Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ- Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν για τα μάτια της Κίνας, ή για να το πούμε διαφορετικά για τα ιμάτια της.

............27-1-2017
Όλα ξεκίνησαν με την επιτυχημένη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σταμάτημα της Περσικής αυτοκρατορίας, που είχε ως στόχο την κατάληψη της Ελλάδας και μετέπειτα της Ευρώπης. Ακολούθησε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ενσωματώνοντας τον Ελληνικό πολιτισμό, τον συνέχισε η Βυζαντινή αυτοκρατορία και η αναγέννηση στην Ευρώπη με το ξαναζωντάνεμα του Ελληνικού πολιτισμού......Δημιουργήθηκαν καινούργιες δυτικές αυτοκρατορίες της Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας για να φτάσουμε σήμερα στις Η.Π.Α.


ΠΗΓΗ http://plirophoria.blogspot.gr/2016/11/game-over.html


Διαβάζοντας την ιστορία και μελετώντας την, βλέπουμε τα ανεβοκατεβάσματα των πολιτισμών και αυτοκρατοριών.
Σήμερα μια καινούργια δύναμη - αυτοκρατορία αναδεικνύεται η οποία για πρώτη φορά διεκδικεί την παγκόσμια κυριαρχία, εκπροσωπεί την κίτρινη φυλή και αυτή είναι η Κίνα. Δεν είναι η μόνη καινούργια δύναμη είναι όμως η σημαντικότερη αυτή την χρονική στιγμή στην ανθρωπότητα.
Η Κίνα διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία την κάνουν αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή των παγκόσμιων εξελίξεων, η ποιότητα αυτών των χαρακτηριστικών την τοποθετούν ως ηγεμόνα των παγκόσμιων δρόμενων.
Ας δούμε μερικά από αυτά.

Είναι ένα έθνος, κράτος αρχαίο με πλούσια ιστορία.

Έχει μια κυβέρνηση. Αυτό την κάνει ευέλικτη στη ανάληψη και υλοποίηση αποφάσεων χωρίς να χρονοτριβούν και να αναλώνονται σε πολιτικές ανώφελες αντιπαραθέσεις.

Εργάζονται με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση συνθηκών ζωής των πολιτών της, την οργάνωση του κράτους και των υποδομών του.

Έχουν αυστηρότατη νομοθεσία, όπου διαφθορείς του κράτους και έμποροι ναρκωτικών αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή.

Αυτήν την στιγμή διαθέτουν τον τρίτο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο μετά της Η.Π.Α και Ρωσία.

Διαθέτουν την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αφού κατά την θεωρία του Μαρξ ελέγχουν τα μέσα παραγωγής.

Έφτιαξαν την δική τους Παγκόσμια τράπεζα.
http://www.aiib.org/
http://www.avgi.gr/article/5442372/kosmosurroi-gia-tin-kineziki-pagkosmia-trapeza-

Όταν κάνουν οικονομικές συνεργασίες με τις χώρες του τρίτου κόσμου και ιδιαίτερα της Αφρικής τον δικτάτορα τον κάνουν μάγκα.
Όταν του λένε για να πάρουμε τα ορυχεία χρυσού, διαμαντιού, σιδήρου κλπ της χώρας σου, εκτός ότι θα λάβεις μετρητά σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλεις, θα σου φτιάξουμε νοσοκομεία, δρόμους, σχολεία στην χώρα σου και θα γίνεις αγαπητός.
Γι αυτό δεν ανοίγει ρουθούνι στην Κίνα με τα Panama papers, χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία λαδώματος με μας. Μόνο που εκεί γίνεται με κρατική εποπτεία.

Η προσέγγιση τους με το έξω κόσμο γνωρίζοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου όλα θα γίνουν κινέζικα, αφού είναι και η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, προσπαθούν ειρηνικά να κάνουν συνεργασίες σε όλους του τομείς με όλες τις χώρες του κόσμου, για να δείτε πως βλέπουν παγκόσμια τον κόσμο ο παρακάτω ιστότοπος τα λέει όλα.
http://www.xinhuanet.com/english/world/index.htm

Είναι έτοιμοι για όλα, θέλουν ειρήνη, συνεργασία, αλλά δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά τα 100 χρόνια ταπείνωσης. Κάτι που ιστορικά δεν το μάθαμε ποτέ, αλλά οι ίδιοι επίσης δεν το ξέχασαν ποτέ!!!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Century_of_humiliation


Εσείς τι λέτε θα συμβιβαστούμε ή ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος εάν ποτέ υπάρξει ανθρωπότητα θα γίνει με ρόπαλα;


 “Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε για τα μάτια της Κίνας, ή για να το πούμε διαφορετικά για τα ιμάτια της.”


  (Από σχόλιο του στο https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/01/blog-post_4.html)

4-1-2017
Ο Αιώνας της ταπείνωσης για τους Κινέζους (
https://en.wikipedia.org/wiki/Century_of_humiliation) που ελάχιστοι στον δυτικό κόσμο γνωρίζουμε ήταν το σημαντικότερο γεωπολιτικό γεγονός του 19 αιώνα ξεκινώντας με τον πρώτο πόλεμο του οπίου, όπου η Μεγάλη Βρετανία υποχρέωσε την Κίνα να αγοράζει όπιο σε αντάλλαγμα ασήμι, βλέποντας ψωμί οι άλλες μεγάλες δυνάμεις της τότε εποχής συνασπίστηκαν, όλοι για να κατακτήσουν την Κίνα, οι χώρες του δυτικού κόσμου μαζί με τις ΗΠΑ, η Ρωσία του τσάρου και η Ιαπωνία.
Η Γερμανία κάποια στιγμή βλέποντας να παραγκωνίζεται από την Μεγάλη Βρετανία άρχιζε να εξοπλίζει κρυφά μέσω Σιβηρίας τα στρατεύματα της Κίνας με υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα για εκείνη την εποχή, πράγμα που εξόργισε την Μεγάλη Βρετανία με τα γνωστά επακόλουθα του Α παγκόσμιου πολέμου, χάνοντας η Γερμανία όλες σχεδόν τις αποικίες της.
Πριν τον Β παγκόσμιο πόλεμο χάλασε η συμφωνία της Ιαπωνίας με τις άλλες δυνάμεις για απολαβή εδαφών της Κίνας, έτσι η Ιαπωνία μη έχοντας άλλη επιλογή τα βρήκε με τον άλλο κυρίως δυσαρεστημένο την Γερμανία, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Έτσι έχουν γίνει τα γεγονότα χοντρικά όποιος θέλει να ψάξει θα βρει τις πληροφορίες όλες είναι στο διαδίκτυο, με επιμονή και υπομονή θα τις αλιεύσει.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η Κίνα δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα, ή όλα ή τίποτα δεν υπάρχει για την Κίνα άλλη επιλογή μετά από αυτή την οδυνηρή εμπειρία.
Ο Τενγκ Χσιάο Πινγκ στην ιστορική συνάντηση με τον Νίξον είχε πει “δεν μπορούν να υπάρχουν δυο τίγρης στον ίδιο λόφο”

 Τα πράγματα είναι απλά εμείς τα κάνουμε δυσνόητα, υπάρχουν τρεις κύριες παγκόσμιες δυνάμεις με την σειρά να τις αναφέρω, ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, Ρωσία δύο υποδεέστερες, Γερμανία, Γαλλία και μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη η Ινδία.
Οι τρεις κύριες παγκόσμιες δυνάμεις έχουν σκοπό να μοιραστούν τον κόσμο ανάλογα τα συμφέροντά τους, οι άλλες δυο και η τρίτη θέλουν και αυτές μερίδιο.
Όπως γίνεται συνήθως ιστορικά οι συμφωνίες για τις μοιρασιές κάπου χαλάνε και οι πόλεμοι οι οποίοι διεξάγονται για την πίτα και αυτοί να χαλάνε με αποτέλεσμα, οι κύριες δυνάμεις να φαγωθούν μεταξύ τους κάτι που η ιστορία, μας το έχει διδάξει επανειλημμένως.
Οι δύο πρώτοι παγκόσμιοι πόλεμοι γίνανε για τα μάτια της Κίνας, ή για να το πούμε διαφορετικά για τα ιμάτιά της. Ο τρίτος πάλι θα γίνει για την Κίνα αυτήν την φορά όμως για να την σταματήσουν από την παγκόσμια ολοκλήρωση της αυτοκρατορίας της.
Η Κίνα έχει λάβει σωστές θέσεις στο παγκόσμιο στερέωμα με ισχυρές συμμαχίες την Ρωσία του Πούτιν και την Δούμα που κινεί τα νήματα, στην Ευρώπη την Γερμανία, πάρα πολλές χώρες της Αφρικής και πρόσφατα αρκετές σημαντικές Ασιατικές χώρες.
Παρόλο που έχει ισχυρές συμμαχίες η αντίπερα για αυτήν πλευρά κυρίως, ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανίας, έχουν προσβάσεις σε όλο το παγκόσμιο στερέωμα και μηχανισμούς επιρροής, αυτό καθιστά την πλευρά, ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία τον κύριο παίχτη, που θα κινήσει σε όποια κατεύθυνση θέλει τις παγκόσμιες εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη κάνει με την εκλογή του προέδρου Τραμπ.
Πρόβλεψή μου είναι καταρχάς μια φαινομενική οικονομική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας και λέω φαινομενική γιατί τις επιπτώσεις θα τις έχει η Ευρώπη της Γερμανίας, την Γαλλία την έχουν υπό έλεγχο όλοι. Αυτό θα καθησυχάσει προσωρινά την Κίνα γιατί θα σταματήσουν οι απευθείας απειλές προς αυτήν από τις ΗΠΑ, θα καθιερώσουν ενεργειακό ηγεμόνα της Ευρώπης την Ρωσία και η Γερμανία που είχε σηκώσει το κεφάλι έναντι της Μεγάλης Βρετανίας θα της ξανακατέβει.
Η Κίνα όμως θα χάσει τις διασυνδέσεις επιρροής στην Ευρώπη λόγο μείωση επιρροής της Γερμανίας, θα μείνει επίσης αδύναμος σε ισχύ ο κρίκος Γερμανίας-Τουρκίας, πράγμα που θα φέρει σε δύσκολη θέση την Κίνα για την επιρροή της στην Τουρκία.
Η Τουρκία είναι το πιο σημαντικό σημείο του ανθρώπινου πολιτισμού γιατί εκεί συναντιόνται οι δρόμοι τριών ηπείρων Ευρωπαϊκής, Ασιατικής, Αφρικανικής. Λόγο της σημασίας της θα χυθεί πολύ αίμα για την διασφάλιση του έλεγχου της. Εκεί θα χαλάσουν όλες οι συμφωνίες γιατί όλοι θα θέλουν το μερίδιο του λέοντα ιδίως η τρεις κύριες δυνάμεις.
Σε αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο που θα ξεκινήσει τελικά από την Τουρκία ίσως με καταλυτική συμμετοχή της Ελλάδος, θα έχουν συμφωνηθεί να μην χρησιμοποιήσουν πυρηνικά, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν; πρόβλεψή μου είναι ότι εάν ο πόλεμος προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό όπου ο αντίπαλος θα διαβλέπει ότι ιστορικά στο μέλλον δεν θα έχει καμία ελπίδα ισχύος, τότε θα χρησιμοποιηθούν και τα βιολογικά όπλα, που απλά σημαίνει το τέλος της ανθρωπότητας, ή όπως το είπε ο Frank Fenner, το τέλος του Homo sapiens.
Η μόνη ελπίδα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να σωθεί η ανθρωπότητα είναι να αναρριχηθούν ισχυροί φωτισμένοι ηγέτες, που θα εργαστούν να φέρουν την ανθρωπότητα και τον πλανήτη Γη σε ισορροπία, ειρήνη με την καθιέρωση της δικαιοσύνης που την έχουν βιάσει παγκόσμια, αλλά και πάλι δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ειρήνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου