεύθηκε πριν τις ευρωεκλογές του Μαίου ) ετοιμάζεται να δώσει την νίκη σε ένα κόμμα το οποίο υπολείπεται κατά έτη φωτός από την αντιευρωπαϊκή ρητορική των αντίστοιχων Γαλλικών και Βρετανικών. Η Ελλάδα των 6000 αυτοκτονιών ( όποιος δεν το παραδέχεται απλά είναι αλήτης) λόγω κρίσης, των 2,000,000  άνεργων και των 3,000,000 νεόπτωχων ακόμα αμφιταλαντεύεται στην απόφαση της να αποκτήσει μια καθαρή και ξάστερη αντιευρωπαϊκή -αντιγερμανική ιδεολογική πλατφόρμα (αντιευρωπαϊκή σε σχέση με το σημερινό ευρωπαϊκό μόρφωμα και όχι σε σχέση με την γνήσια ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης).

Η λύση και αυτή την φορά θα έρθει απ έξω, από το εξωτερικό .Όπως και το 1827 οπότε σώθηκε η παρτίδα την τελευταία στιγμή. 

Η λύση θα έρθει από τις αντιδράσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών , από τον αγώνα τους ενάντια στην Γερμανική οικονομική χούντα. Το 30% της επόμενης ευρωβουλής θα αποτελείται από κόμματα που επιθυμούν την διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης, τουλάχιστον στην μορφή που έχει σήμερα. ( Το κείμενο γράφηκε το 2014,πολύ πριν το BREXIT) Η  ανάδειξη των ευρωσκεπτιστικών κομμάτων σε Γαλλία , Βρετανία και Ιταλία θα έχει καταλυτικές επιδράσεις και στην πολιτική ζωή των χωρών αυτών.Τα ευρωσκεπτιστικά κόμματα πολύ σύντομα θα αναλάβουν την διακυβέρνηση των χωρών αυτών. 

Η Ευρώπη θα κατακλυσθεί από την δύναμη των ευρωσκεπτιστικών κομμάτων αλλά και των ακροδεξιών. Ουγγαρία, Ελβετία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βουλγαρία, Βαλτικές χώρες είναι χώρες που τα ακροδεξιά , αντιευρωπαικά και ξενοφοβικά κόμματα συγκεντρώνουν ισχύ με την μορφή χιονοστιβάδας.

Όλα τα παραπάνω κόμματα, αντί Ε.Ε-ευρωσκεπτιστικά αλλά και ακροδεξιά αντιΕ.Ε επηρεάζονται από την Ρωσική επιρροή με έμμεσο και άμεσο τρόπο . Οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι κοσμογονικές ίσως και καταστροφικές αλλά σε κάθε περίπτωση μετά τις οδύνες του τοκετού θα αναδειχθεί μια νέα πολύ πιο θετική πραγματικότητα. 

Η Ευρώπη θα ζήσει την τέλεια καταιγίδα όχι μόνο των νέων πολιτικών συσχετισμών αλλά και λόγω της κρίσης στην Ουκρανία η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πολεμική αναμέτρηση της Ρωσίας στην Γεωργία όπως επίσης και του επικείμενου παγκόσμιου οικονομικού κραχ.

'Οπως ακριβώς το 1827 που η Ελλάδα σώθηκε από τα συμφραζόμενα των πολιτικών κοινωνικών και ιδεολογικών αλλαγών στην Ευρώπη έτσι και σήμερα θα ακολουθήσει σαν φτωχός συγγενής τις ίδιες αλλαγές και θα ωφεληθεί στο ποσοστό που της αντιστοιχεί.

Η Ελλάδα όμως δεν αποτελεί στα αλήθεια φτωχό συγγενή της Ευρώπης , το αντίθετο. Κανείς άλλος λαός δεν αγωνίστηκε για την καταξίωση του στον Δυτικό κόσμο με τόσο άνισους όρους Κανένας λαός  δεν θα μπορούσε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να συνεχίσει το ταξίδι του στο πέλαγος της ιστορίας με τόσους προδότες που αδιαλείπτως δημιουργούσαν ρωγμές στα ύφαλα του σκάφους. 
Ναι, σίγουρα, η σημερινή εικόνα του Ελληνα ''παρτάκια'' , διεφθαρμένου, αδιάφορου και κοινωνικά ανεύθυνου είναι αποκρουστική , αλλά είναι άδικο να τον κατηγορούμε χωρίς να λαμβάνουμε υπ όψιν το ελαφρυντικό των 500 χρόνων σκλαβιάς .Και μόνο το γεγονός ότι επιβίωσε είναι αρκετό. 

Δεν πρέπει να αποτελεί ντροπή το γεγονός ότι παρόλο που είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός λαός που υπέφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό από την κρίση δεν μπορεί να αποκρυσταλλώσει μια πολιτική πλατφόρμα εναντίον των αιτιών της δυστυχίας του όπως κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Μπορείς να κατηγορήσεις τον Ελληνικό λαό για τις αδυναμίες του όσο μπορείς να κατηγορήσεις  ένα κακοποιημένο και προδομένο παιδί που ως ενήλικος προσπαθεί να ορθοποδήσει χωρίς καθοδήγηση στηριζόμενος μόνο στις έμφυτες ψυχικές του δυνάμεις. Σημασία έχει να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι στην ιστορία. Όλα θα φτιάξουν αρκεί να υπάρχουμε, ακόμα και αν χρειαστεί να σωθούμε όχι με τις δικές μας δυνάμεις αλλά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου