Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο Δια-πραματευτής

Μάθιου Νίμιτς
Ο κ. Νίμιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε παλαιότερα σε εφημερίδα της ΠΓΔΜ, είχε αναφέρει:
“Θα πω ότι προσωπικά δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σίγουρα μεγάλος κατακτητής, όμως έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Δεν διέδωσε τη δημοκρατία και τις πολιτειακές αξίες

Αυτόν τον γελοίο έχει ορίσει ο ΟΗΕ εδώ και χρόνια, για μεσολαβητή μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την επίλυση του μεταξύ τους προβλήματος της ονομασίας.

Αμερικανός διπλωμάτης που ενώ χαρακτηρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο όπως παραπάνω, ξεχνά να μας πει γιατους “ειρηνευτικούς” πολέμους της πατρίδας του στο Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, για τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν επιφέρει όπου έχουν στραφεί για να μεταδώσουν τον “δημοκρατικό τους πολιτισμό” και τις “πολιτειακές τους αξίες” για τις χιλιάδες φέρετρα που
επέστρεψαν στις ΗΠΑ με τους νεκρούς πολεμιστές τους που άθελά τους επιστρατεύθηκαν για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες του εκάστοτε ηγέτη τους.

Είναι δε τόση η αδιαντροπιά τους, που επιστρατεύοντας -τάχα- την μετέπειτα “φιλανθρωπία” τους, αναθέτουν τις όποιες επανορθώσεις αποφασίζουν σε εταιρίες “δικά τους παιδιά” π,χ. Χαλιμπάρτον, για να κονομήσουν μαζί με τα αφεντικά τους, ενώ ακόμα και σήμερα όλες αυτές οι χώρες βρίσκονται ακόμα σε αναταραχή με θύματα και υλικές καταστροφές.

Όπως όμως και να το κάνουμε γέρο ξεκούτη, ο Μέγας Αλέξανδρος πολεμούσε ηγέτης και μπροστάρης του στρατού του και όχι καθισμένος στο γραφείο του στην ασφάλεια του Λευκού Οίκου και να δίνει τηλεφωνικά εντολές καταστροφής και φόνων.

Άντε, αρκετά ασχοληθήκαμε με το τσουτσέκι-χούφταλο που έχει ξεχάσει ο χάρος.

Αι σιχτίρ.


αἰέν ἀριστεύειν
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2018/01/blog-post_301.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου