Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΟΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ

Το Κατάρ έχει πλέον προσχωρήσει στην Ρωσία και το Ιράν .Η Σαουδική Αραβία πρέπει να προσχωρήσει στις ΗΠΑ....... Greek Spirit........7-6-2017 Η απομόνωση του Κατάρ επί της αρχής είναι καλά νέα.Το Κατάρ προξένησε τον πόλεμο στην Συρία από κοινού με την Γερμανία όταν το 2009 ο πρ. Άσαντ αρνήθηκε την διέλευση του αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας. Δύο χρόνια μετά ξέσπασε ο πόλεμος. Ωστόσο οι μεταβλητές είναι πάρα πολλές.Το Κατάρ διαθέτει περισσότερα κεφάλαια από την Σαουδική Αραβία αλλά δεν διαθέτει ανάλογο  έδαφος και πληθυσμό .Ο βασιλικός οίκος των Σαούντ και ο Εμίρης Αλ Θάνι της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ αντίστοιχα εδώ και χρόνια διαγκωνίζονται για την κυριαρχία και πατρονάρισμα του Αραβικού κόσμου , από το Μαρόκο έως το Ιράκ και τον Λίβανο.
Η Σαουδική Αραβία των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων τα τελευταία χρόνια έχει πέσει σε δεινή οικονομική κρίση λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου, κρίση που υποδαύλισε ακόμα περισσότερο την λαϊκή δυσαρέσκεια και την ανεργία στις νεαρές ηλικίες.Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ανεργία στην Σαουδική Αραβία πλησιάζει το 20% ; Ο βασιλικός οίκος με ένα συνδυασμό   επιδοματικής πολιτικής  αλλά και κρατικής καταστολής  αλλά και τον πόλεμο εναντίον της Υεμένης προσπαθεί να κρατήσει το βασίλειο ενωμένο. Αλλά τα κακά νέα δεν σταματούν εδώ .Τα κοιτάσματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στερεύουν και οι σαουδάραβες εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχθηκαν ανακοινώνοντας επίσημα ότι μέχρι το 2030 η ηλικιακή ενέργεια θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο σε ότι αφορά τις ανάγκες ενέργειας του κράτους.
Το Κατάρ από την άλλη είναι ένα κρατίδιο των 300,000 πολιτογραφημένων Καταριανών  και των 2 εκατομμυρίων αλλοδαπών εργαζόμενων σε όλες τις βαθμίδες. Το Κατάρ μοιράζεται με το Ιράν  τα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου του κόσμου στον Περσικό  Κόλπο. Κατάρ και Σαουδική Αραβία είναι σουνιτικά κράτη αλλά η μεταξύ τους έχθρα και διαμάχη για την κηδεμονία του αραβικού κόσμου τους έχει οδηγήσει πολλές φορές σε διάρρηξη των σχέσεων τους και σε αναζήτηση συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής.Η Σαουδική Αραβία διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αίγυπτο του Αλ Σίσι ο οποίος μάλιστα έχει φθάσει σε σημείο να παραχωρήσει στην Σαουδική Αραβία ακόμα και δυο μικρονήσια στην Ερυθρά  θάλασσα που αποτελούσαν σημείο τριβής μεταξύ των δύο χωρών.Η Αίγυπτος συμμετέχει στον πόλεμο εναντίον των σιτικών ανταρτών της Υεμένης ,πόλεμος και εισβολή που διεξάγεται από την Σαουδική Αραβία.Την ίδια στιγμή,  η Αίγυπτος πλασάρεται ως σύμμαχος της Ρωσίας η οποία στηρίζει το σιιτκό Ιράν το οποίο στηρίζει τους σιίτες  της Υεμένης που μάχονται εναντίον  των εγκάθετων σουνιτών της Σαουδικης Αραβίας. Αυτός ο Αλ Σίσι είναι τρομερός, ο Πούτιν των Αράβων..
Το δε Κατάρ έχει αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους αλλά και την υπόγεια και παρασκηνιακή χρηματοδότηση με δεκάδες δις δολαρίων της τουρκικής οικονομίας.Την Τουρκία βοηθάει και η Σαουδική Αραβία αλλά τόσο η οικονομική κρίση όσο και ο πόλεμος εναντίον της Υεμένης έχουν εξασθενήσει την ικαν΄τητα των σαουδαράβων για την ανάμειξη στα εσωτερικά της Τουρκίας στον βαθμό που έχουν επιτύχει οι καταριανοί.
Ωστόσο η ανάμειξη της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας, ακριβώς για να εμποδίσει την υλοποίηση του αγωγού του Κατάρ, έχει αποδειχθεί καταλυτική και μάλιστα σε βαθμό που το Κατάρ έχει εξαναγκασθεί να συνεργασθεί με την Ρωσία στην εξόρυξη κοιτασμάτων στην Σιβηρία . Το σουνιτικό σκληροπυρηνικό-φονταμελιστικό σαλαφιστικό Κατάρ, το καταφύγιο και φυτώριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το κράτος που δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος, έχει εξαναγκασθεί σε συνεργασία με την Ρωσία αλλά και τον αιώνιο εχθρό του , το σιιτκό Ιράν, κάτω από την πίεση της Ρωσίας η οποία ξαναμοιράζει την τράπουλα στην Μ.Ανατολή με την βοήθεια του Ιράν.
Οι ΗΠΑ μετά την εκλογή Τραμπ έχουν αρχίσει την αποδόμηση της Σαουδικής Αραβίας στην κοινή γνώμη αποκαλύπτονταν την αλήθεια σχετικά με τη ισλαμική τρομοκρατία που εκπορεύονταν από τους σαουδάραβες ειδικά την περασμένη δεκαετία.
Στην πρόσφατη επίσκεψη Τραμ στην Σαουδική Αραβία οι σαουδάραβες έσκυψαν το κεφάλι αποδέχθηκαν την ήττα τους .
Σε αντίθεση με τις φήμες οι σαουδάραβες δεν έκλεισαν καμία συμφωνία ύψους 300 ή 100 δις για την αγορά όπλων ,δεν έχουνε πλέον τόσα χρήματα,απλά υπέγραψαν μια συμφωνία διερεύνησης για ενδεχόμενη αγορά.
Το Κατάρ έχει πλέον προσχωρήσει στην Ρωσία και το Ιράν .Η Σαουδική Αραβία πρέπει να προσχωρήσει στις ΗΠΑ.Εξάλλου η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να χρηματοδοτεί τους Τσετσένους ισλαμιστές οι οποίοι συνεχίζουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ρωσία, δείχνοντας έτσι ότι σε κάθε περίπτωση η δυσανεξία της στον ρωσικό παράγοντα είναι ισχυρότερη απ΄ότι στον αμερικανικό.
Η εισβολή της Σαουδικής Αραβίας στο Κατάρ είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να αποκλεισθεί
Το Κατάρ έχει εξαγοράσει όλη την βρετανική οικονομία όπως και όλο το πολιτικό προσωπικό στην χώρα αυτή και γι αυτό και βλέπουμε οι τζιχαντιστές  οι οποίοι βεβαίως χρηματοδοτούνται από το Κατάρ να σφάζουν τους Βρετανούς πολίτες με άνεση και ευχέρεια με τους Βρετανούς πολιτικούς ταγούς να κάνουν μόνο δηλώσεις με λυπημένο ύφος Οι επιθέσεις στην Βρετανία έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια.Το καλοκαίρι 2013 μέρα μεσημέρι ισλαμιστές έσφαζαν κυριολεκτικά στρατιωτικό εκτός υπηρεσίας στην κεντρική Αγγλία.Η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασε φυσικά την δολοφονία αλλά την επόμενη εβδομάδα συμμετείχε σε συνδιάσκεψη στην Σαουδική Αραβία όπου από κοινού με τι; ΗΠΑ , το Κα΄ταρ  και τις χώρες του Κόλπου αποφάσισε την επίσημη πλέον αποστολή όπλων στην δήθεν συριακή αντιπολίτευση που μάχονταν εναντίον του Άσαντ .Στην ουσία συναίνεσε στην αποστολή όπλων στους τζιχαντιστές του Κατάρ .Μάλιστα δε , τα όπλα που φορτώθηκαν σε πλοίο δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους αφού το πλοίο ναυάγησε λόγω καιρικών συνθηκών ανοιχτά της Υεμένης. Οι βρετανοί εξαρτούνται από τα καταριανά κεφάλαια περίπου όσο κι η Ελλάδα από την τρόικα και γιαυτό την απομόνωση και τιμωρία του Κατάρ έχουν αναλάβει οι όμορες με το Κατάρ χώρες υπό την αιγίδα των ΗΠΑ .  Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τι είδους αντίκτυπο θα έχει στην Τουρκία η αποδυνάμωση του Κατάρ το οποίο στηρίζει αφειδώς την τουρκική οικονομία και φυσικά τον Ερντογάν. Ο διπλωματικός πόλεμος εναντίον του Κατάρ με εμπνευστή τις ΗΠΑ αποτελεί και χτύπημα εναντίον της Γερμανίας αλλά και  του μισθοφόρου της στην Γαλλία, του Μακρόν. Το Καταρ στη Γαλλία χρηματοδοτεί και επιδοτεί μεγάλο μέρος των νεαρών βορειοαφρικανών αραβόφωνων μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίοι επιδίδονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και γενικευμένες ταραχές. Γερμανία -Τουρκία και Κατάρ αποτελούν συμμαχικό αξονα.Ο Μακρόν που κατέλαβε την εξουσία αποτελεί πράκτορα τους.Ο άξονας αυτος έχει ως στόχο την ισλαμοποίηση της Μεσογειακής Ευρώπης  και την παράδοση της στο Καταρ σε αντάλλαγμα με την απρόσκοπτη παροχη καταριανού αερίου στην Γερμανία .Βέβαια η επέμβαση της Ρωσίας ακύρωσε τον αγωγό Κατάρ-Συρίας-Τουρκίας-Ευρώπης αλλά η Γερμανία προσπαθεί να αντισταθμίσει τον αγωγό με τάνκερ τα οποία θα φέρνουν το αέριο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη και απο εκεί είτε σιδηροδρομικώς, είτε οδικώς είτε μέσω πλευσιμων ποτάμιων οδων θα μεταφέρεται στην Γερμανία. 
Το μόνο ασφαλες συμπέρασμα απο τα παραπάνω είναι ότι  δυτικός κόσμος πρέπει να παρατήσει τους Άραβες και τις έριδες του και να στραφεί στην Ελλάδα και Κύπρο για φυσικό αέριο εφόσον τα κοιτάσματα που διαθέτουμε είναι μεγαλύτερα απ αυτά των Αράβων και τα Ελληνικά κράτη είναι σταθερά, κοσμικά,χριστιανικά και ενταγμένα στην Δύση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου