Η 40χρονη Τζάστιν Ντέιμοντ, καθηγήτρια γιόγκα και διαλογισμού, έπεσε νεκρή όταν ο Σομαλός αστυνομικός την πυροβόλησε λίγη ώρα αφότου κάλεσε τις αρχές και είπε ότι κάποιος είχε δεχτεί επίθεση σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι της, στη Μινεάπολη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που τον ανάγκασε να ανοίξει πυρ. Ας σημειωθεί ότι η γυναίκα φορούσε πιτζάμες (!) και φέρεται να πλησίασε το περιπολικό όταν κατέφθασε για να μιλήσει στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με μία πληροφορία ο αστυνομικός «θεώρησε ότι απειλούνταν» και για αυτό πυροβόλησε την γυναίκα …
Ο Αμερικανός μεγαλοδικηγόρος Robert Bennett, τον οποίον προσέλαβε η οικογένεια του θύματος, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει στα δικαστήρια και άλλες οικογένειες των οποίων οι οικείοι σκοτώθηκαν από τα πυρά αστυνομικών, χαρακτήρισε «γελοίο» αυτόν τον ισχυρισμό.
Η τακτική των ξεπουλημένων media σε τέτοια περιστατικά είναι γνωστή και εμετική. Όταν λευκός αστυνομικός πυροβολεί μαύρο είναι «ρατσισμός» και θυμούνται όλοι τον «ρατσισμό» που «ζει ακόμα» στις ΗΠΑ και ανασύρουν όποια ιστορία θυμηθούν μέχρι και λιντσαρίσματα από την ΚΚΚ 100 χρόνια πριν! Μετά το περιστατικό με τον θάνατο του Michael Brown, ενός μεγαλόσωμου μαύρου που επιτέθηκε στο λευκό αστυνομικό Darren Wilson και προσπάθησε να κλέψει το όπλο του στο Φέργκιουσον του Μισσούρι, όλοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του, τα media τον δαιμονοποίησαν ως δολοφόνο, και ακόμα και ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον καταδίκασε τελεσίδικα, αναφερόμενος δε στον Brown είπε με «έντονη συγκίνηση» ότι «αν είχε γιο θα του έμοιαζε». Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τις «άδικες δολοφονίες και το ρατσισμό», γνωστές «προσωπικότητες», κυρίως από τον χώρο του αθλητισμού, άρχισαν και αυτοί τις καταγγελίες και εκδήλωναν την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές, η όλη ατμόσφαιρα «εξέγερσης» πυροδότησε το κίνημα του Black Lives Matter (BLM), γρήγορα ξέσπασαν εκτεταμένα βίαια επεισόδια με ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς, καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων σε πολλές πόλεις. Όλα αυτά εξαιτίας του χρώματος του δέρματος θύτη - θύματος. Πέρα από τα σενάρια εξέγερσης, που πάντα φαντασιώνονται οι αριστεροί και λίμπεραλ, όταν σε τέτοια περιστατικά οι φυλές αντιστρέφονται, οι κατ’ επάγγελμα υποκριτές της «ενημέρωσης» και των «δικαιωμάτων» σιγοτραγουδούν το «τρία πουλάκια κάθονταν». Ήδη τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν την είδηση απλώς ως "βία με όπλα στην Αμερική".
Σε ένα... «παράλληλο σύμπαν» θα είχαμε την εξής είδηση:
Μινεάπολις: Βίαιες διαμαρτυρίες για την δολοφονία της λευκής γυναίκας από τον Σομαλό μπάτσο
Σε μία ακόμη δολοφονία μαύρου εναντίον λευκού, η Justine Damond σκοτώθηκε το Σάββατο το βράδυ από τον Σομαλό μπάτσο Mohamed Noor, κάτι που πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες.
Οι διαδηλώσεις εναντίον της δολοφονίας μιας άοπλης λευκής γυναίκας στη Μινεάπολη μετατράπηκαν σε βίαιες ταραχές την Τρίτη το βράδυ, καθώς οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία, έκαψαν αυτοκίνητα και λεηλάτησαν ένα κατάστημα σκι. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 43 συλλήψεις.
Η Justine Damond, 40 ετών, πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό το βράδυ του Σαββάτου, αφού κάλεσε το 911 για μια αναστάτωση στη γειτονιά. Την Δευτέρα την νύχτα, αποκαλύφθηκε ότι ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς ήταν ο γεννημένος στην Σομαλία Αφροαμερικανός Mohamed Noor.
Πολλοί στην κοινότητα των λευκών το είδαν αυτό ως μια ακόμα περίπτωση στην τρέχουσα επιδημία δολοφονιών λευκών από μαύρους.
Την Τρίτη το απόγευμα ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ σχολίασε το θέμα, λέγοντας ότι έχει «κουραστεί» να βλέπει λευκούς να «σκοτώνονται λόγω του χρώματος του δέρματός τους». Είπε επίσης ότι εάν είχε μια τρίτη κόρη «θα έμοιαζε με την Justine Damond».
Την νύχτα της Τρίτης διαδήλωσαν ειρηνικά περίπου τριακόσια άτομα. Ωστόσο, την Τετάρτη, σχεδόν πέντε χιλιάδες σχεδόν αποκλειστικά λευκοί διαδηλωτές εμφανίστηκαν και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται βίαια.
Περίπου στις 2:00 μ.μ. τοπική ώρα, οι διαδηλωτές άρχισαν να μαζεύονται στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό που έγραφαν "White Lives Matter", ένα σύνθημα που υιοθετήθηκε από λευκούς Αμερικανούς που στέκονται ενάντια στη συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη βία. Άλλα πλακάτ έγραφαν απλώς "27", μια αναφορά στις ομοσπονδιακές στατιστικές για το έγκλημα που δείχνουν ότι ένας μαύρος άνθρωπος είναι 27 φορές πιο πιθανό να επιτεθεί σε ένα λευκό από το αντίθετο.
Αν και ο πληθυσμός της Μινεάπολης παραμένει ως επί το πλείστον λευκός, η αστυνομία, σε έντονη αντίθεση, αποτελείται κυρίως από Αφρο-Αμερικάνους που προσελήφθησαν χάριν της πολιτικής της «θετικής δράσης». Οι λευκοί ακτιβιστές κατά της βίας στην πόλη έχουν απαιτήσει από καιρό οι λευκοί πολίτες να αστυνομεύονται από λευκούς.
Μέχρι το απόγευμα, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να σπάζουν παράθυρα καταστημάτων και να ανάβουν φωτιές στο κέντρο των δρόμων.
Το κίνημα ‘White Lives Matter’ έστησε μια μεγάλη φωτιά στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ένας νεαρός λευκός μια μαύρη μάσκα, στην θέα των αστυνομικών άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ένα περιπολικό. Από εκεί και πέρα, η βία επιταχύνθηκε γρήγορα.
Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.
Η αστυνομία άρχισε να κάνει χρήση δακρυγόνων, αλλά οι διαδηλωτές απλώς μεταφέρθηκαν σε μια διαφορετική περιοχή, σπάζοντας το κατάστημα Slippery Slopes Ski Gear και λεηλατώντας το. Κατά την έξοδό τους, έβαλαν στο κατάστημα φωτιά.
Ο ιδιοκτήτης του Slippery Slopes, Obonju Jenkum, ο οποίος είναι ο ίδιος Σομαλός, είπε στο CNN την Τετάρτη ότι δεν έχει ασφάλιση και η ζωή του έχει καταστραφεί.
Είπε ότι ήρθε στη Μινεάπολη από το Μογκαντίσου για να βγάλει λεφτά από την κερδοφόρα αγορά σκι της Μινεσότα, αλλά μπλέχτηκε στη μέση ενός φυλετικού πολέμου. Ενώ είπε ότι συναισθάνεται τους διαδηλωτές, και καταλαβαίνει την οργή τους, δεν πιστεύει ότι ο θυμός τους θα πρέπει να απευθύνεται σε όλους τους Σομαλούς.
«Ο Obonju δεν την σκότωσε», είπε στον Wolf Blitzer. "Obonju no do nofing (δεν έκανε τίποτα). Οbonju πωλούσε σκι και αξεσουάρ σκι. Τώρα Obonju, δεν έχει τίποτα. Ίσως Obonju επιστρέψει στη Σομαλία".
Συνολικά 43 διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες το βράδυ, όλοι τους λευκοί. Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της βίας που ξέσπασε.
Η δήμαρχος της Μινεάπολη, Betsy Hodges, έχει εφαρμόσει διαταγή για απαγόρευση της κυκλοφορίας, λέγοντας στους λευκούς ότι η βία δεν είναι λύση.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις, Αλάχ Τζόνγκου, δήλωσε στο CNN ότι αν οι λευκοί αρχίσουν να μαζεύονται στους δρόμους, «θα υπερασπιστούν την πόλη με κάθε τρόπο αν χρειαστεί».
Οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι περισσότεροι λευκοί να συσσωρεύονται στο δρόμο δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Μινεάπολη. Αντίθετα, λένε, είναι καιρός για «επούλωση», αφού τόσοι πολλοί λευκοί έχουν σκοτωθεί από χέρια μαύρων.
Οι διαδηλωτές του White Lives Matter, χρησιμοποιώντας το hashtag # Justine4Justine σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, έχουν υποσχεθεί ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση, παρά την προειδοποίηση ότι μπορεί να δεχθούν πραγματικές σφαίρες.
ΚΟ / από εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου