Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Greek Spirit....ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016 ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ : Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ  5-5-2016
Greek Spirit .....Η Τουρκία πιθανόν να οργανώσει προβοκάτσια εναντίον των ίδιων των πολιτών της, δηλαδή να βάλει το Ισλαμικό Κράτος να βομβαρδίσει την τουρκο -συριακή μεθόριο, άλλωστε το έχει ξανακάνει πριν απο ενάμιση χρόνο, και μετά να ισχυριστεί στην ΄΄διεθνή κοινότητα'' ότι θα εισβάλει όχι εναντίον της Συρίας αλλά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η ''διεθνής κοινότητα'' δηλαδή οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν την εισβολή δήθεν εναντίων των ισλαμιστών η οποία στην ουσία θα είναι εισβολή εναντίον της Συρίας και των Ρώσων.ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ και θα προτιμουσαν τον Ερντογάν να μην κάνει τίποτα ή ακόμα καλύτερα να πέσει απο πραξικόπημα.Ο Ομπάμα εχει συμφωνήσει με Πούτιν για την δημιουργία Κουρδικού κράτους χωρίς να ρωτήσει τον εΕρντογάν. Ωστόσο  ο τελευταίος θα μπορούσε να παίξει το τελευταίο του χαρτί προσφέροντας στις ΗΠΑ το κλείσιμο των στενών ως επακόλουθο της εισβολής του στην Συρία
Ερντογάν-Νταβούτογλου σε κόντρα. Ο Ερντογάν έχει πλέον απομονωθεί, οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με Ρωσία για την δημιουργία Κουρδικού κράτους.Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ούτε τον στρατό, ούτε τα χρήματα για υπερπόντιες περιπέτειες στην Συρια απέναντι στον ρωσικό στρατό. Εξάλλου ο Ομπαμα έχει δείξει με τα ανοίγματα του στο Ιράν και την άρνηση του το 2013 να εισβάλει στην Συρία -πολύ πριν αναλάβουν οι Ρώσοι και το Ιράν ολοκληρωτικά την κατάσταση -ότι δεν θέλει περιπέτειες.
Η Αμερική στήριξε το σχέδιο Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ για την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ευρώπης όπως και στήριξε τον πόλεμο εναντίον της Συρίας και του Άσαντ ο οποίος ήταν ο μόνος που αρνήθηκε την διέλευση του αγωγού απο την Συρία.
Όμως οι ΗΠΑ διάγουν οικονομική κρίση με μείωση της οροφής του στρατού και συγκέντρωση των προσπαθειών στο μέτωπο του Ειρηνικού και απέναντι στην Κίνα.

Ο Ενρτογάν έχει στηριχθεί απο το Κατάρ με οικονομική βοήθεια τόσο σε προσωπικό επίεπδο όσο και σε κρατικό.Το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία με παρασκηνική χρηματοδότηση και οικονομική βοήθεια έβγαλαν το 2013 την Τουρκία απο την επιτήρηση του ΔΝΤ μετά απο 40 χρόνια. Το Κατάρ και οι Σαουδάραβες έντυσαν με χρυσό τον Ερντογάν και την οικογένεια του. με αδιαφανείς φυσικά διαδικασίες .Το αντάλλαγμα που έδωσε η Τουρκία ήταν και είναι η βοήθεια και υποστηριξη προς το Ισλαμικό Κράτος και η επιβολή μιας ισλαμιστικής χούντας στην Τουρκία χαρακτηριστκό της οποίας είναι η απέραντη κρατική αυθαιρεσία..
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να δεχθεί τα σχέδια ΗΠΑ και Ρωσίας για δημιουργία Κουρδικού κράτους για δύο λόγους
α.Διότι θα τον κρεμάσουν ως προδότη οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του και
β. διότι το Κουρδκικό κράτος θα αποτελέσει ακόμα ενα νέο εμπόδιο στην κατασκευή του αγωγού Κατάρ -Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας -Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας -Αυστρίας-Γερμανίας.
Οι καταριανοί ταίζουν τον Ερντογάν και την Τουρκία εδω και χρόνια και είναι σε θέση να τον εκβιάζουν.Το Κατάρ χρηματοδοτεί τα εξοπλιστικά της Τουρκίας και το Καταρ θέλει τώρα την Τουρκία να εισβάλει στην Συρία, εδώ και τώρα, για να ακυρώσει τα σχέδια ΗΠΑ -Ρωσίας για Κουρδικό κράτος και για να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό.
Βλέπετε η Αμερική δεν έχει διάθεση ούτε τα μέσα να κάνει αυτή την δουλειά, οι Καταριανοί όμως έχουν δώσει τρις για να εξαγοράσουν συνειδήσεις στην Τουρκία και για να θωρακίσουν τον στρατό της και την οικονομία της.
Από κοντά και η Γερμανία η οποία βλέπει ότι όπως ακριβώς και με τους Άραβες έτσι και με τους Γερμανούς η στάση των ΗΠΑ έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Ο Ομπάμα αρχίζει να αγνοεί τους σαουδάραβες και καταριανούς, ή μάλλον να βίσκεται σε ανοιχτή κόντρα πλέον μαζί τους , το ίδιο και με την Γερμανία.Οι ΗΠΑ θέλουν την Γερμανια να προσυπογράψει την TTIP, την συμφωνία που θα υποτάξει την Ευρώπη στις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές της.Η Γερμανία παρόλο που απο το τέλος του Β΄ ΠΠ έχει τον ρόλο του τοποτηρητή των ΗΠΑ, τελευταία δεν αποτελεί και τόσο πειθήνιο όργανο τους.
Γερμανία -Κατάρ και Τουρκία είναι πλέον ένας συμμαχικός άξονας ο οποίος είναι απομονωμένος.Η Γερμανία απο τον Ιούνιο του 2016 θα επιτρέπε στα  80 εκατομμύρια των Τούρκων να ταξιδεύσουν ελεύθερα στην Ευρώπη  χωρίς βίζα.Ευτυχως η συμφωνία αυτή αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή Μας ρώτησε κανείς ΟΧΙ ΒΈΒΑΙΑ. Η Γερμανία χρειάζεται την Τουρκία όπως ακριβώς και το Κατάρ. Ο Ερντογάν πιέζεται και απο τις δύο πλευρές να εισβάλει στην Συρία και αντιμετωπίσει την Ρωσία, και δεν μπορεί να κάνει πίσω εφόσον οι σύμμαχοι του έχουν αρκετά στοιχεία για να τον εκβιάζουν αλλά έχουν και τον τρόπο να τον στηρίζουν, μαστίγιο και καρότο.
Οι τούρκοι στρατηγοί έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τον Ερντογάν στο θέμα της εισβολής στην Συρία.Τωρα ήρθε η σειρά του Νταβούτογλου, του πιο στενού συνεργάτη του Ερντογάν.
Ο Ερντογάν όμως θα διατάξει τον στρατό του να εισβάλει ειδάλως οι ίδιοι οι σύμμαχοι του θα τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Το Κατάρ και οι σαουδάραβες δεν ενδιαφέροναι εάν οι τουρκοι χάσουν χιλιάδες στρατιωτών, έτσι κι αλλιώς εάν αφήσουν την Ρωσία να αλωνίζει στην Συρία τότε η οικονομική τους καταστροφή θα είναι σίγουρη. Καμία πλευρά δεν μπορεί να κάνει πίσω,ούτε οι Τουρκοι και οι σύμμαχοι τους , ούτε οι Ρωσοι. Ο πόλεμος θα γίνει και μάλιστα με την Αμερική να κάνει ότι δεν βλέπει.
Σήμερα 27-12-2016 συμπληρώνω ,για μια ακόμα φορά ότι :
Το τελευταίο χαρτί του Ερντογάν θα είναι να κάνει χρήση της συνθήκης του Μοντρέ που διέπει τα στενά του Βοσπόρου και της διάταξης που ορίζει ότι η Τουρκία μπορεί να κλέισει τα στενά μόνο εάν η ίδια βρίσκεται σε κηρυγμένο πόλεμο με όμορο κράτος .
Ο Ερντογάν με αυτήν πράξη θα εκβιάσει την διεθνή βοήθεια στο μέτωπο της βόρειας Συρίας λόγω τηςαποτυχίας του τουρκικού στρατού στην Αλ Μπαμπ όπυ ξεφτιλίζεται με δεικάδες απώλειες ανθρώπων και μέσων.Ο Ερντογάν θα ζητήσει πρώτα βοήθεια απο τις ΗΠΑ και Ρωσία και έαν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα ζητήσει βοήθεια απο το ΄΄ισλαμικο ΝΑΤΟ΄΄ δηλαδή Πακιστάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο και αλλες ισλαμικές χώρες Περισσότερα δείτε στο Η ΤΟΥΡΚΙΑ  ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ
https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/blog-post_41.html
Η πράξη αυτή θα οδηγήσει σε ρήξη με την Ρωσία η οποία παριστάνει τον σύμμαχο της Τουρκίας και ανέχεται ακόμα και την εκτέλεση του ρώσου πρέσβυ ακριβώς για να ΄΄εχει απο κοντά ΄΄ τον Ερντογάν για να μην κλείσει τον Βόσπορο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου