Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κυπριακό… Ώρα Μηδέν! Σκηνικό Κρίσης!! Ένα Καλοστημένο Παιχνίδι!!!

κηνικό «ανασφάλειας» από Τουρκία για να κερδίσει στην Ασφάλεια

Το σκηνικό της κρίσης στις συνομιλίες, που προκάλεσε η τουρκική πλευρά, αποτελεί ένα καλοστημένο παιχνίδι που άρχισε από τη σύναξη των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν και κορυφώθηκε με την αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντηση την περασμένη Πέμπτη.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα επιχειρεί διά της ανάδειξης της «ανασφάλειας» των Τ/κ να εξασφαλίσει στρατιωτική και άλλη παρουσία στην Κύπρο και μετά την επίτευξη συμφωνίας.

Η τουρκική πλευρά προβάλλει την «πολιτική ανασφάλεια», που συνδέεται με τη διασφάλιση της αποτελεσματικής συμμετοχής τους στους θεσμούς, ώστε να μην τεθούν εκτός του κράτους, όπως σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους έγινε το 1963.
Δεύτερο προβάλλουν την «ανασφάλεια» που ισχυρίζονται ότι αισθάνονται και ως αποτέλεσμα αυτού χρειάζονται την προστασία της Τουρκίας στρατιωτικά.
Η αφορμή για κλιμάκωση της προώθησης αυτής της τακτικής ήταν η πρόσφατη απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα άρχισε νωρίτερα, γι’ αυτό και η αντίδραση της τ/κ πλευράς δεν αιφνιδίασε τη Λευκωσία, δεν ήταν, δηλαδή, κεραυνός εν αιθρία.
Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, το θέμα της Ένωσης τέθηκε με έντονο τρόπο από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν, που ακολούθησε της Διάσκεψης στη Γενεύη, τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οντζίλ Ναμί, τοποθετούμενος για το θέμα της Ασφάλειας προέβη σε μια ιστορική αναδρομή κα μέσα από αυτήν αναφέρθηκε στην Ένωση καθώς και σε διακοινοτικά επεισόδια.
Στο καταληκτικό του σχόλιο ως συμπέρασμα είπε πως οι Ελληνοκύπριοι δεν αγωνίζονται για την επανένωση αλλά για την Ένωση με την Ελλάδα! Τοποθέτηση που προκάλεσε τα σχόλια όλων των υπολοίπων συμμετασχόντων.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με βάση το πρόγραμμα την Τρίτη έχει καθοριστεί συνάντηση των διαπραγματευτών και την Πέμπτη των Αναστασιάδη και Ακιντζί.
Οι πιθανότητες να μη γίνουν είναι μεν λιγότερες, όμως δεν αποκλείεται να τραβήξουν περισσότερο το σχοινί Άγκυρα και Ακιντζί. «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»

https://hellasforce.com/2017/02/19/%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%b4%ce%ad%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου