Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Μετά τα αγάλματα θέλουν να ρίξουν και τα δέντρα που θυμίζουν «ρατσισμό»

Μια παλιά βελανιδιά στο Charleston της Νότιας Καρολίνας, η ηλικία της οποίας εκτιμάται ότι είναι πάνω από 400 χρόνια, είναι μια «οδυνηρή υπενθύμιση του ρατσιστικού μας παρελθόντος στη Νότια Καρολίνα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της λεγόμενης “Racial Justice League”. Η κα Susan Adelstein είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι η βελανιδιά που είναι γνωστή ως Angel Oak του Τσάρλεστον, είναι μια «άσκοπη υπενθύμιση της δουλείας, της γενοκτονίας και της φυλετικής καταπίεσης που κάποτε ελάμβαναν χώρα γύρω από αυτήν». Παρακολουθείστε αυτά που έγραψε η Adelstein:
«Ακριβώς όπως οι σημαίες της Συνομοσπονδίας και τα ρατσιστικά αγάλματα των νεκρών Λευκών ανδρών, η Angel Oak είναι σύμβολο του Παλαιού Νότου. Ήταν ζωντανός εδώ και εκατοντάδες χρόνια ενώ η δουλεία ήταν διαδεδομένη σε όλη την περιοχή. Και είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση στους Αφρο-Αμερικανούς, τους Ιθαγενείς Αμερικανούς, τους Εβραίους, τους LGBTQ και άλλες μειονοτικές ομάδες μιας καταπιεστικής περιόδου του παρελθόντος μας, όταν η πολυμορφία, η ανεκτικότητα και η ένταξη δεν είχαν αξία. Εάν ένα ευάλωτο άτομο βλέπει αυτό το δέντρο και πονάει μέσα του ή αισθάνεται αποκλεισμένο, δεν είναι αυτός ένας λόγος για μας να δράσουμε; Αν μπορούμε να σώσουμε ακόμη και ένα άτομο χρώματος από την ενοχλητική εμπειρία του να βλέπει αυτό το δέντρο τότε είναι ηθικό καθήκον μας να δράσουμε».
Η Adelstein, η οποία είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της “Low Country Transgender Pride Alliance”, ζήτησε από την τοπική και την πολιτειακή κυβέρνηση να κόψει την βελανιδιά και να χτιστεί στο σημείο εκείνο ένα μνημείο προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ή των απελευθερωμένων μαύρων σκλάβων. "Δεν θα σιωπήσουμε ενώ αυτό το σύμβολο του μίσους και της καταπίεσης εξακολουθεί να στέκεται και να το βλέπουν οι απόγονοι των σκλάβων. Είναι καιρός να κόψουμε αυτό το δέντρο της Λευκής κυριαρχίας".
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αριστεροί και οι SJWs έχουν πέσει σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας που ακόμα και να τους σατιρίσεις δυσκολεύεσαι πλέον.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου