Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ......9-9-2017
Ως γνωστόν, σε πολλές χώρες της γης, τόσο στην Ευρώπη, όσο στην Αφρική και την Ασία, έχουν σχεδιαστεί να περάσουν πετρελαϊκοί αγωγοί. Οι αγωγοί αυτοί δεν περνούν σχεδόν ποτέ μόνο από μία χώρα, αλλά γεγονός είναι πως από τις περισσότερες χώρες που περνάνε, δημιουργούν τεραστία προβλήματα επιβίωσης στους πληθυσμούς τους (είτε στους πλειοψηφούντες ιθαγενείς κατοίκους των χωρών αυτών, είτε στις μειονότητες τους).
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο αγωγός AMBO (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/blog-post_17.html), ο οποίος σχεδιάζεται να περάσει μέσω Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας. Για μην υπάρχουν «εχθρικές» για τους ίδιους μειονότητες, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εμπνευστές του, θα πρέπει αυτές να «εκκαθαριστούν» και να μείνουν στα μέρη αυτά, μόνο φιλικοί προς τις ΗΠΑ πληθυσμοί.
Έτσι, με βάση το «σκεπτικό» αυτό, οι θεωρούμενοι ως «φιλορώσοι», λόγω της Ορθοδοξίας τους Βορειοηπειρώτες, θα πρέπει να «εξαφανιστούν» οριστικά από την περιοχή τους, και να «αντικατασταθούν» με τους «φιλικούς» προς τις ΗΠΑ Αλβανικούς-μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Στα Σκόπια, ανάγκασαν την νέα κυβέρνηση των Σοσιαλοδημοκρατών να συγκυβερνήσει με τους Αλβανούς εθνικιστές της χώρας, δίνοντας τους και εδώ πάλι εκλεκτά προνόμια και πολιτική δύναμη.
Έτσι, μπορούν να ελέγχουν κατά το δοκούν την ηγεσία της χώρας αυτής:
Είτε στηρίζοντας το τεχνικό ψευδοκράτος των Σκοπίων με την ψευτομακεδονική (και δήθεν) ενοποιητική πλατφόρμα του, ή σε περίπτωση που αυτό δεν τους είναι πια χρήσιμο και υπάκουο, μπορούν να το διαλύσουν σε κομμάτια και να αποσπάσουν το Νότιο τμήμα του μέσω του UCK, για να περάσει από αυτό ο σχεδιαζόμενος αγωγός.
[Όπως ακριβώς έκαναν και με το Κόσσοβο της Σερβίας με την οργάνωση αυτή για την απόκτηση του ελέγχου του ουρανίου της περιοχής αυτής.
Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση, οι Σκοπιανοί θα πάθουν ότι ακριβώς και οι Σέρβοι στο Κόσσοβο ή ότι σχεδιάζεται να πάθουν οι Βορειοηπειρώτες στην Βόρεια Ήπειρο.
Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι ΗΠΑ, προωθούν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», και «ενθαρρύνουν» τους μουσουλμάνους Αλβανούς σε βίαιες, εθνικιστικές ή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας πράξεις, εναντίον των Χριστιανών συμπολιτών τους]. 

Φυσικά, τώρα εκτός από τον UCK, οι ΗΠΑ έχουν στην υπηρεσία τους αν χρειαστεί, ακόμα και τα μέλη του ISIS, με καταγωγή από Αλβανία, Κόσσοβο και Βοσνία, που έφυγαν από το Ιράκ και την Συρία, και επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.
Στην δε «άτακτη» Βουλγαρία, που η πρώην Σοσιαλιστική της κυβέρνηση, ήθελε την συνεργασία με τους Ρώσους για την κατασκευή του ρωσικών συμφερόντων πετρελαϊκού αγωγού (και εχθρικό προς τις ΗΠΑ) «South Stream», αυτή έπεσε μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ και αντικαταστάθηκε με την φιλοαμερικάνικη και αντιρωσική Δεξιά κυβέρνηση του Μπορισώφ, η οποία ακύρωσε αυτό τον αγωγό και προώθησε τον Αμερικάνικο (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/).
Για τον ίδιο λόγο, έγινε και ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, και η δημιουργία του ISIS. Και εδώ, έπρεπε οι «εχθρικές», σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου αυτού (Σαουδική Αραβία-Κατάρ-Τουρκία-Γερμανία-(https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/04/blog-post_29.html), μειονότητες, να «εκκαθαριστούν» και να μείνουν στα μέρη αυτά, μόνο φιλικοί προς τις χώρες αυτές πληθυσμοί (http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b6%ce%b9/), έτσι ώστε να περάσει από τις χώρες αυτές ο αγωγός με ασφάλεια.


Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ (με την πλήρη στήριξη των Τούρκων και των Γερμανών), οι οποίες χρηματοδότησαν την ισλαμική «αντιπολίτευση» στην Συρία, προκειμένου να εγκαταστήσουν σε αυτή ένα καθεστώς φιλικό σε αυτές.
Πριν τον εμφύλιο στην Συρία και την άνοδο τους ISIS, οι δυο αυτές χώρες, είχαν τυχαίως προτείνει πριν την έναρξη της «εξέγερσης» αυτής, στην Συρία την δημιουργία ενός αγωγού που θα περνούσε από τα εδάφη τους καθώς και της Ιορδανίας και της Συρίας και θα κατέληγε στην Μεσόγειο (αγωγός Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία).  
Από εκεί, θα διοχετευόταν με Τάνκερ ή άλλους αγωγούς που θα κατασκευαζόταν στην Ευρώπη (και με αυτό τον τρόπο θα υποσκελιζόταν οι αντίπαλοι αγωγοί των Ρώσων στον Βορρά, καθώς και ο αντίπαλος σχεδιαζόμενος αγωγός Ιράν-Ιράκ-Συρίας που λόγω του πολέμου αυτού δεν κατασκευάστηκα ποτέ-(http://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b4/).


(Ο αγωγός αυτός, στόχευε στην ενεργειακή και πολιτική απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία).
Ο Άσαντ αρνήθηκε, προτιμώντας τον αγωγό του Ιράν, καθώς και την συμμαχία αυτού και της Ρωσίας και για τον λόγο αυτό, προκειμένου να δημιουργηθεί ο αγωγός αυτός, τα δυο αυτά κράτη, χρηματοδότησαν τους ισλαμιστές και τον ISIS, προκειμένου να ρίξουν τον Άσαντ και να εγκαταστήσουν ένα φιλικό σε αυτά καθεστώς, το οποίο θα κατασκεύαζε τον σχεδιαζόμενο αγωγό.
[Παράλληλα, σαμποτάρονταν και ο αντίπαλος αγωγός που σχεδίαζε το Ιράν (ο αγωγός Ιράν-Ιράκ-Συρία).
[Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι παραπάνω χώρες, προωθήσαν το λεγόμενο «Ισλαμικό Χαλιφάτο», και «ενθαρρύναν» τους τζιχαντιστές και τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης σε βίαιες, εθνικιστικές και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας πράξεις, εναντίον των Χριστιανών συμπολιτών τους, έτσι ώστε να εξαλειφθούν και εδώ οι φερόμενοι ως «φιλορώσοι» Χριστιανικοί πληθυσμοί].
Όμως, με την επέμβαση της Ρωσίας, η προσπάθεια αυτή των Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας απέτυχε τελικά (http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81-%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5/).
[Με παρεμφερή τρόπο, η πιθανή ίδρυση ενός Μεγάλου Κουρδιστάν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα διευκολύνει ή θα δυσχεράνει λόγω της θέσης την ίδρυση ή μη, πολλών σχεδιαζόμενων ενεργειακών αγωγών, ποικίλων συμφερόντων].
Για παρεμφερείς λόγους έγινε και ο πόλεμος στην Νότια Οσετία το 2006, προκειμένου να «εκκαθαριστούν» τα εχθρικά φιλορωσικά κρατίδια της Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας, τα οποία, θα μπορούσαν να συμβάλλουν μαζί με την Αρμενία, στην «δυσλειτουργία» του ανταγωνιστικού για τούς Ρώσους πετρελαϊκού αγωγού TAP.
Αν όλα «πήγαιναν καλά», τα κράτη θα «εκκαθαριζόταν» και θα παρέμεινε στα μέρη αυτά, μόνο μία ενιαία Γεωργία, φιλική προς τις ΗΠΑ (και εχθρική προς την Ρωσία), έτσι ώστε να περάσει από την χώρα αυτή ο αγωγός με ασφάλεια.
Ο αγωγός TAP, υποστηρίζεται από τις εχθρικές για την Ρωσία χώρες, της Τουρκίας, της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, με την ταυτόχρονη πάντα υποστήριξη, τόσο της Γερμανίας, όσο και των ΗΠΑ. 


(Και αυτός ο αγωγός, στοχεύει στην ενεργειακή και πολιτική απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία).
Για παρεμφερή λόγο (εκτός των άλλων) ε έγινε και η απελευθέρωση της Κριμαίας και των επαρχιών του Ντόνεσκ και του Λουγκάνσκ από την Ρωσία, έτσι ώστε να μην διαταραχτεί η ροή των πετρελαϊκών αγωγών που είχε από παλιά η Ρωσία στην περιοχή αυτή (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/10/blog-post_5.html).
Ακόμα και στο Αφγανιστάν, πριν την πτώση των Ταλιμπάν το 2001, σχεδιάζονταν ένας αμερικάνικων συμφερόντων πετρελαϊκός αγωγός που θα ξεκινούσε από Τουρκμενιστάν (από την Κασπία) και μέσω Αφγανιστάν και Πακιστάν (ίσως και Ινδίας), θα έφτανε στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας τους μέχρι τότε ρωσικούς πετρελαικούς αγωγούς αποστολής του.
Η άρνηση των Ταλιμπάν στην κατασκευή του αγωγού αυτού, λένε πολλοί ότι συντέλεσε σημαντικά στην εισβολή των ΗΠΑ στην χώρα αυτή, μαζί φυσικά με τον αξίας ενός τρις δολαρίων χρυσό που έχει στο υπέδαφος της.
Και φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά τα μέρη που έγινε πόλεμος για ενεργειακούς αγωγούς, καθώς και το πετρέλαιο, μιας και αντίστοιχα στην Λιβύη, στην Αλγερία, στην Νιγηρία (http://iakovosal.blogspot.gr/2016/01/2012.html), στο Σουδάν με τον αγωγό Trans-Saharan (http://iakovosal.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html) και στην Αίγυπτο, συνέβησαν διαχρονικά τέτοιοι είδους ενεργειακοί πόλεμοι-(http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd/).
Τέλος, ακόμα και ο πόλεμος στον Λίβανο το 2006 (στου οποίου την ΑΟΖ ανακαλύφθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αεριού, όπως αντίστοιχα και στην ΑΟΖ της Αίγυπτου, της Κύπρου, καθώς και της Ελλάδας, Νότια της  Κρήτης), μας δείχνουν πως αναμένονται στο μέλλον και άλλες ενεργειακές (ή πολεμικές) συγκρούσεις στα κράτη αυτά.
Συγκρούσεις, τις οποίες θα υποκινήσου οι Μεγάλες Δυνάμεις στα κράτη αυτά, αν δεν υπακούσουν δουλικά τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα τους, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, ότι ο ενεργειακός πλούτος κάποιων χωρών, μπορεί να είναι πολλές φορές σωστή κατάρα, τόσο για την εδαφική τους ακεραιότητα, όσο και για την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη τους. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου