Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ποιος εθνάρχης ρε;

O Κωνσταντίνος Καραμανλής έφθασε στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου 1974, με το αεροπλάνο Γαλλικής Προεδρίας, το οποίο έθεσε στη διάθεσή του ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εσταίν, οποίος ήταν στενός προσωπικός φίλος του Καραμανλή. Τα άτομα που συνόδευσαν τον εθνάρχη στο ταξίδι επιστροφής του στην Αθήνα, ήταν προσωπική του επιλογή και ευθύνη.

Παρά ταύτα, παραμένει το ερώτημα για το τι γύρευε σε αυτή πτήση ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο φερόμενος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη και έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές; Τα άτομα που συνόδευσαν τον ίδιο στο ταξίδι επιστροφής του στην Αθήνα, ήταν προσωπική του επιλογή και ευθύνη.

Ερωτηματικά επίσης υπάρχουν για τον βίο και την πολιτεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή από απλός δικηγόρος επαρχίας σε προτεινόμενο πρωθυπουργό από το παλάτι. Οι πράξεις του μετέπειτα μόνο ως Εθνάρχη δεν τον χαρακτηρίζουν. Εγκατέλειψε την Ελλάδα σαν Τριανταφυλλίδης, πηγαίνοντας στο Παρίσι (και κάνοντας τον Βούδα με την σιωπή του) και γύρισε σαν Εθνοσωτήρας λέγοντας: η Κύπρος είναι μακριά. Για την προδοσία για τα χαμένα εδάφη και τους αγνοουμένους μιλάνε οι πράξεις του: Δεν επέπρεψε ποτέ να ανοιχτεί ο Φάκελος Κύπρου. Μόνος του είπε για να δικαιολογήσει την πράξη του: Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται, αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. 

Ας δούμε και άλλες θεάρεστες πράξεις του Μεγάλου Εθνάρχη. 

Εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το βόδι
Υπόθεση Μαξ Μέρτεν.
Η κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον Νοέμβριο του 1958 κατέθεσε και ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο γινόταν τροποποίηση προηγούμενου σχετικού Νόμου και επιτρεπόταν η αποφυλάκιση εγκληματιών πολέμου που είχαν καταδικαστεί και κρατούνταν σε ελληνικές φυλακές. Είναι η υπόθεση του αξιωματικού των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων Μαξ Μέρτεν που κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου.
Ο φωτογραφικός αυτός Νόμος έγινε με την υπόδειξη της Γερμανίας, λόγω του ότι το Φθινόπωρο του 1958 πραγματοποιήθηκε η Σύναψη Δανείου της Ελλάδος από τη Γερμανία, ύψους 200 εκατομμυρίων μάρκων!!

Καπνέμποροι της Βορείου Ελλάδος αφηγούντο ότι απειλούντο από τον Καραμανλή και το καθεστώς του να μην πουλούν ούτε ένα κιλό καπνό στην κουμουνιστική Ρωσία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ερημώσει όλη η καπνοπαραγωγός Βόρεια Ελλάδα αφού τα καπνά έμεναν αδιάθετα. Και με διακρατικές συμφωνίες έναντι πινακίου φακής να εξάγει τους Έλληνες σαν κρέας να δουλέψουν στα ορυχεία του Βελγίου και της Γερμάνιας για 5-6 χρόνια. Μετά τα 5-6 χρόνια έαν επιβίωναν αποκτούσαν δικαίωμα παραμονής στη χώρα, και στο μέλλον θα έπαιρναν τον ίδιο μισθό με τον ντόπιο και όχι ψίχουλα και θα μπορούσαν και να αλλάξουν δουλειά. 

Με τις πράξεις του αυτές η Ελλάδα ερήμωσε και μετά από ούτε καν δεκαετία άρχισε τις αρθρόες εισαγωγές Ινδών και Πακιστανών για να μπορέσει να λειτουργήσει η χώρα. 

Άλλο μεγάλο έργο που έκανε σωτήριο για την Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για κάθε λογής εμπόρους όπλων και απατεώνων πολιτικών ήταν ότι μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ οπότε και οι Αμερικάνοι σταμάτησαν την στρατιωτική βοήθεια που έστελναν στην Ελλάδα και αφού αρχίσαμε να πληρώνουμε και να χρεωνόμαστε μας ξαναέβαλε στο ΝΑΤΟ ο διάδοχός του Ράλλης, πριν πέσει η κυβέρνηση του, χωρίς όμως να επανέλθει ποτέ η δωρεάν στρατιωτική βοήθεια.

Αφορμή για τις απόψεις μου για τον Εθνάρχη στάθηκε το άρθρο περί του Αειμνήστου Εισαγγελέως Τσεβά που βρήκαμε εδώ http://dermatas.blogspot.gr/2017/10/blog-post_4.html?spref=fb. Σας προτρέπουμε να το διαβάσετε γιατί ο συντάκτης του ξεσκεπάζει και τον Εθνάρχη και την 17Ν και πολλές άλλες σκοτεινές πτυχές της ιστορίας μας. 

ΥΓ Ο Τσέβας είχε γράψει το Επανάσταση Ήθους- το οποίο το aoristies το έχει ως ευαγγέλιο και το έχει δημοσιεύσει δυο-τρεις φορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου