Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
18 Ιούλη 2013... ακριβώς σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια μια συντονισμένη με ακρίβεια βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό. Ο "ελεύθερος συριακός στρατός" (FSA), η οργάνωση της "μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" στη Συρία, βασικός μοχλός της "αραβικής άνοιξης" που υποστηρίζει η δύση για να εκδημοκρατιστεί η χώρα των Σελευκιδών, με τη συνεργασία "στρατιωτικών συμβούλων" του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ, δολοφονούν την καρδιά της Συριακής ηγεσίας.

Η τρομοκρατική βομβιστική επίθεση δολοφονεί τον υπουργό Άμυνας Dawoud Rajiha, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Assef Shawkat, τον σύμβουλο για θέματα Άμυνας του προέδρου Άσαντ, τον στρατηγό Hasan Ali Turkmani και τον Διευθυντή Εθνικής Αφάλειας στρατηγό Hisham Ikhtiyar.

Οι οργανώσεις Liwa Al-Islam και Free Syrian Army, που ανέλαβαν και την...

ευθύνη εκείνων των δολοφονιών και σε πλήρη συντονισμό όλα τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι, όπως και οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. -πως να ξεχάσει κάποιος τον Αβραμόπουλο που μετά την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα (Δεκέμβρης 2012) ως ανεπιθύμητο πρόσωπο και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, σε συνεντεύξεις του κι επίσημες δηλώσεις προέβλεπε "πτώση του καθεστώτος σε λίγες ημέρες ή εβομάδες;-, εκθείαζαν τις δολοφονίες ως πράξη αντίστασης κι εκδημοκρατισμού αναμένοντας τη φυγή του προέδρου Άσαντ από την πατρίδα του τις επόμενες ημέρες.

Ένας βομβαρδισμός της διεθνούς κοινής γνώμης για τους "εξεγερμένους δημοκράτες" στη Συρία, που δεν ήταν άλλοι από μισθοφόρους φονιάδες από περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου.

Η νόμιμη κι εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας του προέδρου Άσαντ -συμμετέχουν τα δύο κομμουνιστικά κόμματα, το σοσιαλιστικό κόμμα και το κόμμα Μπάαθ- την επόμενη ημέρα των δολοφονιών κι αμέσως μετά τις κηδείες των δολοφονημένων όρισε τους αντικαταστάτες τους σ' αυτές τις καίριες και σημαντικές θέσεις. Οι δολοφονίες αποτέλεσαν ένα ακόμη έναυσμα εθνικής και πατριωτικής ενότητας του Συριακού λαού: ξεκίνησε μια παλλαϊκή συστράτευση χωρίς προηγούμενο.
Στην καρδιά της Δαμασκού χιλιάδες νεολαίοι, άνδρες και γυναίκες, οργάνωσαν την παλλαϊκή άμυνα (να σημειωθεί ότι στον 7ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, δεν έχει γίνει ακόμη επιστράτευση και στο στρατό υπηρετούν τη θητεία τους οι κληρωτοί) ξετρυπώνοντας τους "εξεγερμένους" από τις γειτονιές. Μια εύκολη υπόθεση αφού στην πλειοψηφία τους οι "εκδημοκρατιστές" ήταν όλοι ξένοι. Ακόμη απαιτήθηκε να στηρίξει η κυβέρνηση την αυτοοργάνωση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής...

Διανύοντας τον έβδομο χρόνο επίθεσης εναντίον της Συρίας, την πρόσκληση για βοήθεια από τη Ρωσία με βάση το σύμφωνο φιλίας της ΕΣΣΔ με τη Συρία, που δεν είχε καταγγείλει καμία από τις δύο πλευρές, τις δυνάμεις της Χεζμπολά, των Παλαιστινίων και των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης η "αραβική άνοιξη", ο πιο κρύος και σκοταδιστικός χειμώνας της σύγχρονης ιστορίας ηττήθηκε.

Η νέα προσπάθεια της δύσης να επιστρατεύσει τους Κούρδους φιλοξενούμενους στη Συρία, θα έχει το ίδιο τέλος μ' αυτό των δυνάμεων του χαλιφάτου και του Free Syrian Army: "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!

Υ.Γ. Οι αναλυτές κι οι επιχειρησιακοί σχεδιαστές της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία, υποβάθμισαν δύο σημαντικούς παραμέτρους:

1. Θέλησαν να εμφανίσουν ως "θρησκευτική κι εμφύλια διαμάχη" την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Αναφορικά με εκείνη την τρομοκρατική και δολοφονική επίθεση ας σημειώσουμε πως δύο μάρτυρες ήταν Χριστιανοί και μάλιστα Ελληνορθόδοξοι: ο
υπουργός Άμυνας Dawoud Rajiha, και ο στρατηγός Hasan Ali Turkmani, σύμβουλος για θέματα Άμυνας του προέδρου Άσαντ.

Ενδεικτικά:
* Θρησκευτική κι εμφύλια διαμάχη στη Συρία, ή ιμπεριαλιστική επίθεση;
* Ο "αιμοσταγής δικτάτορας" τίμησε τη γέννηση του Θεανθρώπου, στα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια... 
* Άγιος Γεώργιος Δαμασκού... Γι' αυτό ηττήθηκαν Ε.Ε. & ΗΠΑ στη Συρία! 

2. Ο λαός της Συρίας μετά την αποτίναξη της Γαλλικής αποικιοκρατίας, τις ιδιαίτερες σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση και τις κοινωνικές κατακτήσεις (π.χ. Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, Δημόσια και Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναδασμός γης, σεισάχθεια, κοσμική απονομή Δικαιοσύνης, κοσμικό Σύνταγμα, ισότητα ανδρών-γυναικών, ανεξιθρησκεία, νόμιμη κι ελεύθερη πολιτική δράση των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αριστεράς κ.α.π.), δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει σε καθεστώς φεουδαρχίας ή αποικιοκρατίας...

Ενδεικτικά:
* Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας παραδίδει μαθήματα μαρξισμού στους "Radical chic" 
* Η δύση αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό*... κι ήρθε η ήττα!
* H αδελφοποίηση του Στάλινγκραντ με το Χαλέπι...
* Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!
* Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;

Στο Πάνθεον των Ηρώων του λαού της Συρίας οι Μάρτυρες για την Πατρίδα και την Εθνική Ανεξαρτησία:





Dawoud Rajiha



Assef Shawkat




Hassan Ali Turkmani



Hisham Ikhtiyar

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου